26 Haziran 2013 Çarşamba

15-'Sehven' yüklemeye takipsizlik!

Din, iman, yalan, dolan, kin, intikam, işbirliği ve ihanet.
Adalet ve Kalkınma Partisi ve Fitnebaz Cemaat'in özeti budur.
Aslında yepyeni bir din.
Çünkü İslamiyet bu olamaz.

Bir de şu tertemiz teğmenin yüzüne bakın.
İşte size nurlu bir yüz.
Kıyaslamak için birkaç badem bulun, bir de onlara bakın.
Bakalım ne göreceksiniz?

Oraj POYRAZ

'Sehven' yüklemeye takipsizlik!

25.06.2013 - 02:07

Ergenekonun sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin cep telefonuna emniyette 'sehven' yükleme yapıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmada polislere takipsizlik verildi

Çağdaş ULUS / İSTİHBARAT

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin cep telefonuna İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 'sehven' yükleme yapıldığı iddiasıyla Çelebi'nin avukatı Celal Ülgen ile Serkan Günel savcılığa 26 Ocak 2011 tarihinde suç duyurusunda bulundu.
Polis memurları Ercan Sezgin ve Dünyamil Sorgul'un başka bir suçtan gözaltına alınan Mahmut Oğuz Kazancı'ya ait sim kartındaki 139 adet telefon numarasının Çelebi'nin telefonunun hafızasına yüklemesi nedeniyle avukatlar görevi

kötüye kullanan polisler hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

İki seneyi aşkındır süren soruşturmada 5 savcı değişti.
Son olarak soruşturma ile görevlendirilen savcı Seyfettin Atıcı, Teğmen Çelebi'nin telefonunda kopyalama işlemlerini yapan Polis memurları Ercan Sezgin ve Dünyamil Sorgul'un da aralarında bulunduğu Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli 6 polis memurunun 2012'nin Kasım ayında ifadesini aldı.
Kısa bir süre sonra da soruşturmayı tamamladı.

Savcılar birbirine düştü

Ancak Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin cep telefonuna İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 'sehven' yükleme yapıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmada memur suçlarına bakan savcı ile başsavcı vekili anlaşmazlığa düştü.
Ergenekonun sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin cep telefonuna emniyette 'sehven' yükleme yapıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmada savcı "polis görevi kötüye kullandı" dedi ve 3 yıla kadar hapis istedi.
İddianamenin onay

için gönderildiği Başsavcı vekili ise, "'kötüye kullanma" değil, "görevi ihmal" var diyerek "2 yıla kadar hapis istemli yargılanmalı" görüşünü savundu.
İddianame soruşturma savcısına iade edildi.

Savcı; görevi kötüye kullandı

Savcı Atıcı, Çelebi'nin telefon döküm işlemlerini yapan görevli şüpheli bir polis memuru hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan iddianame düzenlendi.
İddianamede polis memurunun 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenildi.
Savcı, diğer 5 polis memuru hakkında da dava açmaya gerek görmeyerek takipsizlik kararı verdi.
Hazırlanan iddianame, memur suçlarından sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekiline gönderildi.

Başsavcı vekili: Görevi ihmal

Ancak başsavcı vekili, iddianameyi geri savcıya iade etti.
Başsavcılık, iade kararında polis memuru hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngören 'görevi kötüye kullanma' suçlamasından değil, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını öngören 'görevi ihmal suçlaması' ile iddianame hazırlanması gerektiğini belirtti.
Ayrıca başsavcı vekili, soruşturma dosyasındaki bazı eksikliklerin olduğunu ve bu eksikliklerin de giderilmesi gerektiğini belirtti.
İddianamenin iade edildiği savcı Atıcı, yeniden dosyayı incelemeye aldı.

TÜBİTAK raporu göndermedi, savcılık 'rapordan' vazgeçti

Öte yandan daha önce savcılığın rapor istediği TÜBİTAK, konuya ilişkin raporu göndermedi.
Geçen yıl Ocak ayında savcılık söz konusu telefona yükleme yapılıp yapılmadığının TÜBİTAK tarafından incelenmesine karar vermiş ve 24 Mayıs 2011'de TÜBİTAK'tan incelemeyi yapacak bilirkişi heyetinin isimlerinin bildirilmesini istedi.
Önce savcılığa 'Yoğunuz.
İncelemeyi biz yapamayız' cevabı veren ancak sonra bilirkişi heyetinin listesini gönderen TÜBİTAK raporu savcılığa göndermedi.
Uzun süre

raporun gelmesini bekleyen savcılığın, 'dosyadaki raporları yeterli görerek' TÜBİTAK'tan istenilen rapordan vazgeçtiği öğrenildi.

Polisler ifade verdi

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin avukatları Celal Ülgen ile Serkan Günel, müvekkillerinin cep telefonuna İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 'sehven' yükleme yapıldığı

iddia etti.
Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından "Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin telefonuna yükleme yapılmadığını ancak Hizbü-t Tahrir terör örgüt üyeliğinden hakkında dava açılan Mahmut Oğuz Kazancı'nın telefonuna ait rehber bilgilerinin 'sehven' Mehmet Ali Çelebi'nin telefonuna ait 'rehber dökümlerinin' içerisine eklenmiş olabileceği yönünde açıklama yaptı.

Savcılık soruşturması sonunda verilen kararda polis memurlarının görevi kötüye kullanmadığını belirten savcılık makamı; olayla ilgili takipsizlik kararı vererek polisleri akladı.
Adı geçen şüphelilerin görevi kötüye kullandıklarına dair delil bulunmadığını belirten savcılık, şüpheliler hakkında,'kamu adına ek kovuşturmaya yer olmadığına' kanaat getirdi.

http://haber.gazetevatan.com/sehven-yuklemeye-takipsizlik/548516/1/gundem
a45UyF587661-201306251607-15
^^^^^ - vvvvv

--

zaryop:jaro

Amor omnia vincit
* * *
Ask her guclugu yener.

Latin Atasozu
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder