15 Eylül 2015 Salı

Teröristlerden sağlık çalışanlarına tehdit

Sağlık çalışanlarının yaşamlarını korumaya hakları vardır.
Güvenlik güçleri de dahil olmak üzere, kimse günlük masrafını karşılamak için sürekli olarak ölüm riskini taşımak zorunda d

Herkes için en kıymetli şey kendi yaşamıdır.
Ne biz kendimiz, ne de başkaları bizim yaşamlarımıza paha biçemez.

Saldırgandan, saldırı yerinden, saldırı zamanından, uzaklaşabilirler, kaçabilirler, kendilerini korumak için bireysel tedbirler alabilirler.
Bunlar yasal ve ahlakidir.

Oraj POYRAZ(cimcime@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / mehmet_yazici@runbox.com / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


Teröristlerden sağlık çalışanlarına tehdit

15 Eylül 2015 11:11 (Son güncelleme 15 Eylül 2015 12:27)

Terör saldırılarına maruz kalan sağlık personelinin ölümle tehdit edildiği, silah zoruyla kaçırıldığı ve tıbbi malzemelerin alıkonulmak istendiği bildirildi.

ANKARA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terör saldırılarına maruz kalan sağlık personelinin ölümle tehdit edildiğini, silah zoruyla kaçırıldığını ve tıbbi malzemelerin alıkonulmak istendiğini söyledi.

Müezzinoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör saldırılarına maruz kalan sağlık personelinin yaşadıklarını ilk kez Anadolu Ajansı'na anlattı.

Terör saldırılarının sağlık hizmet sunumunu engellediğini belirten Müezzinoğlu, çalışanların teröristlerce tehdit edildiğine dikkati çekti. Sağlık hizmetinin aksamaması için tüm personelin özveriyle çalıştığını vurgulayan Müezzinoğlu, herkesin sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı olduğunu, bunun hiçbir gerekçeyle engellenemeyeceğini bildirdi.

Müezzinoğlu, teröristler tarafından, 7 Eylül'de Şırnak Cizre'de, Silopi Devlet Hastanesine hasta bırakarak dönen ekibin önünün kesildiğini anlattı. Müezzinoğlu, "Teröristler, 112 ambulansları ve sağlık personelinin sadece polis ve askere hizmet ettiğini, kendi hastalarına müdahale edilmediğini iddia etmiş. Teröristler, bundan sonra ambulansların da hedef olacağını belirterek, malzemelere el koymak istemişler" dedi.

"Sağlık ekibi, bir odaya kilitlenerek yaralıya ilk yardım yaptırılmış"

Şırnak'ta da 5 Eylül'de ambulansın önünün teröristlerce kesildiğini belirten Müezzinoğlu, yaşanan olaylara ilişkin şu, açıklamalarda bulundu:

"Ekip, ambulanstan indirilerek yaralıların olduğu söylenen bir eve silah zoru ile götürülmüş. Sağlık ekibi, bir odaya kilitlenerek yaralıya ilk yardım yaptırılmış. Sağlık ekibi, yaralının durumunun ciddi olduğu ve hastaneye kaldırılması gerektiğini söylemiş. Teröristler, '17 yaşındaki çocuğun yakalanma kararı olduğu gerekçesi ile hastaneye götürülemeyeceğini, herhangi bir şekilde tutuklanırsa bu durumdan ambulans ekibini sorumlu tutacaklarını' söyleyerek tehdit etmiş. Sağlık personeli ve ambulans şoförünün fotoğraflarını çeken teröristler, çocuğun tutuklanması durumunda personelimizi öldürülecekleri söylemişler. Çocuğun durumunu ağırlaşması üzerine hasta yakınları uzun uğraşlar sonucu ikna edilmiş.

24 Temmuz'da Erzurum Tekman'da da bir hamile kadına müdahale için ekip çağrılmış. Yaklaşık 2 saat sonra Kırıkhan Jandarma Karakolundan aranarak, ekibin silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı bilgisi verilmiş. Dört kişilik silahlı grup tarafından kaçırılan ambulans ekibine kimlik kontrolü yapıldıktan sonra hasta yakını serbest bırakılmıştır. Ekibimiz, kaçırılmıştır ve sabah saat 04.00'e kadar ambulansla dolaştırıldıktan sonra serbest bırakılmış."

Bingöl'de ise 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine gelen ihbar üzerine Ağaçyolu köyüne giden sağlık ekibinin, silahlı teröristlerle karşılaştığını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Hamile personelin de bulunduğu sağlık ekibimiz, silah zoruyla yaralı bir kadın teröriste müdahale yaptırıldıktan sonra serbest bırakılmış" dedi.



a45UyF587661-150915145123 Mehmet Yazici mehmet_yazici@runbox.com
2015/09/15  21:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 

Insan, dusunen tek hayvan degildir, ama bir hayvan olmadigini dusunen tek hayvandir.

Bilinmeyen bir kisi..

Bu boyledir; onlari iri siyah gozlu hurilerle eslendiririz.

Duhan/44/54.
Cennette cinsel yasama iliskin mustulu haberlerden.

Safsata [( Ing:Fallacy), (Osm;Kiyasi-i batil)], bir dusunceyi ortaya koyarken ya da anlamaya calisirken yapilan yanlis cikarsamalarin tamamina safsata denir.
Safsatalar, ilk anda gecerli ve ikna edici gibi gozuken ancak yakindan bakildiginda kendilerini ele veren sahte argumanlardir.
Gunumuz Turkce sinde safsata kelimesi kusurlu akil yurutme anlamini kaybetmis, yanlis inanc manasinda kullanilir olmustur.
Oysa, safsata, insanin muhakeme yetisinin yanlis yonde kullanimidir ve cogu kez onyargi, ek$ik bilgi, batil inanclar, duygusallik, yersiz gondermeler, acelecilik, ozensizlik, genelleme, duygu somurusu, Turkce yi kotu kullanma gibi sebeplerden kaynaklanir.
---
Terkip (Butunleme) Safsatasi (Fallacy of Composition) :
Bir butunun her parcasi ya da bazi parcalari icin gecerli olanin, butunun kendisi icin de zorunlu olarak gecerli olacagini varsaymaktan olusan hata.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder