27 Ocak 2012 Cuma

POLITIK - insan Baklayi Niçin Agğzindan Çikartmak ihtiyaci Duyar?

From: ilhami savaş

Sent: Monday, January 23, 2012 6:24 PM

Subject: Cennet Çarşıları....................

insan Baklayi Niçin Agğzindan Çikartmak ihtiyaci Duyar?

Nasreddin Hoca'nın çok küfürbaz bir çömezi varmış.
Bunu önlemek için Hoca,
çömezinin ağzına bir bakla koymasını tavsiye etmiş; "Küfür edeceğin zaman bakla engel olur, beni hatırlarsın, böylece küfür etmezsin!" diye açıklama yapmayı da ihmal etmemiş.
Bir gün yolda giderlerken cumbalı bir evin penceresi aralanmış, taze bir hatun seslenmiş: "Hocaefendi, biraz bekler misin?" Hoca, kibar adam, "Elbette hatun!" diyerek durmuş, başlamışlar beklemeye.

Bir hayli zaman geçmiş, ne gelen var, ne giden, ne de bir ses eden! Hoca meraklanıp "N'ola ki hatun, daha bekleyelim mi?"
deyince pencere yeniden aralanmış, taze hatun civelek bir sesle cevap vermiş: "Sağol
Hocaefendi, gidebilirsin artık!".
Bu kez Hoca katmerli meraklanmış: "İyi de, bizi niye bunca zaman alıkoydun yoldan, bir söyle de anlayalım" deyince, taze hatunun da sesi bir iyice fıkırdayıp cilvelenmiş: "Ah Hocaefendi, bizim tavuğu kuluçkaya yatıracaktık, kaynanam, sarıklı birisinin tepesine bakarak kuluçkaya yatırırsan yumurtadan çıkacak civcivlerden horoz olacakların ibikleri de büyük olur diye tembih ettiydi, onun için beklettik seni!" cevabını vererek pencereyi kapatırken, 

Hoca çömezine seslenmiş: "Çıkar ulan şu baklayı ağzından, aklına ne gelirse hepsini söyle!"


Şimdi, bayram değil seyran değil, nereden çıktı bu fıkra diyorsunuz değil mi?
Haklısınız, ne var ki, önce şu aşağıdaki bağlantıyı tıklayıp videoyu izleyin;
sonra...
Benden size sonsuz izin, ağzınızdaki bütün baklaları çıkartabilirsiniz!

http://www.youtube.com/watch?v=kn-MtHyFkEo

 

--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Butun bildigim, bir sey bilmedigimdir.  Sokrates   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder