15 Ocak 2020 Çarşamba

ARSLAN BULUT: GAZİ NASIL İDARE ETMİŞTİ ÜLKEYİ?

Bu arada eklemek isterim.
Başkanlık sistemi bizde olduğu gibi kuvvetler birliği sistemi değildir.
Tam tersine en şiddetli şekliyle kuvvetler ayrılığı sistemidir.

Peki kitapta yazdığı gibi olmasa da bizde olduğu gibi olursa ne olur?
Seçilmiş sultanlık, seçilmiş diktatörlük olur.
Netekim bizde de öyle oldu.

Ayrıca kuvvetler ayrılığı sistemi olmayan herhangi türden bir demokrasi olmaz.
Ben yaptım oldu diyenler siyasi denetim olmadan ülkesini bir sultan gibi yönetmeye alışmış diktatörlerdir.
Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

ARSLAN BULUT: GAZİ NASIL İDARE ETMİŞTİ ÜLKEYİ?

Tayyip Erdoğan AKP genel başkanı olarak yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden rahatsız olanlar var bunu biliyorum. Diyorlar ki 'Bu geleneğimize ters bir yapı' yeri geliyor diyorlar ki 'Biz Atatürk'ün partisiyiz. ' Acaba Gazi parlamenter demokrasiyle mi idare etmişti ülkeyi?" diye sordu.

Erdoğan'ın kendi kurduğu sistemi meşrulaştırmak için de olsa "Gazi ülkeyi nasıl idare etmişti?" diye bir sorgulamadan faydalanmak istemesi başlangıç olarak faydalı bir yaklaşımdır.

***

Erdoğan ayrıca Meclis'teki Anayasa değişikliği oylamasının usulsüz olduğunu referandumda mühürsüz oyların son dakikalarda geçerli sayıldığını yani yüzde 52 kabul oyuna şaibe karıştığını herkesin unuttuğu veya artık üstünde durmadığı varsayımıyla "Bunlarda dürüstlük diye bir şey yok. Milletimiz Cumhurbaşkanlığı sistemine yaklaşık yüzde 52 ile 'Evet' dedi mi? Dedi. Bundan sonra sizin konuşmanız lafügüzaftır. " dedi.

Güzel de Anayasa oylamasında gizli oy kullanılması gerekirken görevli milletvekillerinin kontrol etmesiyle açık oyama yapılması dürüstlük müdür?

Referandumda sandıklar kapanırken Yüksek Seçim Kurulu'nun mühürsüz oyları geçersiz sayması dürüstlük müdür? Bu oyların sonucu değiştirecek derecede etkili olduğunu herkes biliyor değil mi?

***

"Gazi ülkeyi nasıl yönetmiştir?"e gelelim…

Sadece Tayyip Erdoğan'ın değil siyasetle uğraşan herkesin düşünmesi gereken bir konu bu!

Mesela Gazi Amerikan projesiyle Libya'ya müdahale eder miydi? Yoksa Libya'ya müdahale edilmesini önlemeye mi çalışırdı?

Gazi Amerika'nın Büyük İsrail projesini uygulamak için önce Irak'ı sonra Suriye'yi parçalamasına izin verir miydi? Bu kirli saldırıda Türkiye topraklarını ve hava sahasını kullandırır mıydı? Teröristlerin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek burada IŞİD diye bir devlet kurmasına seyirci kalır mıydı? Gazi muhalifleri silahlandırıp "lojistik destek" ve askeri eğitim vererek Suriye devletini çökertmeye çalışır mıydı?

Dünyada herhangi bir ülkenin Cumhurbaşkanı Gazi'ye "Akıllı ol benim çizdiğim sınırların dışına çıkarsan ekonomini yerle bir ederim" diyebilmeyi aklından geçirebilir miydi?

Dünyada herhangi bir ülkenin parlamentosu Gazi'nin malvarlığının araştırılmasını isteyebilir miydi?

Dünyada herhangi bir ülkenin yargı sistemi bir Türk bankasının kullandığı kaynaklar ve yöntemler hakkında dava açabilir miydi?

Dünyada hangi ülkenin Dışişleri Bakanı Ankara'ya kadar gelerek Gazi'ye "Kurduğun şeker fabrikalarını sat ve kapat benim ülkemin şirketlerinin ürettiği tatlandırıcıyı kullan" diye baskı yapabilirdi?

Dünyada hangi ülkenin Cumhurbaşkanı Gazi'ye "Kırıkkale silah fabrikasını ve Kayseri uçak fabrikasını kapat" diyebilirdi?

Gazi bir Arap emirliğinin 500 milyon dolarlık uçak hediye etmesi karşılığında ülkenin tank-palet fabrikasını onlara devreder miydi?

***

Polatlı'dan top sesleri gelir ve kendisi de cephede kaburgaları kırık bir durumda orduya başkomutanlık yaparken Ankara'da milli eğitim şurası toplayan ve sonra da "Cumhuriyet sizden fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller ister" diye hitap ettiği öğretmenleri seferber eden onları halk nazarında en yüksek mertebeye yerleştiren Gazi üniversitelere çalınmış sorular verilmiş kişilerin girmesine izin verir miydi?

Bir Türk devleti kurduktan sonra Türk çocuklarının güne "Türküm doğruyum çalışkanım" diye başlamasını isteyen Gazi "Andımız"ı yasaklayan "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü dağlardan taşlardan silmekle TC tabelalarını kaldırmakla övünen Cumhuriyet dönemine "reklam arası" diyen hatta "AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk" diye sevinen kadroların dini kullanarak halkı kandırmasına ve sahte sınavlarla sahte diplomalarla sahte seçimlerle "Atı çalanın Üsküdar'a geçmesiyle" ülke yönetimini ele geçirmesine izin verir miydi?

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/gazi-nasil-idare-etmisti-ulkeyi-53813yy.htm

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Err:502
- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

58. CEHENNEMIN SUREKLI CEZA VE EZIYET INANCINI ICAT ETMEKLE ILAHIYATCILAR, ALLAHLARINDAN, TIKSINILECEK VE INSANLARIN EN KOTUSUNDEN DAHA KOTU, AHLAK BOZUCU, AMACSIZ VE YALNIZCA KEYFI ICIN ZALIM BIR ZORBA YAPMISLARDIR

Cehennem azabinin sonsuzlugu inancini icat edenler, pek iyi oldugunu soyledikleri Allah'tan, mevcutlarin en igrenc olanini yaptilar. Zalimlik insanda yaramazligin son derecesidir; ancak hicbir duygulu ruh yoktur ki, en buyuk kotulukcunun bile ugradigi iskencelerin hikayesini dinlerken ofkelenmesin ya da isyan etmesin. Ancak bu gaddarlik, gerekcesiz ve tumuyle keyfi olursa insani daha cok kizdirabilir, daha cok isyan nedeni olur. En kan dokucu zorbalar, Caligula'lar, Domitien'ler*, Neron'lar dahi kurbanlarina aci cektirmek ve bunlarin izdiraplarini asagilamak icin bazi gerekcelere sahip bulunuyorlardi. Bu gerekce, ya kisisel guvenlikleri, ya intikam cigliklari, ya korkunc ibret ornekleriyle korkutmak istemeleri, ya da barbar meraklarini tatmin etme arzulariydi.

Bir Allah, bu gerekcelerden bir tanesine sahip olabilir mi?

Gazabinin kurbanlarini uzmekle, bir Allah, ne sarsilmaz kudret ve buyuklugunu tehlikeye dusurebilmis, ne de hicbir seyin bozamadigi huzur ve mutlulugunu bozabilmis (bunlarin hicbirini yapamamis) olan yaratiklarini cezalandirmis olur. Ote yandan, ahiretin cezasi bu dunyada bulunan ve bundan dolayi ahiretin eziyetine tanik olamayacak olan hayat ehli icin yararsizdir. Cezalar, eziyetler, cekenler icin de yararsizdir; cunku cehennemde hidayete erilmez, affedilme zamani artik gecmistir. Nasil oluyor ki, Allah, sonsuz intikamciligini gostermekten, kendisini eglendirmekten ve yaratiklarinin gucsuzluklerini asagilamaktan baska bir amaca sahip bulunmuyor!

Butun insan turunun akil ve insaflarina basvururum: Dogada bir tek adam var midir ki, hemcinsim demiyorum, herhangi bir duygulu varligi, kin olmaksizin, misilleme olmaksizin, merak etmeksizin ve hicbir korkusu olmaksizin, yani kendini koruma durumunda bulunmaksizin, sogukkanlilikla uzmek isteyecek kadar kendisini zalim hissetsin? Boyle bir varlik, sizin ilkelerinize gore insanlarin en kotulerinden daha kotudur.

Muhtemel ki, bana, "sonsuz tecavuzler sonsuz cezalari hak eder, sonsuz cezalari gerektirir" diyeceksiniz. Ben de size derim ki; mutlulugu sonsuz olan Allah'a asla tecavuzde bulunulamaz. Sunu da ekleyecegim; olumlu olan yaratiklarin tecavuzleri sonsuz olamaz. Kendisine tecavuz edilmesini istemeyen bir Allah, yaratiklarinin tecavuzlerini sonsuzluga kadar surdurmeye razi olamaz. Size derim ki; sonsuz iyi olan bir Allah, ne sonsuz zalim olabilir, ne de yalnizca onlara eziyet etmekten zevk almak icin yaratiklarinin omrunu sonsuza kadar uzatabilir.

Azaplarin sonsuzlugu inancini, ancak en vahsice barbarlik, en buyuk fesatlik, en kor hirs dusundurebilir. Eger kendisine tecavuzde bulunulabilecek ya da kendisine kufredilebilecek bir Allah mevcut olsaydi, bu Allah'in zayif yaratiklarini, yararsiz cezalarla surekli olarak uzmekten zevk alacak kadar kotu bir zorba oldugunu soylemeye cesaret edebilen kimseler, yeryuzundeki en buyuk kufurbazlar olurlardi. (Yani bu Allah'in en buyuk cinayetini yuzune vuranlar olurlardi. )

Domitien, 18-96 yillari arasinda Roma imparatorudur. Istibdadin en zalimcesini Roma'ya cektirmistir.

Sonunda karisinin destegiyle oldurulmustur ve 12 kayzerin sonuncusu bu zalim imparator olmustur.

- - - - - - - - - - - - -
Dort ayak iyi, iki ayak kotu!

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Yasamak konusunda bize yardim edecek bir din verin, o zaman yardim almadan olebiliriz.
NIETZSCHE, FRIEDRICH (1844-1900) Alman filozof.

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder