16 Ocak 2020 Perşembe

DRAM BÜYÜYOR. . 4 KARDEŞİN İNTİHAR ETTİĞİ EVİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ


Karnı tok olan pek çok arkadaşımız farkında değil .
Giderek şiddetini artıran bir ekonomik krizin tezahürüdür.
AVM'ler hala daha dolu, marketlerde hala daha yağma varmış giibi arabalarını dolduran ve kasalarda kuyruk olanlar var.
Ama bir de asla AVM'lere gitmeyen, gidemeyen nüfus var.
Onlar YOK HÜKMÜNDE.
Ama işte gazete haberlerinde yok oluşlarını izliyoruz.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

DRAM BÜYÜYOR. . 4 KARDEŞİN İNTİHAR ETTİĞİ EVİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ

4 kardeşin evine gelen BEDAŞ ekipleri 2 aydır elektrik faturalarını ödemedikleri gerekçesiyle elektrikleri kesti.

6 Kasım 2019 10:22 / Güncel

FATİH'te bir evde 2'si kadın 4 kardeşin ölü bulunduğu evin 2 aydır fatura ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kesildi.

Fatih'te iddialara göre antidepresan ilaçları içerek intihar eden 4 kardeşin evine gelen BEDAŞ ekipleri 2 aydır elektrik faturalarını ödemedikleri gerekçesiyle elektrikleri kesti.

Cenazeler Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldıktan sonra polis ekipleri bir süre daha çalışmalarını sürdürmüş ve daha sonra evden kapıyı mühürleyerek ayrılmıştı.

4 kardeşin intihar sebebi yoksulluk mu?

Saat 09.30 sıralarında Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'nde bulunan binanın birinci katına gelen BEDAŞ ekipleri 607,16 liralık elektrik faturasının 2 aydır ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kesti.

DHA

https://www.gercekgundem.com/guncel/131542/dram-buyuyor-4-kardesin-intihar-ettigi-evin-elektrigi-kesildi

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Err:502
- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

58. CEHENNEMIN SUREKLI CEZA VE EZIYET INANCINI ICAT ETMEKLE ILAHIYATCILAR, ALLAHLARINDAN, TIKSINILECEK VE INSANLARIN EN KOTUSUNDEN DAHA KOTU, AHLAK BOZUCU, AMACSIZ VE YALNIZCA KEYFI ICIN ZALIM BIR ZORBA YAPMISLARDIR

Cehennem azabinin sonsuzlugu inancini icat edenler, pek iyi oldugunu soyledikleri Allah'tan, mevcutlarin en igrenc olanini yaptilar. Zalimlik insanda yaramazligin son derecesidir; ancak hicbir duygulu ruh yoktur ki, en buyuk kotulukcunun bile ugradigi iskencelerin hikayesini dinlerken ofkelenmesin ya da isyan etmesin. Ancak bu gaddarlik, gerekcesiz ve tumuyle keyfi olursa insani daha cok kizdirabilir, daha cok isyan nedeni olur. En kan dokucu zorbalar, Caligula'lar, Domitien'ler*, Neron'lar dahi kurbanlarina aci cektirmek ve bunlarin izdiraplarini asagilamak icin bazi gerekcelere sahip bulunuyorlardi. Bu gerekce, ya kisisel guvenlikleri, ya intikam cigliklari, ya korkunc ibret ornekleriyle korkutmak istemeleri, ya da barbar meraklarini tatmin etme arzulariydi.

Bir Allah, bu gerekcelerden bir tanesine sahip olabilir mi?

Gazabinin kurbanlarini uzmekle, bir Allah, ne sarsilmaz kudret ve buyuklugunu tehlikeye dusurebilmis, ne de hicbir seyin bozamadigi huzur ve mutlulugunu bozabilmis (bunlarin hicbirini yapamamis) olan yaratiklarini cezalandirmis olur. Ote yandan, ahiretin cezasi bu dunyada bulunan ve bundan dolayi ahiretin eziyetine tanik olamayacak olan hayat ehli icin yararsizdir. Cezalar, eziyetler, cekenler icin de yararsizdir; cunku cehennemde hidayete erilmez, affedilme zamani artik gecmistir. Nasil oluyor ki, Allah, sonsuz intikamciligini gostermekten, kendisini eglendirmekten ve yaratiklarinin gucsuzluklerini asagilamaktan baska bir amaca sahip bulunmuyor!

Butun insan turunun akil ve insaflarina basvururum: Dogada bir tek adam var midir ki, hemcinsim demiyorum, herhangi bir duygulu varligi, kin olmaksizin, misilleme olmaksizin, merak etmeksizin ve hicbir korkusu olmaksizin, yani kendini koruma durumunda bulunmaksizin, sogukkanlilikla uzmek isteyecek kadar kendisini zalim hissetsin? Boyle bir varlik, sizin ilkelerinize gore insanlarin en kotulerinden daha kotudur.

Muhtemel ki, bana, "sonsuz tecavuzler sonsuz cezalari hak eder, sonsuz cezalari gerektirir" diyeceksiniz. Ben de size derim ki; mutlulugu sonsuz olan Allah'a asla tecavuzde bulunulamaz. Sunu da ekleyecegim; olumlu olan yaratiklarin tecavuzleri sonsuz olamaz. Kendisine tecavuz edilmesini istemeyen bir Allah, yaratiklarinin tecavuzlerini sonsuzluga kadar surdurmeye razi olamaz. Size derim ki; sonsuz iyi olan bir Allah, ne sonsuz zalim olabilir, ne de yalnizca onlara eziyet etmekten zevk almak icin yaratiklarinin omrunu sonsuza kadar uzatabilir.

Azaplarin sonsuzlugu inancini, ancak en vahsice barbarlik, en buyuk fesatlik, en kor hirs dusundurebilir. Eger kendisine tecavuzde bulunulabilecek ya da kendisine kufredilebilecek bir Allah mevcut olsaydi, bu Allah'in zayif yaratiklarini, yararsiz cezalarla surekli olarak uzmekten zevk alacak kadar kotu bir zorba oldugunu soylemeye cesaret edebilen kimseler, yeryuzundeki en buyuk kufurbazlar olurlardi. (Yani bu Allah'in en buyuk cinayetini yuzune vuranlar olurlardi. )

Domitien, 18-96 yillari arasinda Roma imparatorudur. Istibdadin en zalimcesini Roma'ya cektirmistir.

Sonunda karisinin destegiyle oldurulmustur ve 12 kayzerin sonuncusu bu zalim imparator olmustur.

- - - - - - - - - - - - -
Dort ayak iyi, iki ayak kotu!

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Yasamak konusunda bize yardim edecek bir din verin, o zaman yardim almadan olebiliriz.
NIETZSCHE, FRIEDRICH (1844-1900) Alman filozof.

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder