7 Ekim 2018 Pazar

YIL 1877 ....

Keşke bu anıt yok edilmeseydi..
Neden?

Ben bir yenilgi nasıl bir şey nasıl onursuz bir olay bunun gösterilmesini isterdim.

Türk halkında gerçek bir idrak yolları darlığı var.
Böylesi bir anıt bu idrak yolları darlığını aşacaktı.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  




YIL 1877 ....





AutoResizeImage.http://www.hayal-et.org/images/ayastefanos_muze+cafe3_copy1.jpg
http://www.hayal-et.org/i.php/site/building/ayastefanos_ant
http://haberrus.com/culture/2013/11/10/ayastefanostaki-rus-abidesinin-yikilisi.htmAutoResizeImage.http://media.haberrus.com/images/culture/kilise2_1.jpg


24 Nisan 1877'de Rusya'nın ilân ettiği savaş çöküş dönemine girmiş olan Osmanlı Devleti'nin asırlar boyunca uğradığı en büyük bozgunlardan biri oldu.

Rus orduları İstanbul'a Yeşilköy'e dayandılar devletin ayakta kalması Avrupalılar'ın araya girmesi Rusya'nın daha da güçlenmesini kendi menfaatlerine aykırı buldukları için mümkün olabildi ve kırk sene sonra gelen asıl yıkılışımız büyük toprak kayıpları ile geciktirildi.

Gazi Osman Paşa'nın Plevne'deki meşhur müdafaasının çökmesinin ve Şipka Geçidi'ndeki ordumuzun esir alınmasının ardından Edirne bile Rus işgaline uğradı Ruslar kolayca İstanbul'a kadar geldiler . .

Türkiye 1878'in 31 Ocak'ında mütareke imzalamaya mecbur bırakıldı ve 3 Mart'ta Ayastefanos'taki Rus karargâhında utanç verici bir anlaşmaya varıldı.

Ayastefanos bugünün Yeşilköy'ü idi yani biraz ilerisinde şimdi Atatürk Havaalanı'nın bulunduğu ve artık İstanbul'un içi sayılan Yeşilköy . .

--   a45UyF587661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder