30 Ağustos 2021 Pazartesi

KOZİNOĞLU'NUN NOTLARINDA ORHAN İNANDI: "FETÖ'NÜN ASYA İMAMI OLAN İNANDI KIRGIZ GİZLİ SERVİSİ İLE YAKIN İLİŞKİ İÇİNDE"

Kozinoğlunu ve daha başka pek çok vatanseveri Fetöcüler ile yoldaş olan AKP üst yönetimi, ve Yüce Megaloman öldürdü..
Bu günlerde bütün günahlar Fetöcüler üzerine yüklendi.
Ama unutmamak ve unutturmamak lazım, AKP ve onun üst yönetimi yalnızca Fetöcüler ile suç ortağı değildir.
Aynı zamanda diğer cemaatlerin gelecekte işleyecekleri daha başka ağır anayasa suçlarının da suç ortağıdır.

Ufukta iç savaş var.
Bunu asla unutmayın.
Beleşten az pahallıya satılan pompalı tüfekleri, 15 Temmuz akşamı AKP ilçe teşkilatlarına dağıtılan otomatik savaş silahlarını,  SADAT'ı falan unutmayın.
Bütün bunların işlevsel olduğu günler çok uzakta değildir.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

KOZİNOĞLU'NUN NOTLARINDA ORHAN İNANDI: "FETÖ'NÜN ASYA İMAMI OLAN İNANDI KIRGIZ GİZLİ SERVİSİ İLE YAKIN İLİŞKİ İÇİNDE"

MİT operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirilen FETÖ'cü Orhan İnandı'nın ismi Eski MİT Müşaviri Kaşif Kozinoğlu'nun ölmeden önce yazdığı ve Aydınlık Gazetesi'ne gönderdiği mektuplarda da geçiyor. Asya'da görev yapan Kozinoğlu notlarında İnandı'nın Kırgızistan'daki faaliyetlerine dair bilgiler vermiş FETÖ'nün Asya yapılanmasını anlatmıştı. İşte Kozinoğlu'nun anlatımıyla FETÖ'nün Orta Asya Sorumlusu Orhan İnandı'nın sicili.

07.07.2021 14:28

MİT operasyonuyla yakalanan FETÖ'nün sözde Orta Asya Sorumlusu Orhan İnandı'nın Kırgızistan'daki gizli faaliyetlerini Eski MİT Müşaviri Kaşif Kozinoğlu yıllar önce anlatmıştı.

MİT'in Asya Bölgesi Başmüşavirliğini yapan Kaşif Kozinoğlu Ergenekon kumpasında tutuklu bulunduğu sırada yazdığı mektupta Orhan İnandı'ya ilişkin bilgilere yer verdi FETÖ'nün Orta Asya'daki yapılanmasını anlattı.

Kozinoğlu'nun Silivri Cezaevindeki şüpheli ölümünden kısa süre önce Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e ulaştırdığı mektubu Aydınlık Gazetesi'nde 16 Kasım 2011'den itibaren yazı dizisi halinde yayımlandı.

Orhan İnandı'nın yakalanmasıyla Kozinoğlu'nun notları tekrar gündeme geldi. Aydınlık Gazetesi'nin manşetten duyurduğu habere göre FETÖ'nün Asya imamı olan Orhan İnandı Kırgız Gizli Servisi ile de yakın ilişki içindeydi.

Kozinoğlu FETÖ'nün Orta Asya yapılanmasını da anlattığı notlarda şunları aktardı:

Kırgızistan'da uzun yıllardır ve halen tüm okulların başında olan şahıs ORHAN İNANDI aslında F. GÜLEN'in Asya imamıdır. Kırgız devleti ile irtibatlı esasen odur. Büyükelçinin hiçbir forsu yoktur. TC Devleti de bu şahıs üzerinden Kırgız yönetimi ile irtibat kurmaktır. Anılan şahıs Kırgısiztan'da F. GÜLEN cemaatinin bilgisi dışında GİZLİ bir ŞAHSİ servet de edinmiştir. Haremi vardır. Lüks içerisinde yaşamaktadır. Kırgızistan Servisi tarafından angaje edilmiştir. Kırgız Gizli Servisi her adımını bilmektedir. Anılan Kırgız Servisine de F. Gülen cemaatini anlatmaktadır. Kırgızlar F. Gülen'in okullarını muhtaç oldukları için şu an itibariyle kapatamamakta olmakla birlikte Orhan İNANDI'dan elde ettikleri tüm bilgileri Rus ve Çin servisine aktarmaktadırlar. (F. Gülen cemaatinin Asya faaliyetlerine ilişkin. )

Kaşif Kozinoğlu mektubunda Rusya ve Türkmenistan'daki okulların Orhan İnandı'nın verdiği bilgiler sonrası kapatıldığını belirtmiş FETÖ'cülerin Orta Asya'da tüm eğitim ticaret ekonomi ve kültür faaliyetlerini kontrol altına aldıklarına dikkati çekmişti.

Kozinoğlu konu ile ilgili şunları söyledi:

Ayrıca gerek Kırgızistan gerek Kazakistan Türkmenistan Azerbaycan Afganistan Tacikistan'daki TİKA THY büyükelçiliklerdeki eğitim ticari ve ekonomi din kültür müşavirliklerinin tamamı Gülenciler tarafından kapatılmıştır. Söz konusu ülkelerde Gülenci olmadan iş yapmak ticaret vb. hiçbir faaliyet yaptırılmamaktadır. TİKA-büyükelçilik-THY-açık olduğu yerlerde okullar ve işadamları bir ekip şeklinde çalışmaktadırlar.

1995'te Kırgızistan'a yerleşen ve 2010'da Kırgızistan vatandaşlığı alan İnandı burada FETÖ'nün üst düzey yöneticiliğini yaptı.

2017 yılından sonra FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu olan İnandı Azerbaycan Kazakistan Türkmenistan Özbekistan Tacikistan ve Kırgızistan gibi ülkelerde de faaliyet yürüttü.

Orhan İnandı'nın Sebat Kırgız-Türk okullarının kurucusu olduğu biliniyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sebat okulları Kırgız Devletine devredlidi adı Sapat olarak değiştirildi.

Sapat'ın Kırgızistan'da 100 milyon doları aşkın mal varlığının olduğu iddia ediliyor. Türkiye FETÖ'ye ait olduğu bilinen okulların Maarif Vakfı'na devredilmesini Bişkek yönetiminden talep etmiş ancak Kırgızistan'dan bu yönde bir karar çıkmamıştı.

https://www.ulusal.com.tr/gundem/kozinoglu-nun-notlarinda-orhan-inandi-feto-nun-asya-imami-olan-inandi-kirgiz-gizli-servisi-ile-yakin-iliski-icinde-h286713.html

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Guc bir arac degildir, amactir.
Bir insan, bir devrimi korumak icin diktatorluk kurmaz diktatorlugu kurmak icin devrim yapar.
Eziyetin amaci eziyettir.
Iskencenin amaci iskencedir.
Gucun amaci guctur.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Kilisedeki kutsal muzik hepimizi inancli birer insan yapabilir, ancak vaizler dengeyi saglayan etmen olarak dusunulmelidir.

MCLAUGHLIN,MIGNON (1913-1983) ABD'li yazar ve editor.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 60 Tuzel kisiler hakkinda guvenlik tedbirleri

1) Bir kamu kurumunun verdigi izne dayali olarak faaliyette bulunan ozel hukuk tuzel kisisinin organ veya temsilcilerinin istirakiyle ve bu iznin verdigi yetkinin kotuye kullanilmasi suretiyle tuzel kisi yararina islenen kasitli suclardan mahkumiyet halinde iznin iptaline karar verilir.
2) Musadere hukumleri yararina islenen suclarda ozel hukuk tuzel kisileri hakkinda da uygulanir.
3) Yukaridaki fikralar hukumlerinin uygulanmasinin islenen fiile nazaran daha agir sonuclar ortaya cikarabilecegi durumlarda hakim bu tedbirlere hukmetmeyebilir.
4) Bu madde hukumleri kanunun ayrica belirttigi hallerde uygulanir.
UCUNCU BOLUM
Cezanin Belirlenmesi ve Bireysellestirilmesi Cezanin belirlenmesi MADDE 61. - 1 Hakim somut olayda
a Sucun islenis bicimini
b Sucun islenmesinde kullanilan araclari
c Sucun islendigi zaman ve yeri
d Sucun konusunun onem ve degerini
e Meydana gelen zarar veya tehlikenin agirligini
f Failin kast veya taksire dayali kusurunun agirligini 8981
g Failin guttugu amac ve saiki
Goz onunde bulundurarak islenen sucun kanuni taniminda ongorulen cezanin alt ve ust siniri arasinda temel cezayi belirler.
2) Sucun olasi kastla ya da bilincli taksirle islenmesi nedeniyle indirim veya artirim birinci fikra hukmune gore belirlenen ceza uzerinden yapilir.
3) Birinci fikrada belirtilen hususlarin sucun unsurunu olusturdugu hallerde bunlar temel cezanin belirlenmesinde ayrica goz onunde bulundurulmaz.
4) Bir sucun temel sekline nazaran daha agir veya daha az cezayi gerektiren birden fazla nitelikli hallerin gerceklesmesi durumunda
temel cezada once artirma sonra indirme yapilir.
5) Yukaridaki fikralara gore belirlenen ceza uzerinden sirasiyla tesebbus istirak zincirleme suc haksiz tahrik yas kucuklugu akil hastaligi ve cezada indirim yapilmasini gerektiren sahsi sebeplere iliskin hukumler ile takdiri indirim nedenleri uygulanarak sonuc ceza belirlenir.
6) Hapis cezasinin suresi gun ay ve yil hesabiyla belirlenir. Bir gun yirmidort saat bir ay otuz gundur. Yil resmi takvime gore hesap edilir. Hapis cezasi icin bir gunun adli para cezasi icin bir Turk Lirasinin artakalani hesaba katilmaz ve bu cezalar infaz edilmez.
7) Ek 29 6 2005 – 5377 7 md.Sureli hapis cezasini gerektiren bir suctan dolayi bu madde hukumlerine gore belirlenen sonuc ceza otuz yildan fazla olamaz.
8) Ek 29 6 2005 – 5377 7 md. Adli para cezasi hesaplanirken bu madde hukmune gore cezanin belirlenmesi ve bireysellestirilmesine yonelik artirma ve indirimler gun uzerinden yapilir. Adli para cezasi belirlenen sonuc gun ile kisinin bir gun karsiligi odeyebilecegi miktarin carpilmasi suretiyle bulunur.
9) Ek 6 12 2006 – 5560 1 md. Adli para cezasinin secimlik ceza olarak ongoruldugu suclarda bu cezaya iliskin gun biriminin alt siniri o suc tanimindaki hapis cezasinin alt sinirindan az ust siniri da hapis cezasinin ust sinirindan fazla olamaz.
10) Kanunda acikca yazilmis olmadikca cezalar ne artirilabilir ne eksiltilebilir ne de degistirilebilir.12



- - - - - - - - - - - - -
Riza Tevfik

Fikrimi sarsmadi simdiye degin
Arsizca sozleri bilmem ne beyin
Bana cifte atan saskin esegin
Kendi ciftesiyle beli kirilir

- - - - - - - - - - - - -
0
- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder