28 Eylül 2016 Çarşamba

Son dakika haberi...TSK'da büyük FETÖ temizliği! Bütün personel araştırılacak

 


Son dakika haberi...TSK'da büyük FETÖ temizliği! Bütün personel araştırılacak

28 Eylül 2016 - 06:50Son Güncelleme : 28 Eylül 2016 - 07:48

Son dakika haberi...TSK'da büyük FETÖ temizliği! Bütün personel araştırılacak

TSK'ya sızmış FETÖ üyelerinden 4 bin 545'i ihraç edildi ancak 'devede kulak' olarak görülen bu sayı önümüzdeki günlerde katlanarak artabilir. Kurulacak komisyonlar, orduda yakın tarihin en kapsamlı tahkikatına imza atacak. Sınavlar, terfiler, ödüller, kurslar mercek altında. FETÖ üyesi olduğundan şüphelenilen her personel detaylı incelemeye alınacak

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen personel sayısı 4 bin 545 kişi oldu. Ancak TSK içinde onlarca yıldır kadrolaşan FETÖ'nün elemanları orduda halen mevcut durumda. Bu nedenle TSK'da varlığını sürdüren haşhaşilere yönelik etkin bir soruşturma yürütülecek. TSK içindeki FETÖ yapılanmasına dair çalışmaların, OHAL kararnamesiyle hayata geçirilen ve kamu kurumlarında başlatılan 'komisyonlar sistemi' ile işletilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanlığı direktifi ile Milli Savunma Bakanlığı tarafından oluşturulacak komisyonlar, TSK'da görev yapan FETÖ üyelerini belirlemek için istihbarat birimleriyle koordineli hareket edecek. Komisyonlar doğru tespitlere ulaşabilmek için, TSK içinde sicil, terfi, kadrolaşma konusunda profesyonel personelin katkısına da başvuracak. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bu doğrultuda kurulan komisyonlardan ilki, askeri yargıya yönelik ihraçları geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmişti.

'ARİ' İNCELEME DEVREDE

Komisyonların öncelikli olarak FETÖ'nün yoğun sızma faaliyetleri uyguladığı dönemleri mercek altına alması planlanıyor. Bu doğrultuda FETÖ'nün, 'orduyu tamamen ele geçirmek' için özellikle 2010 yılından sonra 'ari yapılanma' oluşturmak istediğine işaret ediliyor. Kaynaklar, harp okullarından 1990 sonrası mezun olmuş kurmay subaylar, komutanlık ve karargah Subaylığı öğrenimini 2007 yılı ve sonrasında görmüş subaylar, 2012, 2013, 2014, 2015 nasıplı tüm muvazzaf ve sözleşmeli subayların detaylı olarak araştırılması gerektiğini belirtiyor.

BAŞKA YÖNTEMLER MASADA

Halen FETÖ'ye yönelik sürdürülen mücadele yöntemleri kapsamında 'Bank Asya hesabı', 'çocuğunu FETÖ okullarına gönderme', 'telefon kayıtlarından özel irtibat' gibi ayrıntılara bakılırken, FETÖ'ye dair bu emarelere TSK'da hiçbir şekilde rastlanamayacağı vurgulanıyor. TSK'ya sızma yolunda dikkat çekmemek için her türlü yöntemi kullanan FETÖ için farklı inceleme yöntemlerine başvurulacak. Bu doğrultuda öncelikle, geçmişte yapılan sınavlar ayrıntılı olarak masaya yatırılacak. 'Kopya', 'şüpheli yanıt benzerlikleri' gibi KPSS incelemelerine konu olan tüm detaylar Askeri Lise, Harp Okulları ve Harp Akademileri sınavları ve sonuçlarına dair de masaya yatırılacak. Bu incelemeler sırasında hakkında yoğun şüphe bulunanlara, diğer kamu kurumlarında olduğu gibi görevden el çektirme gibi uygulamalara gidilmesi planlanıyor. Çalışmaların ardından büyük miktarda açığa almalar bekleniyor. Açığa alınan personelden 'itirafçı' olmak isteyenler için ise çeşitli tedbirler üzerinde çalışıldığı öğrenildi.

Ödüller mercek altında

FETÖ'nün 'ari yapı' oluşturma çabasına girdiği dönemler ağırlıklı olmak üzere geçmişe yönelik olarak verilen sicil ve terfiler, takdir ve ödüller, yabancı dil notları, idari tahkikat kursları, Fiziki Yeterlilik Değerlendirme Testi (FYDT) gibi kursları görmüş askeri personelin hem yurtdışı eğitim faaliyetleri hem de daimi görevleri gözden geçirilecek.

Aileye de bakılacak

FETÖ'nün örgüt içi evlilik yapmalarından hareketle şüpheli personelin aileleri de incelemeye dahil edildi. Yine özellikle son 10 yıl içinde TSK bünyesinde yapılan kanun, yönerge ve yönetmelikler masaya yatırılacak. Bunlardan FETÖ yapılanmasına hizmet ettiği, FETÖ kadrolaşmasına yasal zemin sağladığı düşünülenler değiştirilecek.

Personel açığı kapanır

Milli Savunma Bakanlığı'nca oluşturulacak tahkikat komisyonları, TSK'da Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu düşünülen şüpheli her kişiyi inceleyecek. Bu şahısların görevlendirmeleri de değerlendirmeye alınacak. Şüpheli görülen personel sorgulanacak, buna ilişkin oluşan kanaate göre gereği yapılacak. MSB bu hazırlığı yaparken, bazı üyeleri halen aktif görevlerde bulunduğu belirlenen ve hain emellerinden vazgeçmeyen FETÖ mensuplarının, sistemi tıkayarak tasfiye çalışmalarını engellemeye çalıştıklarını ifade ediliyor. Yeni Şafak'a bilgi veren kaynaklar, FETÖ'nün akıl almaz uygulamalarla yapılandığı uzunca bir süredir gündeme gelen TSK'da detaylı bir incelemenin gerekliliğine işaret ediyorlar. Bu inceleme sonucunda personel ihtiyacının artabileceğine de dikkat çeken yetkililer, bununla beraber bu açığı kapatacak çok sayıda basit önlem olduğunu belirtiyorlar.

ASTEĞMENLERE GÖREV

Bunlardan biri, son 5 yıl içerisinde askerlik hizmetini asteğmen olarak yapmış personelden, isteyenlerin muvazzaf subay olabilmesinin önünün açılması. Yine üniversitelerin mühendislik ve işletme ağırlıklı bölümlerinden mezun gençlerin hızlandırılmış seferberlik eğitimleriyle 6-7 ay gibi kısa sürelerde kıtalara gönderilebileceği, aynı uygulamanın astsubay ihtiyacı için de 2 yıllık üniversite mezunları arasından yapılabileceği, böylelikle kuvvet zaafiyetine fırsat tanınmayacağına işaret ediliyor. TSK'daki FETÖ temizliğinde tüm bu önlemler masada değerlendirmeye alınmış durumda.

Bilgi yağacak

TSK'da büyük temizlik için görev alacak heyetin ilk bakacağı yerlerden biri, 'ordu içinde son yıllarda görev almış komisyonlar ve üyeleri' olacak. Sınav mülakat komisyonları, komisyon üyeleri, subayların komisyonlarda görev alma sıklığı, sağlık komisyonları tek tek incelenecek. Ayrıca, askeri lise ve harp okullarından FETÖ kumpaslarıyla atılanların mağduriyetlerini gidermek maksadıyla kurulan dernekler, Balyoz, Ergenekon gibi kumpas davalarının mağdurlarının kurduğu sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşülecek. FETÖ mağduru yüzlerce ismin vereceği bilgiler, oluşturulan komisyonlar tarafından incelenecek. Milli subayları devre dışına iten 'şok mangaları'nın komutanları, disiplin kurulları kararları, üyeleri ve tanıkları, mahkeme kararları ve tanıkları da tek tek incelenecek. Gizli tanık ve savcılık ifadelerinde adı geçenler de mercek altına alınacak. Yeni Şafak

http://www.hurriyet.com.tr/tskda-buyuk-feto-temizligi-her-personel-arastirilacak-40233567?utm_source=email&utm_medium=newsletter&utm_channel=Mail&utm_content=manset_baslik 
a45UyF587661-160928113608 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2016/09/28  12:30 2  65  islamvebilim@googlegroups.com


 



--

Herkes ahlakli olmayinca, hic kimse tumuyle ahlakli olamaz.

Herbert Spencer

Peygamber Meymune ile evlendigi zaman her ikisi de ihramliydi.

Suneni Nesei, 5-6/179
***
Ihramli olan bir kisi (hacda olan) ne evlenebilir, nekiz isteyebilir, ne de baskasinin nikahini kiyabilir.

Nesei 5,6/249

Merhaba...

Ben Kapitalizm! Kucuk kizlarinizi Barbie Bebeklerle buyuttum, bugun sizden estetik operasyon icin para istiyorlar diye neden sasiriyorsunuz!Cikarlarim ugruna kocaman bir moda endustrisi yarattim! Istedigimi de elde ettim, 17 yasindaki kizlarin cogu dis gorunuslerinden rahatsiz.
Ben Kapitalizmim, Bir kadinin bir moda dergisini 15 dakika karistirmasi kendi vucudunu begenmemesine yetiyor!
Ben Kapitalizmim ve bakis acinizi oyle bir degistirdim ki, hirsiz bir CEO nun hayat hikayesi sizin icin azim ve basari hikayesi olabiliyor.
Ben Kapitalizmim ve ortalama bir insanin gunde 5,5 saat TV izledigi, kitap okumadigi, tiyatro ve sinemaya cok az gittigi bir toplumda alasagi edilmek gibi bir kaygim yok!
Ben Kapitalizmim ve Steve Jobs tabii ki cok onemli biriydi, ancak%1 inizin ihtiyaci olan makineleri 3. Dunya Ulkelerinde, ucuz iscilerle uretmekte cok basariliydi... Elbette butun kapitalistler birer aziz gibi konusacaklar, tipki Bill Gates gibi, 150 milyon dolarlik 66 bin m2 bir evde yasayan bir aziz!
Ben Kapitalizmim ve benim yuzumden ortalik miras kavgalari yuzunden kanli bicakli olmus akrabalarla dolu. Her yil 20 milyon cocuk acliktan olurken siz bir kosu bandinin ustunde fazla yaglarinizi eritmek icin ter dokuyorsunuz!
Ben Kapitalizmim ve benim yuzumden Dunyada 600 milyon obez ve 1,4 milyar aclik ceken insan var!
Ben Kapitalizmim ve Starbucks icin kahve ureten bir ciftcinin oradan bir bardak kahve satin alabilmesi icin 3 gun calismasi gerek!
Ben Kapitalizmim ve Uzak Dogu da 9-12 yas arasi kizlar $200 a seks kolesi olarak satiliyorlar.
Ben Kapitalizmim ve serbest piyasa ekonomisi dunyanin en buyuk yalani.
Ben Kapitalizmim ve Amerikalilarin% 24 u eger milyarder olmalari icin butun ailelerini reddetmeleri gerekecekse, bunu yapabileceklerini soyluyor.
Ben Kapitalizmim ve kadinlara sesleniyorum! Lutfen birer obje haline geldiginizi akliniza getirmeden Victoria s Secret a kosun. Victoria s Secret ulkelerine Turkiye de eklendi, avuc ici kadar camasira 80 dolar verince cok mutlu olacaginizi garanti ediyorum!
Ben Kapitalizmim ve 15 yasindaki bir cocugun iPad alabilmek icin bobregini sattigini duyunca zevkten dort kose oldum!
Ben Kapitalizmim ve Madonna nin sadece Londra da 8 evi var, ortalama 600 evsize barinak olabilecek buyuklukte.
Ben Kapitalizmim ve Tayland da Disney fabrikasi icin calisan bir cocugun Disneyland e girecek parayi cikarmasi icin 55 gun calismasi gerek. Afrika kitasi dunyanin altin rezervlerinin% 90 ini elinde bulundurmasina ragmen, dunyada sadece 4 tane Afrikali milyarder var.
Ben Kapitalizmim ve Afrika Kit asindan her sene 8,5 milyar dolar degerinde pirlanta cikiyor, Kit anin aclik sorununu cozmeye yetecek miktar...
Ben Kapitalizmim ve siz pirlantalara bayilirsiniz, Hindistan da 1 milyon kisi gunde 1,2 dolar kazanarak o pirlantalari uretiyorlar. Dunyayi sarisin kadinlarin guzel olduguna inandirdim, bu yuzden Asya kitasinda 300 milyon kadin duzenli olarak beyazlatici sabun kullaniyor.
Ben Kapitalizmim ve sizin hayatlarina ozendiginiz Hollywood yildizlarinin% 64 u kokain bagimlisi.
Ben Kapitalizmim ve yilda 20 milyon cocuk acliktan olurken siz ayni tisortu haftada iki kez giymeye utaniyorsunuz.
Ben Kapitalizmim ve siz hangi Tanridan bahsediyorsunuz, artik farkina varin, taptiginiz tek Tanri benim!
Ben Kapitalizmim ve siz hangi Tanridan bahsediyorsunuz, Muslumanlar 5 yildizli Kabe manzarali otellerinde, ibadet ederlerken?
Ben Kapitalizmim ve siz hangi Tanridan bahsediyorsunuz, butun Dunya Hiristiyan bayrami Noel i sirf alisveris yapip eglenmek icin kutlarken? ABD de 7 milyon evsiz insanin oldugundan kimsenin haberi yok cunku TV de gordugunuz Amerikalilarin hepsi havuzlu villalarda yasiyorlar.
Ben Kapitalizmim ve yine basardim! Butun kadinlari dolaplari tika basa dolu oldugu halde giyecek hicbir seyleri olmadigina inandirdim. Dunya nufusunun% 50 si dunya kaynaklarinin ve zenginliklerinin% 1 ine sahip. Dunya nufusunun% 1 i dunya kaynaklarinin ve zenginliklerinin% 50 sine sahip.
Ben Kapitalizmim ve bankacilar benim evlatlarim. Amerikalilarin% 85 i eger ekonomik durumlarini iyilestirebilecekse fasist bir hukumeti secebileceklerini soyluyor; Iste bu kapitalin gucu! Sizi ozgur birakmayan, fikirlerinize sansur vuran, en sonunda polis kursunuyla olduren bir devleti kendi elinizle kurmaniz ne tuhaf? Sizin agzinizi burnunuzu kirip hapse tikmalari icin bir devlet kuracak parayi, kendi vergilerinizle saglamaniz ne kadar tuhaf? Amy Winehouse gibi bagimlilara acirken, hepinizin birer bagimli oldugunu unutmaniz ne kadar komik !
Zavalli tuketim bagimlilari...

The Price of Inequality W.H.Norton & Co. 2012, 2013.
Kapitalizmin Konfor duskunlerine mesaji Cogunlukla dogru olan ABD kokenli gorus.
Bu tehlikeli ve artan esitsizligin bilimsel ve kolay anlasilir aciklamasi ve ayni zamanda da bazi cozum onerileri gene ABD den geliyor: Columbia Universitesinin Nobel odullu ekonomist Joseph Stiglitz in kitabi .


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder