12 Haziran 2013 Çarşamba

15-Biber gazı Vietnam'dan yadigar...

Şimdi kimler Amerikan oligarşisinin işbirlikçisi, kimler onun karşısında bir kez daha düşünün.

Kimler millileştirme yapmış, kimler kamu malını küresel oligarşiye satmış.
Tarihte ABD kimleri devrimeye çalışmış, kimleri iktidardan düşürmeye çalışmış.
Bir düşünün bunları.

Sokaklar karışık.
Peki bu karışıklık sizce ABD oligarkları tarafından mı çıkarıldı.
Bu yandaş basının ifade ettiği gibi dış kaynaklı bir komplo mudur?
Peki öyleyse, ABD neden kendi kurguladığı bir iktidarı, kendi kuklası olan bir başbakana karşı olsun?
Var mı bunların bir mantığı?
Yok aslında kafası azıcık çalışan herkes rahatça görebilir.
Sokaklar kendiliğinden harekete geçti.
Herkes yönlendirmeye çalışıyor.
Ama tek tek sorarsanız sokakta koşturan insanlar neden oradalar güzelce anlatıyorlar.
Çok gizemli, çok sırlarla dolu değil.

Oraj POYRAZ

Biber gazı Vietnam'dan yadigar...

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Ankara ve ülkenin birçok yerinde kullanılan biber gazına ilişkin araştırmasının sonuçlarını açıkladı: Bu gazı ABD'liler Vietnam'da kullandı.

10 Haziran 2013 Pazartesi 18:01

İSTANBUL - TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan bugün TTB'de düzenlediği basın toplantısında araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.
İlhan gaz bombalarının kapalı alanda dahi yüksek miktarlarda ölçüsüzce kullanıldığını ifade etti.
Kapsüllerden kaynaklı ölümlerin olduğuna da dikkat çeken İlhan, doğrudan hedef alınarak gaz atıldığını dile getirdi.

İlhan, "Kimyasal Silahlar, Gösteri Kontrol Ajanlarına maruz kalma" formunun internet üzerinden doldurulduğunu ifade etti.

'HASTANEDE FİŞLEME KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPILSIN'

Hastanelerde eylemlerde yaralananların isim ve soy isimlerinin toplanmasının da herkesi kaygılandırdığını belirten İlhan, Sağlık Bakanlığı'ndan bu konuda açıklama istedi.

Prof.Dr.Feride Aksu Tanık da biber gazının kimyasal silah olmasına rağmen yetkililer tarafından 'losyon gibi' kullanıldığını söyledi.
Hazırladıkları formu bugüne kadar 11 bin kişinin doldurduğunu ancak acil duyurmak için 7 bin kişi üzerinden bir değerlendirme yaptıklarını ifade eden Tanık, kullanılan gazların yasaklanması gerektiğini söyledi.

Formu dolduranların 34 ilden 20-29 yaş arası insanlar olduğu ve yüzde 54'ünün kadın olduğuna dikkat çeken Tanık, elde ettikleri verilerin söylenenlerin aksine gaz etkisinin zamanla geçeceği düşüncesiyle uyuşmadığını dile getirdi.
Deklare edilenin aksine farklı gazlar kullanıldığına dair şüpheleri olduğunu da belirten Tanık, gaz bombasının 84 bin etkisinin gözlendiğini açıkladı ve İçişleri Bakanlığı'nı bu konuya açıklık getirmeye çağırdı.

Fişeklerin hedef gösterilerek ateşlenmesinin kabul edilemeyeceğini de belirten Tanık, fişlenme korkusuyla yaralılardan yüzde 1.7'sinin hastaneye başvurabildiğini kaydetti.

'GAZ KULLANIMI RUTİNLEŞTİRİLDİ'

TTB Halk Sağlığı Kurulu Başkanı Doç.Dr.Cahit Işık Yavuz, uluslararası kuruluşların "olağanüstü durumlarda kullanın" dediği gazların Türkiye'deki kullanımının rutinleştiğini ifade etti.
Bu kimyasalların yaygın kullanımının uzun vadede büyük sıkıntılara yol açacağını belirten Yavuz, bir an önce gaz kullanımına son verilmesini talep etti.

TTB Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Kolu'ndan Dr.Harun Balcıoğlu, kullanılan gazın kimyasal olduğunu bir kez daha vurgulayarak, CS gazının Amerika tarafından Vietnam'da kullanıldığını anlattı.
Bu gazın astım krizi ve hipertansiyon ataklarını tetiklediğini belirten Balcıoğlu, "Bu kadar kasıtlı kimyasal silah kullanılmaz.
Buna iktidarın hakkı yok!
'Dumansız hava sahası' diyen Başbakan, şehirleri gaza boğuyor" diye konuştu.

TMMOB: POLİS KİMYASAL SİLAH KULLANIYOR

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası (KMO) da polisin kullandığı gaz bombalarının içinde kimyasal silahlarda kullanılan maddelerin bulunduğunu, bu yüzden gaz bombalarının kimyasal silah sınıflandırılmasına girdiğini belirtti.
Gaz bombalarının insanlarda ölümcül etkiler yarattığına dikkat çeken KMO, toplumsal gösterilerde polisin gaz bombası kullanmasının yasaklanmasını istedi.

Polisin Taksim Gezi Parkı direnişi sırasında ve Türkiye genelinde aşırı kullandığı gaz bombalarının kimyasal silah olduğu ve yasaklanması gerektiğine vurgu yapan KMO açıklamasında, gaz bombalarının içerisinde kimyasal silahlarda kullanılan Chlorobenzylidenemalononitrile (CS), Chloroacetophenone (CN), Dibenz (b,f)-1,4-oxazepine (CR), Chlorodihydrophenarsazine (DM) ve Oleoresincapsicum (OC) bulunduğuna dikkat çekti.

VATANDAŞLAR HASTALIKLAR KONUSUNDA DİKKATLİ OLMALI

Doğayı korumaya çalışan vatandaşlara karşı kimyasal silah kullanılmasına tepki gösteren KMO açıklamasında, gaz kullanımı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlar olduğunu da vurgulayarak gözde, deride, sindirim, dolaşım ve solunum sistemi üzerinde de etkilerinin görüldüğünü ifade etti.

KMO gaza maruz kalan vatandaşları bulantı, kusma, fenalık hissi, ishal, ışığa aşırı duyarlılık, baş ağrısı, ajitasyon, kişinin yer ve zaman algısı ile ilgili sorunlar ve panik gibi belirtilerde doktora başvurması konusunda uyardı.
Bu belirtilerin ancak gazın kapalı ortamlarda veya aşırı kullanımında ortaya çıkabileceğine dikkat çeken KMO, astım, zatürree, amfizem gibi solunum yolu hastalığı ile kalp sorunu, tanı konmamış anevrizması olanlar, çocuklar, yaşlı ve bağışıklık sistemi yetmezliği olanlar, gebelerin yanı sıra alerjik bünyeli kişiler, astım, KOAH ve benzeri solunum yolu hastalıkları olanlar ve kalp hastalarının riskli kategoriler olduğunu ifade etti.

YAŞAM HAKKI İHLAL EDİLİYOR

Güvenlik kuvvetleri tarafından kullanılan bu gazların, 1993 yılında imzalanan Kimyasal Silahlar Konvansiyonu'nda kimyasal silah olarak nitelendirildiğine atıf yapan KMO, Anayasanın 5., 17.ve 56.maddeleri ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 2.maddesiyle teminat altına alınan insanların maddi ve manevi varlığını geliştirme ve yaşama hakkının ihlal edildiğini açıkladı.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/biber-gazi-vietnamdan-yadigar-h36440.html

a45UyF587661-201306121104-15
^^^^^ - vvvvv

--

zaryop:jaro

A priori
Deneyden once

Latince Atasozleri
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder