22 Ağustos 2021 Pazar

AKP'nin halkın varlıklarını yağması devam ediyor...

  1. GİŞE MEMURUNUN İNANILMAZ YÜKSELİŞİ!
  2. KIZILAY BAŞKANINA 13 MAAŞ İDDİASI
  3. YANDAŞ ABDULKADİR SELVİ'NİN FETULLAH GÜLEN SAVUNMASI GÜLDÜRDÜ

=======================

GİŞE MEMURUNUN İNANILMAZ YÜKSELİŞİ!

PTT'de yapılan atamalarda sarı sendika çalışanları ve gişe memurları birçok ile Başmüdür ve Başmüdür Yardımcısı olarak atandı.

Yükleniyor...

22 Ağustos 2021 - 19:27

PTT'de yapılan atamalarda sarı sendika çalışanları ve gişe memurları birçok ile Başmüdür ve Başmüdür Yardımcısı olarak atandı. Atamalardaki ayrımcılığa dikkat çeken Haber-Sen Genel Sekreteri Damatoğlu, "Liyakatsizler ve atamalarda demokratik davranmıyorlar" dedi.

BirGün'den Deniz Güngör'ün haberine göre, PTT'de önceki gün yapılan atamalarda Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç, Antep PTT Başmüdürlüğüne Başmüdür olarak atandı. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve gişe memuru İlhan Yaman ise Manisa PTT Başmüdürlüğüne Başmüdür Yardımcısı olarak atandı. PTT'deki atamalar hakkında değerlendirmelerde bulunan KESK Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu, yapılan atamalardaki sendikal ayrımcılığa dikkat çekerek "Türkiye'nin birçok ilindeki Başmüdürler iktidarın sendikasının birer yöneticisi gibi görev yapıyorlar" dedi.

KOLTUK SEVDASI BİTMİYOR

PTT'de gerçekleştirilen atamaların iktidara yakın sendikaları kayırmak amaçlı yapıldığını belirten Damatoğlu, Burgaç'ın, Hatay Antakya PTT Müdürlüğü'nden Antep PTT Başmüdürlüğüne Başmüdür ve Yaman'ın Lojistik Daire Başkanlığı'ndaki Gişe ve Büro Görevlisi unvanından Manisa PTT Başmüdürlüğüne Başmüdür Yardımcısı olarak atanmasını eleştirdi.

Öncesinde Genel Müdürlükle yaptıkları görüşmelerde bazı illerdeki Başmüdürlerin sendikal ayrımcılıkla göreve geldiklerini belirttiklerini hatırlatan Damatoğlu, ayrımcılığın devam ettiğini vurguladı.

Elektrik faturalarında fahiş zam!Elektrik faturalarında fahiş zam!

Damatoğlu, "Muhalif sendika üyelerine baskı yapılırken veya en ağır görevler verilirken, yandaş sendika üyelerine verdikleri görevlerle sendika üyelerimize baskı yapmalarını sağlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Önceki gün gerçekleştirilen atamaları skandal olarak tanımlayan Damatoğlu, "Bu atamalar İHS Yönetmeliği sayesinde gerçekleştiriliyor. Biz daha öncesinde bu konuda dava açtık ve kazandık. Ancak PTT her seferinde başka bir yol bularak atamalarına devam etti" diye konuştu. Yapılan atamaların etik değerlere aykırı olduğunu belirten Damatoğlu, göreve gelen insanların liyakatsiz ve görev için yetişmemiş kişiler olduğuna dikkat çekti. Yapılan atamaların PTT içerisindeki iş barışını bozduğunu söyleyen Damatoğlu son olarak şöyle konuştu: "Hem liyakatsizler hem bir sendikanın tarafındalar hem de demokratik davranmıyorlar. Aynı zamanda cezacı bir tutum sergiliyorlar. Genel Müdürlükten aldıkları yetkilerle Başmüdür unvanı altında sendikacılık görevlerini de sürdürüyorlar " dedi.

https://www.gunlukbakis.com/gise-memurunun-inanilmaz-yukselisi/

=======================

KIZILAY BAŞKANINA 13 MAAŞ İDDİASI

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı 13 ayrı şirkette yönetici kaydı bulunduğu ve 13 ayrı şirketten maaş aldığı iddiaları TBMM gündemine taşındı.

Bu haber 22 Ağustos 2021 - 5:48 'de eklendi ve 16 görüntülendi kez görüntülendi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı 13 ayrı şirkette yönetici kaydı bulunduğu, sağlık sektöründeki bu şirketlerin bazılarının da, Kızılay bünyesinde olduğu ortaya çıktı. Kınık'ın 13 ayrı şirketten maaş aldığı iddiaları TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergesinde, Kınık'ın bu şirketlerdeki görevleri ve aldığı ücretleri sordu.

Sertel, Kızılay bünyesinde "Kızılay Yatırım Holding, Kızılay Portföy Yönetimi, Kızılay Sağlık, Kızılay Kültür ve Sanat, Kızılay Çadır ve Tekstil, Kızılay Sistem Yapı anonim şirketleri" bulunduğunu belirtti ve Soylu'ya şu soruları yöneltti:

"Kızılay'a ait şirket sayısı kaçtır? Kerem Kınık, yönetim kurulu üyesi veya başkanı olarak Kızılay'a bağlı hangi şirketlerde görev almaktadır? Bu görevlere istinaden huzur hakkı veya başka bir isim altında ne kadar ücret almaktadır?"

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel

Sertel SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada da, "AKP'li eski Milletvekilleri 'Patron bize iş ver' diyor. Kimi bakan yardımcısı, kimi yönetim kurulu, bazıları Büyükelçi yapılıyor. Yetmiyor başka bir yerden da huzur hakkı sağlanıyor. Bu tip durumlar, iki üç yerden maaş almalar sıradanlaştı ve umurlarında bile değil. Çünkü kendilerini Türkiye'nin sahibi olarak görüyorlar. Kızılay Başkanı Kınık hakkında da çoklu maaş aldığı yönünde iddialar var, bu iddialar yanıtlanmalı" dedi.

Elektrik faturalarında fahiş zam!Elektrik faturalarında fahiş zam!

Kızılay Başkanı Kerem Kınık daha önce yaptığı açıklamada "Kızılay Genel Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, şubeleri maaş almazlar. Şirketlerimizde kamunun yaptığı düzenlemeler çerçevesinde sembolik birtakım huzur hakları vardır" demişti.

KIZILAY BAŞKANI KINIK: "GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYORUZ"

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın Kızılay'a bağlı şirket ve holdinglerden de maaş aldığı iddiaları daha önce de gündeme gelmiş Kınık bu iddialar için şu açıklamayı yapmıştı: "Kızılay bir dernektir. Bizler bu dernekte gönüllü olarak çalışan insanlarız. Ben bir üniversitede öğretim üyesiyim. Maişetimizi oradan sağlıyoruz. Benim aldığım üç asgari ücret. Genel Müdürümüzün de 36 bin lira aldığı iddia edildi. Yok öyle bir durum. Ben Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanıyım. Bir de Kızılay Derneği Genel Müdürü var. Profesyoneldir, burada çalışırlar."

https://www.gunlukbakis.com/kizilay-baskanina-13-maas-iddiasi/

=======================

YANDAŞ ABDULKADİR SELVİ'NİN FETULLAH GÜLEN SAVUNMASI GÜLDÜRDÜ

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, geçmişte Fetullah Gülen'e yazdığı övgü dolu yazıya ilişkin açıklama yaptı.

21 Ağustos 2021 - 20:30

Hürriyet'in yandaş kalemlerinden Abdulkadir Selvi, sosyal medya hesabından Fethullah Gülen'le ilişkisine yönelik bir paylaşım yaptı.

Selvi, 9 aralık 2013'te Yeni Şafak'ta Fetullahçı yapılanmanın lideri Fetullah Gülen için yazdığı "Hocam Türkiye'ye Dön Artık" başlıklı yazısı üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Yazısında, Gülen için "Hazret-i Ebubekir'in gösterdiği dirayete benzer bir şekilde dönüp başımıza gelseniz hocam" ifadesini kullanan Selvi, yaptığı açıklamada "9 Aralık 2013 tarihli, 'Hocam Türkiye'ye dön artık' başlıklı yazım Sayın Erdoğan'ın 15 Haziran 2013 tarihinde yaptığı Türkiye'ye dön çağrısından sonra FETÖ'yü ABD'nin kontrolünden çıkarmak için yazılmıştır. FETÖ, Türkiye'de olsa bugün yeri cezaevi olurdu, Pensilvanya değil" dedi.

Elektrik faturalarında fahiş zam!Elektrik faturalarında fahiş zam!

NE OLMUŞTU?

Selvi söz konusu yazısında, "Öğrendim ki Hocam, sizin de ağlamaktan gözleriniz şişmiş. Bilin ki sizde gözyaşları, bizde kalbimize damlayan kan damlaları oldu" ifadelerine vermişti.

https://www.gunlukbakis.com/yandas-abdulkadir-selvinin-fetullah-gulen-savunmasi-guldurdu/

=======================

--

- - - - - - - - - - - - - - - -

Irmakla kayanin savasini surekli irmak kazanir.
Bu irmagin guclu olmasinin nedeni guclu olmasindan degil, surekli olmasindandir.

~H.J.BROWN~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Insan birseyi ellde etmek icin cabalar.
Onu elde edince de bir kenara atar.
Gercek degerini ise onu kaybedince anlar.

~Dostoyevski~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Bir on yargili dusunceyi ortadan kaldirmak, atomu parcalamaktan daha zordur. (Albert Einstein)

~Dusuncenin Dusunceli Sozleri~

- - - - - - - - - - - - - - - -

En cok yasamis olan, uzun seneler yasamis olan degil, hayatin manalarini en fazla anlamis olan insandir.

~J.j.rousseau~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Oglunun nikah davetiyesindeki tarih:
29 Zilkade 1421
Nikah tarihi olarak Arap takvimindeki tarihi kullaniyor...

~Recep Tayyip Erdogan.~

- - - - - - - - - - - - - - - -

De gustibus et coloribus, non disputandum
Zevkler ve renkler tartisilmaz.

~Latince Atasozleri~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Bilgi insani supheden, iyilik aci cekmekten, kararli olmak
korkudan kurtarir.

~Konficyus~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Evliliğe başlamak, bitirmekten daha kolaydır.
Ve suçlu daima eşinizdir.

MURPHY KANUNLARINDAN
Murphy kanunları ilk olarak 1949 yılında Captain Ed Murphy tarafından "Anything that can go wrong will go wrong" "yanlış gitme olasılığı bulunan bir şey, yanlış gider" olarak emrindeki proje yöneticisi George Nicholsun yarattığı bazı durum ve tersliklerden mülhem olarak vazedilmiştir.
Zaman içinde pek çok kişi benzer terslikleri Murphy kanunu adı altında listeye eklemiş, kurallar anonim bir hal almıştır.
1917 doğumlu Edward A.Murphy Jr.ABD Hava Kuvvetlerinde 1949da roketler üzerine deney yapan mühendislerden biriydi.
İnsan üzerine ivmelenmenin etkilerini inceliyordu (USAF proje MX981).
Deneylerden biri pilot üzerinde 16 değişik noktaya akselometre takılması gerekiyordu.
Sensör bir yapıştırıcı ile ancak iki türlü takılabiliyordu ve birisi 16 sensörün tamamını da yanlış takmayı becerdi.
Bunun üzerine Murphy, daha sonra kanun olarak nitelendirilecek ilk söylemlerini bir basın toplantısında açıkladı.
Bir kaç ay içinde "Murphynin Kanunları" mühendislik sahasında çalışanlar arasında yayıldı ve 1958de de nihayet Websterin sözlüğüne girdi.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Tek onemli vakit vardir, icinde bulundugunuz an. O an en onemli vakittir, cunku sadece o zaman elimizden bir sey gelebilir. En onemli kisi, kiminle beraberseniz odur, zira hic kimse bir baskasiyla bir daha gorusup gorusmeyecegini bilemez; ve en onemli is iyilik yapmaktir, cunku insanin bu dunyaya gonderilmesinin tek sebebi budur.

~Tolstoy - Insan Ne Ile Yasar~
OrajKalip


- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder