24 Eylül 2016 Cumartesi

Sivilleşen GATA 'yerimiz yok' dedi, şehit oldu

 


Sivilleşen GATA 'yerimiz yok' dedi, şehit oldu

"GATA'nın sivilleştirme adı altında Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasıyla terörle mücadele ederken yaralanan askerlerin tedavi önceliği kalktı. Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan Uzman Çavuş Akif Güleç, yanık ünitesinde yer olmadığı gerekçesiyle GATA'ya alınmadı ve şehit düştü. "

24 Eylül 2016 Cumartesi 10:39

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasından sonra terörle mücadele eden TSK personeli büyük sıkıntı çekiyor. PKK ve IŞİD'e karşı kahramanca mücadele eden askerler, yaralandıktan sonra bürokratik prosedürler yüzünden günlerce sevk beklemek zorunda kalıyor. Bürokratik prosedürler yüzünden günlerce tam teşekküllü olmayan hastanelerde beklemek zorunda kalan yaralı askerlerden bazılarının sevk beklerken şehit düştüğü belirlendi.

Aydınlık gazetesinden Masum Gök'ün haberine göre; bunlardan birisi bir uzman çavuş. Bitlis'te PKK ile girdiği çatışmada kol ve bacağını kaybeden bir uzman çavuş kentteki devlet hastanesine yatırılıyor. Yaralı uzman çavuş Ankara GATA'ya gitmek için birçok olanaktan mahrum olan Bitlis Devlet Hastanesi'nde 6 gün beklemek zorunda kaldı. GATA'nın TSK'ya bağlı olduğu dönemde ise yaralı askerler hiçbir bürokratik prosedüre takılmadan doğrudan Ankara GATA'ya sevk edilip, tedavi altına alınıyordu.

YERİMİZ YOK BAŞKA YERE

15 Temmuz darbe sürecinden yaralanarak TSK'nın en nitelikli kurumlarının içini boşaltmaya çalışan hükümetin bu uygulamasında en büyük darbeyi GATA aldı. GATA'nın yapısını tümüyle değiştirerek normal bir sivil hastane haline getiren AKP hükümeti, yaralı askere sivil muamelesi yaptı. Bir başka skandal da Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaşandı. 6 Eylül tarihinde IŞİD bir Türk tankına roketli saldırısı düzenleyip 3 askerimizi şehit etmişti. Bu saldırıda ağır derecede vücudu yanan Uzman Çavuş Akif Güleç, Gaziantep'te devlet hastanesine kaldırıldı. Bu hastaneden Ankara GATA'ya yazı yazılarak, yaralı askerin GATA'daki yanık merkezine yatırılması istendi.

Ancak Sağlık Bakanlığı'na bağlı yeni ismiyle Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin verdiği yanıt içler acısı. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yanık merkezinde yer olmadığını, Ankara'da başka bir hastaneye başvuru yapılması önerisinde bulundu. Bunun Üzerine Adana Numune ve Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürülen Güleç burada şehit oldu. Aydınlık'a bilgi veren kaynaklar şunları söyledi: "Eskiden GATA'nın önceliği askerlerdi. Şimdi sıradan bir devlet hastanesi olduğu için askere bir öncelik yok. Yanık merkezi de bu şekilde olduğundan, asker-sivil ayrımı yapılmadan herkes alınıyor ve yatak sayısı doluyor."

ASKERİN MOTİVASYONU DÜŞTÜ

Kanun Hükmünde Kararnamelerle TSK'nın emir komuta zinciri altüst edilirken, askere bir darbede GATA üzerinden vuruldu. Yaralı askerin en büyük güvencelerinden biri olan GATA'nın sivilleşme adı altında işlevini sıfırlandırma çalışmaları, TSK personelinin özellikle de yaralı personelin hasta kuyruklarında bekletilmesi, subayından astsubayına TSK'yı derinden etkiliyor. Özellikle gaziler için kurulan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde de durum yanık merkezinde olduğu gibi. Bu merkez de GATA'nın sivileşmeye başlamasıyla birlikte askere yönelik öncelik kalkmış durumda

ulusalkanal.com.tr

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/sivillesen-gata-yerimiz-yok-dedi-sehit-oldu-h122003.html 
a45UyF587661-160924121949 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/09/24  13:30 2  65  islamvebilim@googlegroups.com


 


ROBENSON ..
. . . . . .
Robenson, akilli Robenson?um
Ne imreniyorum sana bilsen!
Gostersen adana giden yolu,
Basimi dinlemek istiyorum.
Ben gemi olurum sen kaptan ol,
Yelken acariz bir sabah vakti
Guneste golgemiz olur deniz
Yolculuk! Derken adamizdayiz.
Isterdim tercumanim olasin,
Tanitasin beni baliklara
Vahsi kuslara ve ciceklere,
Bizdendir diyesin benim icin.
Agaca cikmasini bilirim,
Tanirim meyvanin olmusunu,
Tas kirmak da gelir elimizden,
Ates yakmak da, as pisirmek de.
Robenson, halden bilir Robenson
Adan hala batmadiysa eger,
Alip gotursen beni oraya,
Deniz yolu kapanmadan evvel!

Cahit Sitki TARANCI

Sultan Vahdettin, Ingilizlerin Osmanli topraklarinda idareyi mumkun oldugu kadar suratle ellerine almasini istiyor.

VAHDETTIN (Osmanli Padisahi!!!) - 1919

Insanin olumsuzlugune inanmiyorum ve etigi gerisinde insanustu hicbir otoritenin olmadigi sadece insani bir kaygi olarak goruyorum.
I do not believe in immortality of the individual, and I consider ethics to be an exclusively human concern with no superhuman authority behind it

Albert Einstein, letter to a Baptist pastor in 1953; from Albert Einstein the Human Side, Helen Dukas and Banesh Hoffman, eds., Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 1981, p.39.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder