YÜKSEK ÜCRET POLİTİKASI MI ? DÜŞÜK ÜCRET POLİTİKASI MI?
Kendi ülke insanımızı zengin etme politikasına geçelim.
Japonya gibi, Toyota 4.500 Dolar ise Toyota işçi çalışma ücreti 5.000 dolar.
Ülkemin insanları Özal’dan beri düşük ücret politikası ile yıllarca özveride bulunduda, 30 sene sonra bir ferahlama mı oldu? Tabiî ki hayır. Hatta dış borcumuz eskiden ödenebilir halde iken, bugün korkunç bir dış ticaret açığı ile karşı karşıyayız.
Bırakın Avrupa kendi giyimini kendi diksin. Yer altı sularını kirletecek tekstilden, ve deriden çıkalım artık
Kendi insanımıza çalışalım, yani 15 Milyon ailenin tüketim yapabildiği bir ülkemiz olsun.
Düşük işçilik politikasıyla ihracat yapıyorsak ta, daha fazlasını ithal ederek, zarar ediyoruz.
Çünkü bir arpa yol almadığımız gibi, dış ticaret açığıda öyle bir felaketki, bu açık böyle giderse, korkarım en büyük ithalat ihtiyacımız olan petrol ve doğalgazda ithal edemiyeceğiz.
Bizi yönetme adına, o koltuklarda oturanların, hakikaten ekonominin e. sini bilmediklerinden eminim çünkü bilselerdi, dünyadaki en önemli ülkenin, Rusya olduğunu bilir, ona göre siyaset yaparlardı.
Bugün tüm Avrupa’nın ısınması, elektriği Rus doğalgazına bağlıdır. Ve korkunç paralar öderlerken. Avrupa’da bu ülkeye mal gönderip, ödediği paranın karşılığını kazanmak ister.
Tabii ayni durum bizim için de geçerlidir.
Bizim ABD ile 1 Milyar dolarlık ticaretimiz yok, AB ve ABD bize sanayi ve teknolojik mal satmak isterler, Çünkü bilirlerki, satın alan ülke, üretim yapamaz, teknoloji ve sanayide gelişemez.
Türkiye 15 Milyon ailenin olduğu dev bir tüketim pazarı iken, düşük ücret politikası yüzünden tüketim dolayısı ile üretim yapılamamakta ve fabrikalarımız talepsizlikten kapanırken, zenginliğin, kağıt para değil, halkın mala sahip olması hatta, en yeniye sahip olması unutulmuştur.
Türkiye Hollanda kadar üretim yapamıyormuş,? tabiî ki,, ancak Hollanda nüfusu kadar insan alışveriş yapabiliyor da, ondan o kadar az üretim oluyor.
Hiçbir işveren yüksek maaş vermek istemez, çalışma ücretini işverene bırakırsan, o bedava çalıştırmak ister, o onun en tabii hakkıdır. Ekonomi yi düşünmek devletin işi.
Ford ‘ un dediği gibi, ben işçime öyle bir maaş vereyim ki , ürettiğim arabamı önce bende çalışan işçilerim alsın.
Biz de Japonya’yı örnek almamız lazım, Toyota 4.500 Dolar iken, Toyota işçisi nasıl 5.000 Dolar alıyor,
İşte biz bu sistemi alırsak adam oluruz.
İşçilik payı % de 5 pahalı olsun veya kaçsa hiç önemli değil… ,ancak, 15 Milyon ailenin tüketim yaptığı ülke olsun.
Niye her devlet Avrupa’ya mal satıyor, çünkü bir avuç devlet ama , eskiyi atıp, yeniyi alarak tüketim yapıyorlar, bizim gibi sadece ekmek tüketmiyorlar.
En basit örnek, araban eskiyse fakir, yeniyse zenginsindir. Eski arabalar döküm kazanına gidip tekrar yeniye dönüşüyorsa, bu dönerin önündeki engel nedir?
Tabii ki kira ve yiyecek dışındaki satın alım için,, gerekli rakamlar.
Aşağıdaki 8 veya on kuralı uygulayın ve geleceğin saadet ülkesi olun.
Peki biz biliyoruzda, bürokratlar bilmiyormu? Sadece işbirlikçi yapılanma
Çünkü bir vekil, Genel başkan dışında, fikir beyan etse veya sivrilse, Bir dahaki seçime, koltuğu tehlikeye girer. Onlar sadece trafik memuru gibi, el kaldırıp indirmeye bakarlar.
SİNAN LEYLAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder