2 Ekim 2018 Salı

TÜRKİYE VE RUSYA'DAN TİCARETTE ULUSAL PARA HAMLESİ

Bu haberi önemsiyorum.

Şangay Beşlisi, Venezuela, İran ve Türkiye'ye yönelik ekonomik ablukadan sıyrılmak için küçük, yetersiz de olsa bir başlangıçtır.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  



TÜRKİYE VE RUSYA'DAN TİCARETTE ULUSAL PARA HAMLESİ

Türkiye ticarette ulusal para birimlerinin artırılmasına yönelik hamle doğrultusunda Rusya'dan ruble ile buğday alacak. 30 bin ton yüksek proteinli buğday için ton başına 17 bin ruble civarında ödeme yapılacak.

02.10.2018

Türkiye'nin Rusya'dan ilk defa Rus rublesiyle buğday alacağı bildirildi.

Rusya merkezli SovEkon Analitik Merkezi'nden yapılan açıklamada Türkiye'nin Rusya'dan ruble ile 30 bin ton yüksek protein buğday alacağı belirtildi.

Buğday için ton başına yaklaşık 17 bin ruble ödeneceğinin kaydedildiği açıklamada ulusal paralarla ticaret sayesinde tarafların para dönüşümü nedeniyle kayıplarının azaltılacağına işaret edildi.

TÜRKİYE'YE BUĞDAY GÖNDERİLDİ! BİR İLK DAHA YAŞANDI...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir süre önce yaptığı açıklamada Türkiye'nin Rusya gibi önemli ticaret ortaklarıyla ticarette ulusal para birimlerinin kullanımının artırılacağını duyurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bu görüşe destek çıkarak ikili ticarette ulusal para kullanımının dış faktörlerin olumsuz etkisini en aza indirgeyeceğini vurgulamıştı.

Rusya bu yılın temmuz-eylül döneminde Türkiye'ye 1 2 milyon ton buğday ihraç etmişti.



https://www.haberturk.com/turkiye-ve-rusya-dan-ticarette-ulusal-para-hamlesi-2164864-ekonomi

--   a45UyF587661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder