28 Ocak 2012 Cumartesi

‘İnsanca bir yaşam için çadırda geçen bir yıl’



'İnsanca bir yaşam için çadırda geçen bir yıl'


 
Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz yıl başlayan taşerona karşı çadır direnişi bugün birinci yılını geride bıraktı. Direnişçi işçilerden Yüksel Arslan, bir yıllık direnişlerinin amacının hiç de insancıl olmayan yaşam koşullarına karşı umut olmak olduğunu söyledi.
 
Samsun'da geçtiğimiz yıl 26 Ocak'ta başlayan direniş bugün bir yılını tamamladı. Taşerona ve güvencesizliğe karşı bir yıldır birçok saldırıya maruz kalan direnişçi işçilerden Yüksel Arslan, insan emeğinin masada alınıp satılmasına karşı direnişlerini sürdürmekten başka yollarının olmadığını dile getirdi.
 
"Direniş ilk günkü kararlılıkla sürüyor"

Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde çalışan taşeron işçiler, saldırılar, baskılar ve gözaltılarla dolu bir mücadele yılını umutla geride bıraktı. Direnişle ilgili düşüncelerini aldığımız Dev Sağlık İş Sendikası üyesi Yüksel Arslan, en doğal ve insani hakları için başlattıkları direnişe başladıkları gün hangi hakları savunuyorlarsa bugün de aynı kararlılıkla o hakları savunduklarını ifade etti.
İnsanca yaşamak, gününde maaş almak, insanca mesai saatlerine kavuşmak, insanca ücret almak, diğer işçiler gibi izin kullanmak istedikleri için sendikalı olduklarını ve bu yüzden 6 işçi arkadaşı ile birlikte işten atıldıklarını belirten Arslan, buna karşın inançlı mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.
 
"Bütün Samsun direnişimizin şahidi oldu"

Geride bıraktıkları bir yılın sonunda başta çadırları olmak üzere, hastane bahçesi, çatısı, duvarları, hastalar, çalışanlar ve tüm Samsunluların direnişlerine şahit olduğunu vurgulayan Arslan, "taşeron işçilerin emeğinin masada alınıp satılan bir şey haline getirilmesine karşı haklı bir direniş başlattık ve hakkımızı alana kadar geri dönmeyeceğiz" dedi.
 
"Eşimle birlikte direniyoruz"

Bir yılı geride bırakan direnişini kendisiyle birlikte işten atılan eşiyle birlikte sürdürdüğünü belirten Arslan, geçimlerini nasıl sağladıkları sorumuza ise şöyle yanıt verdi: "Biz burada asgari ücret alan insanlarız. 659 lira alırken insanca yaşam sürmüyorduk ki şimdi sürelim. Zengin insanlar değiliz biz bu yüzden emeğimize ve hakkımıza sahip çıkıyoruz. Bu yüzden direnişteyiz" diye konuştu.
(soL - Haber Merkezi)
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder