26 Haziran 2013 Çarşamba

15-Yasin El Kadı ile ilgili iddialar...

Karanlık bir cemaatin yönettiği, karanlık ilişkileri olan bir karanlık başbakan.
Henüz bu karanlık işleri deşmenin imkanı yok.
İktidarda olmanın sefasını yaşıyorlar.
Yarın devran dönünce bu da Yüce Divan'da sorulacak sorulardan birisi.
Dönerse tabii.
Malum halkın yüzde yirmi kadarı anestezi altında, bir yüzde otuz kadarı da kendince dini bir filmi izliyor.
Kalan yüzde elli de kırk parça.


Oraj POYRAZ

24.06.2013

TBMM Başkanlığına

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sn. R.Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.

Atilla Kart

CHP Konya Milletvekili

Kamuoyuna yansıyan bilgi ve iddialara  göre;  Suudi İş Adamı Yasin El Kadı 15 Şubat 2013 tarihinde Ankara'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Makamında görüşme yapmıştır. Görüşmeden sonra İstanbul'a dönen Yasin El Kadı'nın da içinde bulunduğu resmi plakalı  otomobil. 16 Şubat 2013 tarihinde, arkadaşı ve iş ortağı Usame  Kutub ve Başbakan'ın korumalarından İbrahim Yıldız ile birlikte trafik kazasına karışmıştır. Tamamen hurda haline gelen araçta bulunanlar kısa süre sonra Bağcılar Medipol Hastanesine kaldırılmışlardır. Kaza, Mustafa Latif Topbaş tarafından Başbakan'a bildirilmiştir.

Kaza üzerine , Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan da hastahaneye gitmiştir. Yasin El Kadı ve Usame Kutub'un yaralarının ağır olmadığı,  ancak İbrahim Yıldız'ın yarasının ağır olduğu kazayla ilgili  tutanaklar değiştirilmiş ve araçta sadece İbrahim Yıldız'ın bulunduğuna dair  not düşülmüştür.

Yukarıda da ifade edildiği gibi,  ileri sürülen bu olaylar iddia niteliğindedir. Bu iddiaların tahkikinin gerektiği açıktır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve doğması kaçınılmaz olan spekülasyonların önlenmesi amacıyla,  aşağıdaki hususların açıklığa kavuşturulması zorunluluğu vardır;

1) Kazayla ilgili Mobese kayıtları ne durumdadır? Bu kayıtlar imha mı edilmiştir? İmha edildiyse , hangi gerekçeyle bu işlem yapılmıştır? Bakırköy gibi merkezi bir yerde vuku bulan kazayla ilgili Mobese kayıtlarının olmaması söz konusu olabilir mi?

2) 15 Şubat 2013 tarihinde, öncesinde ya da sonrasında ; Suudi İş Adamı Yasin El Kadı , MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Makamında ya da başka bir ortamda görüşme yapmış mıdır? Yasin El Kadı hangi sıfat ve gerekçeyle bu görüşmeyi yapmıştır?

3) Bu görüşmeden sonra, 16 Şubat 2013 tarihinde ya da başka bir tarihte; Yasin El Kadı, iş ortağı Usame Kutub ve Başbakan Erdoğan'ın korumalarından İbrahim Yıldız'ın da aralarında bulunduğu resmi bir otomobil ;  Bakırköy ya da o çevrede herhangi bir trafik kazasına karışmış mıdır? Kaza sonucunda yaralılar Bağcılar Medipol Hastanesinde tedavi altına alınmışlar mıdır? Başbakanlık bünyesinde İbrahim Yıldız adında bir görevli var mıdır?

4)16 şubat 2013 tarihinde Başbakanlığa ait resmi plakalı bir araç,  İstanbul Bakırköy ya da civarında herhangi bir kazaya karışmış mıdır?  Araçta kimler vardır? Bu araç hangi görev sebebiyle olay tarihinde İstanbul_Bakırköy'dedir?

5)Yasin El Kadı ve Usame Kutub; 15-16 Şubat 2013 tarihinden önce hangi tarihte Türkiye'ye giriş yapmışlar; hangi tarihte Türkiye'den ayrılmışlardır?

a45UyF587661-201306251441-15
^^^^^ - vvvvv

--

zaryop:jaro

Insanlar Degerli Olmayi Unuttular, Onemli Olmaya Calisiyorlar...

Bilinmeyen Birisi
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder