22 Ocak 2020 Çarşamba

MİLLİ EĞİTİM ZORLUYOR AİLELER DİRENİYOR! ‘MENZİL’ TARİKATININ OKULUNA GİDİN BASKISI!




================================

MİLLİ EĞİTİM ZORLUYOR AİLELER DİRENİYOR! 'MENZİL' TARİKATININ OKULUNA GİDİN BASKISI!

15-09-2019

Menzil tarikatının merkezi olan ve "yolu bile olmayan" Buhara'daki okul için ailelere yapılan baskı giderek şiddetlendi. Jandarma eşliğinde aileleri ikna için köylere giden Milli Eğitim yetkilileri ve kaymakam velileri para cezası ile tehdit etti.

Eskişehir Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Göktepe Kaldırım ve Ahiler köylerindeki çocukları Buhara'daki okula gönderme ısrarı sürüyor. Köylüler Menzil tarikatının Buhara köyündeki okula çocuklarını göndermemek için bir haftadır direnirken Milli Eğitim'in dayatması ise giderek sertleşiyor. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer baskı ve direnişin sürdüğü üç köyü ziyaret etti.

Cumhuriyet'ten Arif Anbar'ın haberine göre; Muhtarlar köylüler ve öğrencilerle bir araya geldi. Velilerin çocuklarını göndermek istediği okul ile birlikte Milli Eğitim yetkililerinin dayatmaya dönüştürdüğü Buhara'daki okulu da yerinde gördü. Çakırözer Milli Eğitim'in "Buhara dayatmasını" raporlaştırdı.

Jandarmayla geldi

Buhara'daki okulun çok yakınında bir tarikatın merkezinin bulunmasının aileleri kaygılandıran ön önemli neden olduğu belirtilen raporda "Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Sivrihisar Kaymakamı velileri ikna etmek için 3 köyü de ziyaret etti. Yanlarında Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanı ve jandarmalar da bulunuyordu. Bu ziyarette jandarmanın tek amacı ailelerin direncini kırmaktır. Buna rağmen aileler öğrencilerini Buhara'daki okula göndermek istemediklerini belirtti. Duruma isyan eden çocuklar 'Biz o okula gitmek istemiyoruz. Bizi zorla o okula göndermeyin' dedi" ifadelerini yer verildi.

Dayatılan okulun yolunun bile bulunmadığa dikkat çekilen raporda "Kaldırım Göktepe ve Ahiler köylerinden gelen çocukların Buhara'daki yeni okula ulaşmaları çok zor. Öğrencilerin Buhara'daki okula giderken kullanacakları yol tali yol. Karayolu haritasında bulunmayan yol. Aileler bu yolun kötü durumu nedeniyle de çocuklarını okula göndermek istemiyorlar" denildi. Raporda şu ifadeler yer aldı: "Milli Eğitim'in bu baskısı köylüleri zorunlu göç fikrine yöneltmiş durumda. Öğrenci aileleri tehdit ve cezalar karşısında çözümü başka ilçelere ve şehir merkezine göç etmekte buluyorlar. Çocuklarını Buhara'daki okula göndermemekte Kararlı olan aileler son çare olarak köylerine yakın olan Eskişehir'in Sivrihisar Konya'nın Çeltik ilçe merkezine göç edeceklerini söylüyorlar. Bazı aileler ise şimdiden çocuklarını Eskişehir'e gönderme hazırlıklarına başlamış. "

Raporda "Buhara'daki okulun çok yakınında bir tarikatın merkezinin bulunması aileleri kaygılandıran en önemli neden. Tarikatın müritleri sürekli olarak şehir dışından Buhara'ya geliyor. Aileler çocuklarının bu ortamdan etkilenmesini istemiyor. Aileler çocuklarını Buhara'daki okula göndermemek için başka köylerden ikamet gösterme formülünü öneriyorlar istiyorlar. Ama il ve ilçe eğitim müdürleri kaymakam ise böyle bir durum olduğunda gerekli kontrolleri yapacaklarını ailelerin taşınmaması durumunda ceza keseceklerini söylüyorlar" denildi.

Bakan Selçuk'a çağrı

3 köyde de ailelerin yıllardır çocuklarını gönderdikleri Ertuğrul köyü Yavuz Gülerce Okulu'ndan memnun olduklarını belirten Çakırözer Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'a "Bu 60 çocuğun sesini duyun. Onların annelerinin babalarının kaygısına kulak verin" çağrısında bulundu.

https://www.abcgazetesi.com/milli-egitim-zorluyor-aileler-direniyor-menzil-tarikatinin-okuluna-gidin-baskisi-41236

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Egemenlik verilmez alinir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

37. INSANIN VARLIGI HICBIR SEKILDE ALLAH'IN VARLIGINI KANITLAMAZ

Insan nereden geliyor? Kaynagi, baslangici nedir? Zerrelerin gelisiguzel bir rastlanti ve birbiri arkasindan gelip birlesmesi sonucu mudur? Ilk insan yerkurenin balcigindan tumuyle, bugunku halinde olusmus olarak mi cikmistir? Bilmiyorum. Insan hep, doganin diger urunleri gibi, doganin bir urunu gorunmektedir. Ilk taslarin, ilk agaclarin, ilk aslanlarin, ilk fillerin, ilk karincalarin vb. nereden geldiklerini soylemek istersem, insanin kaynagini aciklarken dustugum olcude gucluk icinde bulunurum.

Bize ardi kesilmeksizin bagirarak diyorlar ki; "Insan makinesi gibi sasirtici bir eserde, Allah'in, sonsuz olcude zeki ve guclu bir yaraticinin elindeki kudreti onaylayiniz!" Insan makinesinin bana, akil durdurucu, saskinlik verici gorundugunu kabul ederim.

Ancak, madem insan doganin icinde mevcuttur; doganin olusumu kuvvetlerin ustundedir demekte kendimi hakli gormem. Sunu da eklerim ki, bana bunu aciklamak icin, ne gozleri, ne ayaklari, ne elleri, ne basi, ne akcigerleri, ne bir agzi ve ne bir nefesi bulunan soyut bir ruhun biraz camur alarak ve uzerine ufleyerek insani yaptigi soylendiginde, insan makinesinin bu sekilde olusumunu aklim hic almaz.

Paraguaylilar aydan geldiklerini soyler ve bundan dolayi bize budala gorunurler. Avrupa'nin ilahiyatcilari soyut bir ruhtan geldiklerini soylerler. Bu iddia daha akli basindadir.

Insan anlayisli ve olgundur; bundan, insanin suursuz, zekasiz bir doganin degil, zeki bir zatin eseri olmasi gerektigi sonucu cikarilir. Vucuduyla, pek ovundugu ve magrur gorundugu aklini kullandigi son derecede ender goruluyor ve hicbir sey bu kadar ender gorulmuyorsa da; insanin zeki oldugunu, ihtiyaclarinin bu yetiyi genislettigini ve ornek olarak diger insanlarla birlikte yasamasi ve kaynasmasi sayesinde zekasinin verimli oldugunu teslim ederim. Ancak insan makinesinde ve eristigi zekada, eseri olmasiyla bu kadar ovunmesi gereken bir yaraticinin sonsuz zekasini acik olarak gosteren hicbir sey gormuyorum. Goruyorum ki, bu cok sasilacak makine bozulmaya aciktir. Goruyorum ki, makine bozulunca, sasirtici akli da bozuluyor ve perisan oluyor, bazen tumuyle yok oluyor. Bundan su sonucu cikariyorum: insan akli, insan vucudunun maddi organlarinin bir dizi durum ve kuralina baglidir ve insanin akilli olmasindan Allah'in da akilli olmasi sonucunu cikarmak gerekmez. Nitekim, insanin maddi olmasindan Allah'in da maddi olmasi sonucu cikarilmiyor!

Insanin kotulukculugunden, yaratigi oldugu Allah'in kotulukculugu sonucunu cikarmak ne kadar olagan degilse, insanin zeki olmasi da, Allah'in zeki oldugunu kanitlamaya o kadar az elverislidir. Ilahiyatcilar, isi nasil tutarlarsa tutsunlar, Allah hep; eserleri kendisini inkar eden ya da bu eserler araciligiyla kendisi hakkinda bir hukum vermek olanaksiz olan bir etken olacaktir. Iyilik, olgunluk ve hakimiyetle dolu oldugu, rahman, rahim, alim, hakim oldugu soylenen bir etkenden, hep kotulugun, eksikliklerin, deliliklerin olustugunu gorecegiz.

- - - - - - - - - - - - -
Buyuk Birader seni izliyor.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Bir yerde, ne yazik ki neresi oldugunu hatirlamiyorum, soyle bir sey okumustum Bir Eskimo avcisi, bolgesindeki misyoner rahibe, "Tanri ve gunahla ilgili herhangi bir sey bilmeseydim, o zaman da cehenneme gider miydim?" diye soruyor.

Rahip de, "Hayir," diyor, "bilmiyorsan gitmezdin.""O zaman," diyor Eskimo buyuk bir ciddiyetle, "ne diye bana bunlari anlattin?"
DILLARD,ANNIE (1945) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder