21 Eylül 2016 Çarşamba

Üç haber ve sonuç..... Suriye'ye piyade askeri sokuyoruz.

Belli ki, bu iş artık ÖSO'yla olmuyor, en ufak zorlukta dağılıyorlar, disiplinsizler, başına buyruk davranıyorlar.
Belli ki, elde edilen topraklarda ÖSO hakimiyeti sürdüremeyecek, asayişi koruyamayacak, en ufak sıkıntıda hakimiyeti ya PYD'ye devredecek, ya da tekrar meydanı Irak Şam İslam Devleti(IŞİD/DAİŞ)'e terk edecek.

İşte başından bu yana söylenen çekinceler bunlardı.
Bir yeri elde etmek sıkıntılı bir iştir.
Ancak, orayı elde tutmak daha da sıkıntılı bir iştir.
Şimdi bu bölgelerde sağlanan hakimiyeti medeni dünyanın, meşru Suriye hükumetinin kabul edebileceği bir formülle sağlamanın yolunu bulmamız lazım.
Türk askeri buralara girebilir, ve elde tutabilir.
Ancak, bilmek gerek Türk askeri buralarda kalamaz, siyaseten bu mümkün olmaz, illa ki, Türk askeri buraları birilerine terk etmesi gerekir.

Benim önerim, buralarda hakimiyetin ileride merkez Suriye hükumetine devrine yönelik olarak şimdiden uzlaşma yapmaktır.
Yapılacak anlaşma ve protokoller ülkemizi dış politikada bir sürü açmaz ve problemden kurtaracaktır.
Bu şekilde bir yola girerseniz, mevcut meşru Suriye hükumeti Türk ordusunun topraklarındaki varlığına en azından kerhen göz yumabilir.
Belki de, bu şekilde PKK ve PYD'nin, aynı zamanda Amerikan güçlerin Suriye'de yer tutmasının engellemiş olabilirsiniz.
Ve belki de, bu şekilde yarın devran döndüğünde yasal Suriye hükumetiyle zor zamanlarda omuz omuza olduğunuzdan daha iyi bir zeminde işbirliği şansı bulabilirsiniz.

Ve artık lütfen fütuhat hayallerini bir kenara bırakalım.
Bunlar bizleri bu gün içinde bulunduğumuz açmaz ve çıkmaz pozisyonlara getirmiştir.

Bilmek gerek, fütuhat hayalleri içerisinde ülkemiz her eksende parçalanma, ufalanma noktasına gelmiştir.
Ülkemiz ekonomik, siyasi, kültürel, askeri potansiyeline bakarak asla ve kat'a fütuhat yapabilecek seviyede değildir.
Esasen günümüz dünyası böyle bir dünya değildir.
Günümüz dünyası kültürel, ekonomik fütuhat dışında imkan, ihtimal bırakmamaktadır.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA       


IŞİD, TSK ve ÖSO elindeki 6 köyü geri aldı!

Sabah saatlerinde TSK ve Türkiye destekli gruplara karşı saldırı başlatan IŞİD öğle saatlerinde 4 köyü ele geçirdiğini duyurmuştu.

El-Rai (Çobanbey) kasabası çevresindeki Sandi, Shav el Kabir, Shav el Saghir ve Ravdah köylerini öğleye doğru ele geçiren IŞİD, ilerleyişini sürdürüyor. Saldırıya devam eden IŞİD'in Itriye ve Eyubiye köylerini de Türkiye destekli gruplardan aldığı rapor edildi.

Son ilerleyişin ardından IŞİD, "Fırat Kalkanı" operasyonunun merkezlerinden sayılan el-Rai kasabasına doğudan yaklaştı ve el-Rai öncesi son köy olan Hadabat'a ulaştı

http://www.abcgazetesi.com/isid-tsk-ve-oso-elindeki-6-koyu-geri-aldi-28540h.htm

'ÖSO aldığı yerleri IŞİD'e satıyor'

21.09.2016 08:55

Sınır ve sınır karşısından edindiğimiz bilgiler pek çok sorunun ortaya çıkmasına neden oluyor: TSK'nın daha fazla kayıp verdiği doğru mu? Cerablus'tan Azez'e kadar olan bölge IŞİD'den arındırıldıysa, Rai'de nasıl olup da çatışmalar sürüyor?

ERK ACARER / erkacarer@birgun.net

Türkiye'nin cihatçı çetelerle birlikte sürdürdüğü Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 2 asker daha hayatını kaybetti. Böylece 24 Ağustos tarihinden beri devam eden operasyonlarda, öldürülen asker sayısı 10'a yükseldi. Ne var ki hem Kilis-Elbeyli hem de sınırın karşı tarafından edindiğimiz bilgiler, yaşamını yitiren asker konusundaki 'resmi rakamlar ve açıklamalar arasında çelişki olduğun ortaya koydu. Öte yandan sınır ve sınırın karşısından tarafımıza başka vahim iddialar da aktarıldı.

'Resmi rakamlar gerçeği yansıtmıyor!'

Elbeyli'den aktarılanlar şöyle: "İç Anadolu bölgesi plakası taşıyan ambulanslar karşı taraftan buraya, günde en az 10-15 sefer yapıyor. Genelde 38 (Kayseri) ve 42 (Konya) plakalı ambulanslar görüyoruz. Bunlar, yaralı askerleri Antep'teki devlet hastanelerine taşınıyor. Kayseri ve Konya'dan ambulans getirilmesinin bir amacı var. Bölge halkının bilgi alması istenmiyor! Yaralanan ve yaşamını yitiren asker sayısının, resmi açıklamaların üzerinde olduğuna yönelik duyumlarımız var. Yaşamının yitirenlerden 'asker olarak' söz ediliyor. Ancak Fırat Kalkanı operasyonun henüz ilk günüde bir rütbelinin; yarbayın yaşamını yitirdiğini biliyoruz. Karkamış'tan çok sayıda helikopter inip kalkıyor. Hepsi, bölgede yaralanan subayları taşıyor. Rütbeli askerler Antep'teki özel bir hastaneye götürülüyor. Ayrıca ölen askerler sanki ÖSO'cu gibi gösteriliyor. "

'Hani bölge IŞİD'den temizlenmişti?'

Elbeyli'den edindiğimiz bilgiler, başka şüpheleri de beraberinde getiriyor. Yine resmi kaynakların açıklamalarına göre, Cerablus'tan Azez'e kadar olan bölgenin IŞİD'den temizlendiği söyleniyor. Oysa Elbeyli'den şunlar aktarılıp akabinde gerçekçi bir şekilde soruluyor: "Cerablus'tan Azez'e kadar olan bölge IŞİD'den arındırıldıysa, Çobanbey'e (Rai) yakın Elbeyli'ye bağlı Salhan köyünden bile nasıl olup da IŞİD'le çatışmaların devam ettiği anlaşılabiliyor?"

IŞİD yok edilemediyse sebebi ne?

Anlatılanlar çerçevesinde sorular bitmek bilmiyor: "Sadece sınırdaki Yalçın Nane karakolu'ndan bayramdan sonra atılan top mermisi 5 Çobanbey'i (Rai) yerle bir etmeye yeterdi. Fakat her ne nasıl oluyorsa IŞİD bir türlü yok edilemedi. Boş araziler dövülüyorsa bunun nedeni ne?"

Tedirginlik hâkim

Bölgedeki sorulara, Kilis ve Elbeyli'de devam eden büyük tedirginlik ekleniyor. Bayramdan önce hem Elbeyli hem de Kilis'e füze düştüğü biliniyor. Kilise atılan ve Şıh Mansur Türbesi'nin yakınlarındaki boş araziye düşen füzenin tedirginliği geçmiyor. Bölge halkı, "Maalesef her an bir yenisini bekliyoruz" diyor.

Suriye tarafı: Ölen IŞİD'ci görmedik

Öte yandan sınırın diğer tarafından da bilgi ediniyoruz. Türkiye'ye 2 kilometre uzaklıktaki Ayyaşe bölgesi, Elbeyli'nin doğusuna düşüyor. Ayyeşe, Çobanbey'in (Ria) ise kuzey doğusunda. Yöre halkından edindiklerimiz yine vahim bir içerik taşıyor. Tam olarak şunlar aktarılıyor: "Pek çok ölen ve gömülen ÖSO militanına tanık olduk. Fakat ölen bir tek IŞİD'ci bile görmedik."

Bununla birlikte basında çıkan 'cihatçılarla' ilgili haberler de yalanlanıyor: "IŞİD ve henüz operasyonun ilk günü Ayyeşe ve köylerini ele geçiren ÖSO'nun birbirinden farkı yok. Cihatçılar köylülerin evlerini soyuyor. Üstelik IŞİD'den alınan yerler birkaç zaman sonra ya ÖSO'cular tarafından tekrar onlara devrediliyor ya da para karşılığında satılıyor."

http://www.birgun.net/haber-detay/oso-aldigi-yerleri-isid-e-satiyor-128811.html

TSK'da El Bab için hazırlık

Uğur ERGAN / ANKARA - Ahmet ÖZER / GAZİANTEP, (DHA)

20 Eylül 2016 - 20:22

Suriye'de terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD'nin denetimindeki Afrin ile Menbiç arasında bulunan ve DEAŞ'ın elinde olan El Bab'a inmek için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) çeşitli planlar üzerinde çalışıyor. Olası operasyonda Özel Kuvvetler, uçak ve tankların yanı sıra Kara Kuvvetleri'ne bağlı değişik muharip piyade sınıflarının da kullanılması planlanıyor.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye hareketinden önce dile getirdiği "El Bab Operasyonu"nun tam olarak ne zaman başlayacağı merak edilirken, Kilis'in Elbeyli ilçesinden kuş uçumu 30 km güneyde olan Suriye'nin El Bab kentine inmek için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) değişik harekât planları bulunuyor. Buna göre "Fırat Kalkanı" harekâtına katılan unsurlarda artış olacak. Doğrudan Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler (Bordo Bereliler), savaş uçakları ve tankların yanı sıra, Kara Kuvvetleri'ne bağlı değişik muharip piyade sınıfları da Suriye içine girecek. Özel Kuvvetlerin belirleyeceği DEAŞ mevzileri tank, top ve savaş uçaklarıyla vurulacak, kara güçleri de arkadan güvenliği sağlayacak. Bir yetkili, "El Bab'a inmek için daha kapsamlı kara gücü şart. Harekât planlarında elbette kara unsurları da bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi Türkiye sınırının tam güvenliği için El Bab'ı da dahil edecek şekilde temizlik şart" dedi. Aynı yetkili, TSK'nın DEAŞ'ın Suriye'deki merkezi olan Rakka için tek başına bir harekât planının ise olmadığını vurguladı.

DABIK'TA HENDEK

DEAŞ'ın Suriye'de Rakka'dan sonraki "İkinci başkenti" olarak bilinen El Bab'a ulaşmak için önce DEAŞ açısından özel öneme sahip Dabık hedefleniyor. Dabık, Türkiye sınırına 20 km uzaklıkta. Ancak Dabık bölgesinden gelen istihbarat bilgileri, işin çok da kolay olmayacağını gösteriyor. İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporlarda Dabık'ın etrafında çok sayıda hendek kazıldığı, seyyar anti-tankların bulunduğu, kentin etrafına yüzlerce mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) döşendiği belirtiliyor. DEAŞ'ın bu kentin aynı adını taşıyan bir dergisi bulunuyor ve örgüt burasının 'mahşer'in başlayacağı yer olacağına inanıyor.

ÜÇ KÖY ÖSO'DA

TSK'nın desteğini alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Suriye'nin Çobanbey kasabasının (El Rai) batısında Sandarah ve Kadriş köylerini DEAŞ'dan alarak ilerlerken, Cerablus'un biraz güneyinde kalan bazı Türkmen köylerini ise DEAŞ'ın geri aldığı bildirildi. Taşlıhöyük ve Sandi köyleri yeniden DEAŞ'ın eline geçerken, Şavi köyü ise iki saat kadar DEAŞ'ın elinde kaldıktan sonra yeniden ÖSO'nun hakimiyetine geçti. Diğer iki köyün geri alınması için çatışmaların devam ettiği bildirildi. DEAŞ'ın bu köyleri ele geçirmesinde ABD Özel Kuvvetleri'nin desteğini kabul etmeyen, ÖSO içinde en radikal grup olarak bilinen Sukur El Cebel'in bölgeden geri çekilmesinin rol oynadığı belirtildi. Bu grubun, yaklaşık 600 kişilik gücünü söz konusu köylerden geri çektiği ifade ediliyor.

FIRAT KALKANI'NDA 2 ASKER ŞEHİT OLDU

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekâtında görev alan özel mayın arama timi, dün Suriye'nin Cerablus ile El Rai (Çobanbey) arasına denk gelen Gaziantep'in Oğuzeli ile Kilis'in Elbeyli ilçesi arasındaki Akçakoyunlu bölgesinde mayın imha çalışması yaparken patlama meydana geldi. Patlamada Astsubay Bayram Kara ile Uzman Çavuş Burak Uçar ağır yaralandı. Ambulanslarla tedavi için Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürülen Astsubay Kara ile Uzman Çavuş Uçar, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerlerin cenazeleri otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna götürülürken, olayı duyan silah arkadaşları da buraya akın etti. Şehit askerler Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda düzenlenecek törenle memleketlerine uğurlanacak. Dün 2 askerin şehit olmasıyla, Fırat Kalkanı harekâtının başlamasından bu yana geçen 28 günlük sürede şehit asker sayısı 10'a yükselmiş oldu.

http://www.hurriyet.com.tr/tskda-el-bab-icin-hazirlik-40228069

 
a45UyF587661-160921120203 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2016/09/21  12:30 2  65  islamvebilim@googlegroups.com


 

--

Soylediklerinize dikkat edin; dusuncelere donusur...
Dusuncelerinize dikkat edin; duygulariniza donusur...
Duygulariniza dikkat edin; davranislariniza donusur...
Davranislariniza dikkat edin; aliskanliklariniza donusur...
Aliskanliklariniza dikkat edin; degerlerinize donusur...
Degerlerinize dikkat edin; karakterinize donusur...
Karakterinize dikkat edin; kaderinize donusur...

Mahatma Gandhi

Duveli Muazzama ile eski dostlugumuzu devam ettirseydik, degil Izmir den hicbir taraftan mahrum kalmayacaktik.
Itilaf devletlerinin itimadini mutarekeden beri cidden kazansaydik, artik bu topraklarda Ittihatci olmadigini ispat edebilseydik, daha uygun sulh sartlari elde edecektik

(ALi KEMAL, Peyami Sabah, 19.2.1920)

Sismanlarin Dunyaya Katkilari

24 Temmuz 2013

SON yillarda sismanlara sisman demek yerine kilolu , obez falan deniyor. Burada amac bu insanlarin incinmemesi. Acaba boyle bir mantik ne kadar dogru? Siz sismanlari boyle isimlendirirseniz kimse sisman olmaktan gocunmaz. Bence onlara sisman demeliyiz, hatta samimi olduklarimiza sisko demeliyiz ki durumun vehametinin farkina varip kendilerine cekiduzen versinler.

Ama bu yazida sismanlari degil onlara savas acan diyetisyenleri masaya yatiracagim. Cunku herbiri dal gibi olan diyetisyenleri masaya yatirmak sismanlari masaya yatirmaktan daha kolay, takdir edersiniz.

Sabah aksam ot ve ot urunleri tuketen sevgili diyetisyenler; sismanlar olmazsa insanlik olarak neler kaybedecegimizi goremiyor musunuz? Aklinizi bir kibrit kutusu yagsiz peynir ve kepek ekmekle mi yediniz?

Sismanlari olmayan bir toplumun hayat damarlarindan biri kesilmis demektir. Iste kilolu insanlarin dunyaya katkilarindan sadece birkac ornek:

Agac dikecegine sismanlara destek ver: Sismanlar yerkureye biz normal insanlardan daha fazla basinc yaptiklari icin topragi $ikilastirir, toprak kaymalarini onlerler. Tarih boyunca sismanlarin yogun yasadigi bolgelerde yer kaymasi, heyelan vakalarinin olmamasi bunun en acik ispatidir.

En buyuk sanatcilar hep sismandir: Pavarotti, Akrep Nalan ve daha ismini sayamadigim bircok buyuk sanatcinin ortak ozelligi kilolu olmalaridir. Neden? Cunku kilolu insanlar hareketi sevmedikleri icin durduklari yerde yapabilecekleri islere yonelmis ve bize sanatin en guzel orneklerini vermislerdir.

Basin $ikistiginda sismana git: Bir derdin oldugunda, saglam bir dosta ihtiyac duydugunda, yardim edecek kimseyi bulamadiginda sisman arkadasina git. Acaba su an evinde midir, yerinde bulabilir miyim? diye korkma. Evindedir o. Cunku sismanlar pek fazla hareket etmeyi sevmez, bir yere gitmemistir.

Ortamin nese kaynagi sismanlar: Bir ortamda eglence ve kahkaha ek$ik olmuyorsa bilin ki orada kilolu bir insan vardir. Cunku onlar hayata bizler gibi olumsuz bakmazlar. Devamli baklava yiyen bir insan nasil mutsuz olabilir ki? Ote yandan siz dort-bes zayif insanin bir arada eglendigine sahit oldunuz mu? Boyle bir sey mumkun degildir.

Sismanlar yeryuzunu sekillendirir: 10 sismanin ayni yolda yillarca gidip geldigini dusunun. Bir sure sonra orada tektonik gocme adini verdigimiz cografi hadise meydana gelecektir. Yagmur sulari ve daglardan gelen erimis kar suyu bu istikamette minik dereler ve irmaklar olusturacaktir. Nehirlerin ve gollerin kurudugu gunumuzde kimse yeni bir akarsuya hayir demez tahminimce.

Son bir soz de enginari tavsiye eden diyetisyenlere... Tavsiyeniz uzerine yedim. Bence enginarin sirri hicbir lezzetinin olmamasinda. Ona o kadar para verecegime agac kabugu da yiyebilirim, o da lezzetsiz.

Halaybasilik kimsenin tekelinde degil!

YILLARDIR cesitli sebeplerle dugunlere giderim. Kah annemin zoruyla kah annemin israriyla kah annemin tehdidiyle dugunlerden dugunlere akiyorum. Gectigimiz gun yine annemin baskisiyla pistte dans ederken aniden bir simsek cakti kafamda.

Bogazim dugumlendi, gozlerim bugulandi. Az kalsin hemen yanibasimda duran, nedense her dugunde gordugum, etrafi yara yara dans eden 90 kiloluk sarisin kadinin altinda kaliyordum. Aklima gelen dehset verici gercek suydu: Ben hayatimda hic halaybasi olmamistim!

Sebep neydi bilemiyorum, belki yetersiz goruldum, belki pistte etkili tanidiklarim yoktu ama bir sans verilemez miydi bana? Halayin en basina gecip elime mendili alip kitleleri pesimden suruklemek benim de hakkimdi. Herkes nese icinde dans ederken gozyaslari icinde pisti terk ettim.

Maalesef bu ulkede eger kiz veya erkek tarafindan saglam baglantilariniz yoksa halaybasi olmaniz mumkun degil. Dugunlerdeki bu agam pasam duzeni, bu kayirmacilik bitmedikce cagdas medeniyetler seviyesi bir hayal olarak kalir.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder