17 Eylül 2015 Perşembe

Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün yargılanmasına yarın devam edilecek

Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün yargılanmasına yarın devam edilecek

Cezaevi'nde 4 ay 16 gün kalıp tahliye olduktan sonra dört türbanlı öğrencinin daha şikâyeti üzerine yeniden yargılanmaya başlayan Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün duruşmasına yarın devam edilecek. İlk yargılamanın adil yapılmadığı iddiasıyla AİHM'e başvuran ve başvurusu kabul edilen Pekünlü'nün yargılanması hakkında, "AİHM'deki davanın bekletici mesele olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine" yarın karar verilecek.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nde görev yaparken türbanlı öğrencilere Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve AİHM kararlarını hatırlattığı için türbanlı bir öğrencinin şikâyeti üzerine "eğitim özgürlüğünü ihlal" gerekçesiyle yargılanan, 2 yıl 1 ay hapis cezası alan ve 4 ay 16 gün Foça Cezaevi'nde yatan Prof. Dr. Rennan Pekünlü, dört ayrı türbanlı öğrencinin daha şikâyeti üzerine benzer bir davadan yargılanmaya devam ediyor. Pekünlü'ye açılan ikinci davanın duruşması 30 Haziran 2015'te İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü. Ancak Pekünlü "ilk davada adilane yargılanmadığı" iddiasıyla AİHM'e başvurmuş, AİHM başvuruyu kabul etmişti. Pekünlü'nün yarınki duruşmasında, "AİHM'deki davanın bekletici mesele olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine" karar verilecek.

AV. ÜLKÜ: MAHMEKE "BEKLETİCİ MESELE" HAKKINDA KARAR VERECEK

Pekünlü'nün avukatı Murat Fatih Ülkü soL'a yaptığı açıklamada, "Geçen duruşmada biz 9. Asliye Mahkemesi'ne iki sebepten 'bekletici mesele' başvurusu yapmıştık. İlki AİHM'de süren ve müvekkilimin ceza alıp hapiste yattığı ilk davada yargılamanın adilane olmadığı iddiasıyla açtığımız davaydı. İkinci ise olayla ilgili Ege Üniversitesi'nde süren soruşturmanın halen devam ettiği gerekçesiyle 'bekletici mesele' başvurusu yaptık. Yarın İzmir 9.Asliye Ceza Mahkemesi, bu iki nedenin ya da iki nedenden birinin 'bekletici mesele' olup olmadığına karar verecek. Bekletici mesele olarak değerlendirip davayı bekletmeye de alabilir ya da karar da verebilir. Yarınki duruşmada göreceğiz" dedi.

Prof. Dr. Rennan Pekünlü başvurusunu AİHM kabul etti

Rennan Hoca'nın davası 18 Eylül'e ertelendi

PROF. DR. RENNAN PEKÜNLÜ DAVASI NEDİR?

Türbanlı öğrencilerine AYM, Danıştay ve AİHM kararlarını hatırlatan Prof. Dr. Rennan Pekünlü'ye "öğrencileri sınıfa almadığı" iddiasıyla dava açılmış, İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 13 Eylül 2012'te verdiği karar sonucunda Pekünlü 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Türkiye'deki akademi ve bilim çevreleri cezanın haksız olduğunu iddia ederek infazın ertelenmesi ve yeniden yargılanması için imza toplamış fakat cezanın infazı durdurulmamıştı. Dava sürecinde üniversitedeki görevinden alınan ve emekliye ayrılan Pekünlü, Kasım 2014'te Foça Açık Cezaevi'ne girmişti. 4,5 ay sonra tahliye olan Pekünlü aleyhine başka dört türbanlı öğrenci aynı iddiasıyla yeni bir dava açılmıştı. Pekünlü şimdi de benzer iddialarla İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaktadır. Öte yandan Pekünlü, avukatı aracılığıyla ilk davadaki yargılamanın adilane olmadığı iddiasıyla AİHM'e başvurmuş, başvurusu kabul edilmişti.


a45UyF587661-150917144629 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2015/09/17  21:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 

Ticarette siyaset, siyasette merhamet olmaz

Haci Omer SABANCI

Resulullah devamla dedi ki :
Bu cevap uzerine , Cehennem ehli her cesit hayirdan umidlerini keserler ; hickirmaya , nedamet etmeye , dovunup yirtinmaya baslarlar

( Tirmizi )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Yaratiliscilar, bir teoriyi, butun gece sarhos olduktan sonra hayal ettigin bir seymis zannediyorlar.

Isaac Asimov


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder