4 Ekim 2018 Perşembe

ABD'DEN AÇIKLAMA GELDİ: ABD ARTIK ULUSLARARASI HUKUKU YOK SAYACAK, SON DAKİKA: ABD'DEN BİR YAPTIRIM UYARISI DA HİNDİSTAN'A

Bu iki haber üzerine yazılacak, söylenecek o kadar çok şey var ki?
Dünya artık çok daha tehlikeli bir yer.
Amerika gerçekten de 3ncü Dünya Savaşına hazırlanıyor.
Buna göre yığınak yapıyor, buna göre hazırlık yapıyor.
Adım adım ilerliyor.

Ve artık anlayın lütfen S400 meselesi yalnızca Türkiye ile ilgili değil.
Rusya, Çin ile teknoloji transferine dayalı ortak proje peşine takılan bütün ulusları tehdit ediyor Amerika.
Herkesi safını seçmeye zorluyor.

Peki ya Türkiye safını nerede ve nasıl seçmeli?
İşte bu en önemli soru.

Ben yıllardır yazıyorum.
Türkiye'nin stratejik hedefleri AVRASYA istikametindedir.
Türkiye diğer Türk halklardan ya da milletlerden ayrı tarafta saf tutmamalı.
Ve şansa bakın ki,  Asya'nın Türk halkları bir şekilde Rusların eline düşmüştür.
Türkiye Türkleri Rusları çiğneyerek, üstüne basarak asla Asya'daki Türklere ulaşamaz.

Peki ya tam tersi olursa ne olur?
Rusların eline düşmüş Türkler Rus olur.
Türkiye ise şahsiyetini yitirir, Avrupa ve Araplar arasında ikilem içinde kalarak ufalanır.

İdeal nedir?
Bana göre ideal Türklerin Türklerle yakınlaşarak özünü bulmasıdır.

Peki ya neden Arap kültür bölgesi bize çare olmaz?
Çünkü Araplar henüz taş devrini yaşamaktadır.
Arapların bize taş devri kültüründen başka verecekleri bir şey yoktur.

Türk halkı, adı üstünde Türk kültür havzasından beslenmeli, batını çağdaş değerleri ile buluşmalı.
Ve Rusların eline düşmüş olan Türk halkları ise bir şans eseri batının çağdaş değerlerine bizden ve kesinlikle Araplardan çok daha yakındır.

Bu kadar basittir.

P ise Q gibi.

Küresel hegamonya oyunlarında Kuzey ya da Güney Amerikadan rekabete başlayanlar her hal ve şartta yenilmiştir.
ABD yenilecektir.
Bu jeopolitiğin dayattığı bir sonuçtur.
Arzu edenler sonsuza kadar dünya haritası üzerinde küresel hegamonya oyunu oynayabilir.
Fakat Türk halkının ve diğer Türklerin yeni soykırımlara tahammülü yoktur.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  



ABD'DEN AÇIKLAMA GELDİ: ABD ARTIK ULUSLARARASI HUKUKU YOK SAYACAK

Filistin ve İran'ın Uluslararası Adalet Divanı'na başvurmalarının ardından ABD'den Viyana Konvansiyonu'nun ihtiyari protokolünden çekilme açıklaması geldi. Trump yönetimi ABD'yi uluslararası yargıya taşıyabilecek tüm anlaşmaların da gözden geçirileceğini söyledi.

Perşembe 04 Ekim 2018 12:18

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton dün düzenlediği basın toplantısında Washington'un uluslararası diplomatik ilişkileri düzenleyen 1961 tarihli Viyana Konvansiyonu'nun "ihtiyari protokolü"nden çıkacağını ve ABD'yi uluslararası yargıya taşıyan tüm anlaşmaların da yeniden gözden geçirileceğini söyledi.

Bolton bu kararın ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına karşı Filistin tarafından Birleşmiş Milletler Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan davayla bağlantılı olduğunu belirtti. Ancak Bolton'un açıklaması dün Uluslararası Adalet Divanı'nın İran'a bazı yaptırımları iptal etme kararının hemen ardından geldi.

ULUSLARARASI ADALET DİVANI İRAN'IN BAŞVURUSUNU KABUL ETTİ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton "Başkan [Trump'ın] ABD'nin diplomatik ilişkiler hakkındaki Viyana Konvansiyonu ihtiyari protokolünden ve tartışmalı kararından çekilmesi kararı aldığını duyuruyorum" dedi. Bolton "Bu Filistin sözde devleti tarafından açılan ve büyükelçiliğimizi Tel Aviv'den Kudüs'e taşımamıza meydan okuyarak ABD'yi davalı olarak adlandıran dava ile bağlantılıdır" ifadelerini kullandı.

RT'nin haberine göre çekilme kararıyla birlikte ABD Viyana Konvansiyonu'nun "Anlaşmazlıkların Zorunlu Çözümüne İlişkin İhtiyari Protokolü"nün birinci maddesinde yer alan davalara katılım koşulunu yerine getirmeyebilecek. Bolton ayrıca ABD'yi Uluslararası Adalet Divanı'nda yargıya taşıyacak diğer tüm uluslararası anlaşmaların da gözden geçirileceğini söyledi. Bolton Uluslararası Adalet Divanı'nı "siyasallaşmakla" suçlayarak "ABD bize karşı temelsiz siyasallaştırılmış suçlamalar karşısında boş boş durmayacaktır" ifadelerini kullandı.

DOSTLUK ANLAŞMASINDAN DA ÇEKİLDİ

İran Temmuz ayında ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin Dostluk Ekonomik İlişkiler ve Konsolosluk Hakları'nın ihlali olduğu gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı'na başvurmuştu. Mahkeme dün İran'ın başvurusunu kabul etti ve Tahran'a gıda ilaç ve sivil havacılık alanlarındaki ABD yaptırımlarının kaldırılması kararı verdi.

ABD ise buna karşılık olarak İran ile 1955 tarihli dostluk anlaşmasından ve Uluslararası Adalet Divanı'nın dahil olduğu protokolden çekildiğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Uluslararası Adalet Divanı'nın kararının ardından yaptığı açıklamada mahkemenin kararının ABD için "faydalı bir noktaya işaret" ettiğini kendilerine "İran İslam Cumhuriyeti ile ABD arasındaki Dostluk Anlaşmasının tamamen saçma olduğunu ortaya koyma" fırsatı verdiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise ABD'nin dostluk anlaşmasından çekilmesinin ardından Twitter'dan paylaştığı mesajda ABD yönetimi için "Kanun kaçağı rejim" ifadesini kullandı.

http://haber.sol.org.tr/dunya/abdden-aciklama-geldi-abd-artik-uluslararasi-hukuku-yok-sayacak-248630

SON DAKİKA: ABD'DEN BİR YAPTIRIM UYARISI DA HİNDİSTAN'A

Son dakika haberi... ABD'den Hindistan'a da yaptırım uyarısı. ABD Dışişleri Bakanlığı Rusya'dan S-400 alması halinde Hindistan'a yaptırım uygulayacağını duyurdu

04.10.2018 - 13:44 | Güncelleme: 04.10.2018 - 14:48 AA

ABD Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almayı planlayan Hindistan'a anlaşmanın hayata geçmesi halinde yaptırım uygulayacağı uyarısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığından bir yetkili "The Hindu" adlı haber sitesine yaptığı açıklamada Hindistan'ın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması halinde "ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası" (CAATSA) çerçevesinde İran Kuzey Kore ve Rusya ile "önemli alışveriş" yapan herhangi bir ülkeye uygulanacak yaptırımlardan muaf tutulmayacağını söyledi.

Yetkili "Tüm müttefiklerimize ve ortaklarımıza Rusya ile CAATSA kapsamında yaptırımlara neden olacak alışverişten vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz. " dedi.

Hint kaynaklar da ABD yönetiminin bir süredir Hindistan'a Rusya ile savunma iş birliğini azaltması yönünde baskı yaptığını Hindistan'ın ise S-400 konusunda niyetini açıkça dile getirdiğini savundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı kısa süre önce Hindistan'ın ABD'den 18 milyar dolar değerinde savunma teçhizatı sipariş ettiğini açıklamıştı.

Yeni Delhi ve Kremlin yönetimlerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Hindistan'a bugün başlayacak 2 günlük ziyareti sırasında S-400 anlaşmasını duyurmaları bekleniyor.

https://www.haberturk.com/son-dakika-abd-den-bir-yaptirim-uyarisi-da-hindistan-a-2167135

--   a45UyF587661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder