1 Ekim 2018 Pazartesi

MC KİNSEY'İ TANIYALIM:

MC KİNSEY'İ TANIYALIM:



Çoğunuz bu ismi yeni öğrendi. MC Kinsey ABD'li bir Uluslararası Yönetim Şirketidir. Şirketin ülkemizde de şubesi vardır.

Türkiye şubesi direktörlüğünü AKP'li eski bakan Beşir Atalay'ın damadı yapmaktadır.

Mc Kinsey YEP kapsamında kurulacak olan "Değişim ve Dönüşüm Ofisi" aracılığı ile ekonomimizi denetim altında tutacak. Bu ofis 16 bakanlığı ilgilendirdiği için MC Kinsey bu sayede 16 bakanlığı kontrol ve denetimi altına alacak.

Damat Berat Albayrak Mc Kinsey adını ABD'de yatırımcılar ile yaptığı toplantıda açıkladı.

Bu yeni bir "Derviş modeli" olarak da değerlendirilebilir.

Ayrıca şu tespitlerde yapılabilir.

  • * Hazine ve Ekonomi Bakanı ülke ekonomisini yönetmekte ve açıkladığı Yeni Ekonomik programı uygulamada kontrolü ABD'li şirkete bırakarak bu işi yapamayacağını göstermiştir.

  • * Ülke ekonomisi ve ekonomi ile ilgili önemli bilgi ve belgelerin bu şirket üzerinden dışarıya servis edilmesinin kapısı aralanmıştır.

  • * TBMM devre dışı bırakılarak ülkemizin bir şirket tarafından şirket gibi yönetilmesinin kapısı açılmıştır. Bu yeni sistemin hangi risklere açık olduğunu da göstermektedir.

  • * Zaten zor durumda olan ekonomimiz birde bu yabancı firmaya yüklü miktarda dolar üzerinden ücret ödeyecektir.

  • * İMF adı geçmeden İMF politikalarına benzer dayatmalar olacaktır.

  • * II. Abdulhamit'in 1881 yılında kabul ettiği "Duyun-u Umumiye" tarzı bir sürece girdiğimiz görülmektedir. Mc Kinsey 'yapılandırma' önerileri kapsamında Varlık Fonundaki kuruluşların elden çıkmasını sağlayabilir.

  • * Sürekli "yerli ve milli" olmakla övünen siyasal iktidarın ne kadar "yerli ve milli" olduğu Mc Kinsey örneği ile bir defa daha anlaşılmıştır!!!

  • * Mc Kinsey ile anlaşmayı duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Erdoğan'ın damadıdır. Mc Kinsey şirketinin ülkemizdeki temsilcisi ise eski bakanlardan Beşir Atalay'ın damadıdır.

Bu noktaları bilin istedim. .



Hilmi TAŞKIN

Eğitimci/yazar

--   a45UyF587661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder