10 Ocak 2020 Cuma

YILMAZ ÖZDİL: YENİKAPI’DAKİ İSRAF SERGİSİ


Bunlarla gurur duyan bir Türkiye'nin Yenikapı'daki israf sergisinden utanması ibret alması mümkün müdür?
Demiş abi.
Bunlarla dedikleri de sayısız ahlaksızlık, namussuzluk.
Arkasını getirememiş, yiğitçe dipte yatan kök sebebi söylememiş.


Evet, Türk halkı ahlaksızlıklarla gurur duyuyor.
Neden böyle?
Neden insanlık tarihi boyunca en olmayacak şey Türkiye de oluyor?

Sebep İslamdır.
Çünkü İslam başkalarının/diğerlerinin canını, malını, ırzını hak ve helal kılan bir öğretidir.
Çünkü İslam kendinden başka hiç birşeye ve kimseye değer vermeyen, saldırgan, dayatmacı, zorba bir dindir.
Çünkü İslam İslam boyasıyla boyanmamış her şeye düşmandır.
Çünkü İslam şeriat düzeni dışında kalmış her malın, kamu malının yağmalanmasını da hak ve helal kılmıştır.
Çünkü İslam diğerlerinin kontrolü altındaki düzende her türlü yalan, iftira, sözünden cayma, vergi kaçırma, askerden kaçmayı mücadelenin bir yöntemi olarak verir.

Elbette TAKKİYE kavramını solcular icat etmedi.
Bu ayıp İslama yeter de artar bile.

Elbette bir gerilla mücadele yöntemi olarak namertçe KENDİLİĞİNDEN ZUHUR DOKTRİNİNİ de PolPot icat etmedi.

İslam pek çoklarının zannettiği gibi cuma namazı, kurban, fitre ve zekat, haç görevlerinden ibaret değildir.
İslam bütün dünya Müslüman olana kadar mücadeleyi emreder.

Dedelerinizden gördüğünüz o soft İslam bir masaldır, bir hülyadır, bir sanıdır.
Hak din, Kur'andaki din, hadislerdeki din ve bunun gibi pek çok yeni kavram ortaya atılmışken son tahlilde halk nazarında en muteber dinin AKP İslamı olduğu anlaşılmıştır.

Demokrasi güzel şey.
Son 17 yılda bu topraklarda 5 genel, 4 yerel seçim yapılmıştır, bir anayasa referandumu, bir cumhurbaşkanı seçimi yapılmıştır.
Ve halk bu parti ve kadroları dinlerine bakarak, beğenerek seçmiştir.

O halde Türk İslamının gerçekte AKP İslamı olduğunu anlamak ve söylemek abartı olmaz.


Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


YILMAZ ÖZDİL: YENİKAPI'DAKİ İSRAF SERGİSİ

İstanbul büyükşehir belediyesindeki makam otomobillerinden oluşan israf sergisi sadece uygar insanların sorunudur.

Dinci yandaş liboş gibi ar damarı çatlamış tipler için tüyü bitmemiş yetim hakkı yemek ayıp değildir.

Türkiye'de yaşayan herhangi bir Alman'a Yenikapı'daki otomobillerin fotoğrafını göster bizim yerimize yerin dibine girer Japon turiste göster bizim adımıza yüzü kızarır…

Ama sayın ahalimize gösteriyorsun "şov" diyor.

"Çalıyor ama çalışıyor" diyen bir topluma "soyuyorsa beni soyuyor" diyen gönüllü cehalete siyasi ahlaksızlık kavramını anlatamazsınız.

Türkiye'de örnek davranışlar sergileyen bir insanın örnek alındığını takdir edildiğini asla göremezsiniz.

Doğru sorgulanır.

Yanlış onore edilir.

Futbolcu Emre Belözoğlu mesela otomobiliyle hız yaparken yayaya çarptı yaya öldü kaza nasıl oldu diye sordular "sabah namazına yetişmeye çalışıyordum" dedi karakoldan çıkarken "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye tezahürat yaptılar.

Dolandırıcılıktan kırmızı bültenle aranan Jet Fadıl havalimanının VIP kapısından Türkiye'ye giriş yaptı "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye alkışladılar tutuklandı bi süre yattı hapisten çıkarken "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye alkışladılar.

Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'yı sokağa saldılar yoluna güller döküldü "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye bağırıldı bilahare yanlış hesap yaptıkları erken saldıkları ortaya çıktı gene içeri tıktılar biraz daha yattı gene saldılar yoluna karanfiller döküldü "Türkiye seninle gurur

duyuyor" diye bağırıldı.

Hrant Dink'in katili Ogün Samast duruşmalara girerken "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı cinayet haftasında oynanan futbol maçlarına Ogün Samast gibi beyaz bere takarak gelen taraftarlar "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye tezahürat yaptı.

İnsanları domuz bağıyla öldürüp mezar evlerine gömen Hizbullahçıları serbest bıraktılar hapishane kapısında karşılayanlar "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganlarıyla halay çekti.

Pkk'nın evsahibi Barzani Akp kongresinde onur konuğu yapıldı "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye ayakta tempo tutuldu.

Kurtlar Vadisi'ndeki Polat Alemdar üniversitede konferans verdi salon inim inim inledi "Türkiye seninle gurur duyuyor!"

Hakan Şükür henüz Akp'liyken henüz yurtdışına kaçmamışken ben aslında Türk değilim dedi yandaş medyada "Türkiye seninle gurur duyuyor" manşetleri atıldı.

78 yaşındaki gazeteci Hüseyin Üzmez 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklandı bi ara serbest bırakıldı televizyon televizyon dolaşıp "hovardayım benim hayatıma giren kadınlar benimle beraber olmasalardı fahişe olurlardı" dedi Hüseyin Üzmez müslüman olduğu için kendisine iftira atılıyor dediler "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye makaleler yazıldı.

Gezi protestosuna katılan gençler hakkında "yaptığınız eylemi si.eyim vatan hainleri meydanı Ermenilere bıraktınız Allah belanızı versin çapulcular" diye tweetler atan güreşçiye "Türkiye seninle gurur duyuyor" adıyla facebook sayfası açıldı.

Gezi protestoları sırasında katil polis Ethem Sarısülük'ün suratına ateş etti öldürdü ertesi gün Ethem'in vurulduğu yere "değerli Türk polisi Ankara sizinle gurur duyuyor" yazılı pankart asıldı.

Keriz Feneri'nin sanığı Zahid Akman serbest bırakıldı kapıda karşılayanlar "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye alkışladı.

17/25 Aralık'ta oğlu tutuklanan ekonomi bakanı oğlu tutuklanan içişleri bakanı oğlu gözaltına alınan toki bakanı ve bakara makaracı devlet bakanı sanki UEFA kupasını kazanmışlar gibi otobüsün üstüne çıkıp elele poz verdiler rabia işareti yaptılar ahaliyi selamladılar sayın ahalimiz "Türkiye sizinle gurur duyuyor" diye alkışladı.

Kendi ellerimizle beslediğimiz köktendinci teröristler Reyhanlı'yı havaya uçurdu 52 insanımız hayatını kaybetti asrın liderimiz Reyhanlı'ya taziyeye gideceğine ABD'ye gitti anca 15 gün sonra lütfedip Reyhanlı'ya geldi otobüslerle şakşakçı taşıdılar "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye tezahürat yaptırdılar.

Soma'da 301 madencimizi diri diri gömdüler Ermenek'te 18 madencimizi diri diri boğdular Ermenek'e giden enerji bakanı Taner Yıldız'a "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye tezahürat yaptılar.

Ensar Vakfı'nda erkek çocuklarına üç sene boyunca tecavüz edildi aile bakanı Sema Ramazanoğlu "Ensar Vakfı'yla gurur duyuyoruz" dedi bunu söyleyen kadın aile bakanı o hafta Akp grup toplantısında ayakta alkışlandı "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.

Kendisini padişah olarak gören Tayyip Erdoğan'ın altı ayda hurdasını çıkarırım paçalarından yolsuzluk akan Akp hükümetine zıkkımın kökünü göstereceğim diyen Süleyman Soylu Akp'ye geçti Akp bakanı oldu Akp etkinliklerinde "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye alkışlanıyor.

Bunlarla gurur duyan bir Türkiye'nin Yenikapı'daki israf sergisinden utanması ibret alması mümkün müdür?

Türkiye'de sadece namuslu insanların namusuyla para kazanması suçtur.

Alın terinle çalış ev al otomobil al arkandan dedikodunu yaparlar.

Yolsuzlukla servet yap kaynağını merak eden olmaz.

İddia ediyorum…

O sergi üç gün daha orada açıkta kalsaydı aküleri bile çalarlardı!

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/yilmaz-ozdil/yenikapidaki-israf-sergisi-5325217/



- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Siyasi askeri zaferler ne kadar buyuk olurlarsa olsunlar ekonomik zaferlerle taclandirilmazlarsa meydana gelen zaferler devamli olamaz az zamanda soner.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

127. YALNIZ TEK BIR HAK DINI OLDUGUNU OGRETMEK SACMALIKTIR VE MILLETLERDE BIR KARISIKLIK NEDENIDIR

Din bir aliskanlik ve moda isidir; "baskalari gibi" yapmak gerekir. Ancak dunyada gordugumuz bu kadar cok dinden hangisi secilmelidir?. . . Bir inceleme ve arastirma, cok uzun ve cok zahmetli olur. Bunun icin insan, atasinin ulkesini ve kuvveti elinde tuttugu icin, dinlerin iyisi olmasi gereken hukumdarin dinine girmis olmalidir. Bir insanin da, bir kavmin de dinini yalniz rastlanti belirler. Atalari Sarasin'lerin yogun calismalarini (yani istilaci Araplarin Musluman etmek icin caba ve calismalarini) reddetmemis olsalardi, bugun Fransizlar, iyi Hiristiyan olduklari kadar iyi Musluman olurlardi.

Tanrisal yaratma gucunun amac ve istekleri hakkinda, bu dunyanin olaylari ve donusumleri araciligiyla karar verilirse, yeryuzunde gordugumuz cesitli dinler konusunda, insan, tanrisal yaratma gucunun hic ilgisi olmadigina inanmak zorunda kalir. Paganizm, coktanricilik, sanemperestlik binlerce yil boyunca dunyanin dinleri oldu. Bugun temin olunuyor ki, o zaman mutlu ve ilerlemis kavimler, tanrisallik hakkinda en kucuk bir fikre, insanlar icin pek cok gerekli oldugu da soylenen bu fikre, sahip olmamislardir.

Hiristiyanlar one surerler ki, Yahudilerden, yani bir avuc bedbahttan baska, butun insan turu Allah'ina karsi gorevleri hakkinda en koyu bilgisizlik icinde yasiyor ve Tanrinin buyuklugu ve yuceligi hakkinda kufurden baska dusunceye sahip bulunmuyorlardi. Karanlik kokeninde Yahudilikten cikan Isevilik, kutsal bir calismayla tahrik edilen ve Iseviligi paganizmin haraheleri uzerine bina eden ve ulkesinde kilic ve atesle yayan Isevi imparatorlarin saltanatlari doneminde alcakca buyudu ve zalim oldu. Muhammed ve halifeleri, ilahi kudretin ya da muzaffer silahlarinin yardimiyla, az bir zamanda Hiristiyanlik dinini kaldirmayi basardi; Incil, o zaman icin yerini Kuran'a birakmak zorunda kaldi.

Bircok yuzyil boyunca Hiristiyanlari tedirgin ve perisan eden bolunme ve mezheplerde, en guclunun oyu, hep en dogru oy oldu.

Hukumdarlarin silahlari, keyif ve arzulari, milletlerin esenligine en yararli meslek olarak itikadi tayin etti. Bundan su sonuc cikarilmaz mi ki; tanrisallik ya insanlarin diniyle az ilgileniyor, ya da hep yeryuzunun kuvvetlerine en uygun olan goruslere taraftar oldugunu ortaya koyuyor. Sozun kisasi, kuvveti elinde bulunduranlar dusuncelerini degistirmek hevesini belirtir belirtmez, tanrisallik da sistemini, duzenini degisti riveriyor.

Atalarinin sanemperestliginden usanan bir Macassar Krali, bir gun sanemperestlik dinini birakmak dusuncesini belirtti. Hukumdarin danisma kurulu, Hiristiyan bilginlerini mi, yoksa Musluman bilginlerini mi cagirmanin uygun oldugu sorusunu uzun sure gorustu. Iki dinden hangisinin daha iyi oldugunu belirlemenin olanaksizligi karsisinda, her iki dinin elcilerini ayni zamanda cagirmak ve hangi dinin elcileri daha once gelirse o dini kabul etmek kararini verdiler. Ruzgarlara egemen olan (yani elcileri getirecek yelkenli gemileri ilerleten ruzgarlari sevk ve idare eden) Allah'in bu geri kalma ya da oncelikle tanrisal istegini bizzat aciklamis olacaginda tereddut edilmedi. Muhammed'in elcileri daha cabuk davranmis ve daha once gelmis bulunduklari icin.

Kral ve kavmi islam dinine girdiler. Ve gecikmeyle gelen Isa'nin elcileri, zamaninda ulasmalarini saglamayan Allah'larinin kusuru yuzunden kovuldular.

Demek ki, Allah, kavimlerin dinlerini rastlantinin belirlemesine acik bir sekilde razi oluyor.

Hukumet yonetenler, isbasinda bulunanlar, surekli olarak kavimlerin dinlerini tayin ederler. Gercek din hicbir zaman hukumdarin dininden baska bir din degildir. Gercek Allah, ibadet edilmesini hukumdarin istedigi Allah'tir. Rahiplerin hukumdari yoneten arzusu, Allah'in arzusu olur. Bir sakaci yerinde olarak diyordu ki, "Gercek din, hukumdar ve celladin taraflar oldugu dindir". Hukumdarlar ve cellatlar, uzun sure Romanin tanrilarini Hiristiyanlarin Allah'ina karsi korumuslardir. Hiristiyanlarin Allah'i imparatorlari, askerlerini ve cellatlarini kendi tarafina cektiginden, Roma ilahlarinin ayinini ortadan kaldirdi. Muhammed'in Allah'i, Hiristiyanlarin Allah'ini, zamaninda isgal ettigi ulkelerin buyuk bir kismindan cikardi.

Asya'nin dogusunda cok mamur, cok verimli, ahalisi cok ve hakimane yasalarla yonetilen, cok genis bir ulke vardir ki, en korkunc fatihler bile bu yasalari saygiyla kabul etmislerdir. Bu ulke Cin'dir. Halki, tehlikeli sayilarak kovulan Hiristiyanlik disinda, istedigi hurafeye baglanir. Mandarinler ya da hakimler, enami dinin sacmaligini coktan anlamis, uyanmis olduklarindan, bu dinle, yalniz Bonze denilen rahiplerin devletin sukun ve guvenini bozmamasina dikkat etmek icin ilgileniyorlar. Bununla birlikte, tanrisal kudretin, kendisine yapilan ibadetle reisleri pek az ilgilenen bir milletten iyiliklerini esirgedigi gorulmez. Cinliler, tersine, dinin ayrim yaptigi, yiktigi ve cogu kez yaktigi bircok milletin imrenmesine deger bir dirlik ve mutluluktan nimetlenirler, varlik icindedirler.

Hakli olarak, halkin deliliklerinin, budalaliklarinin kaldirilmasi dusunulemez. Ancak, halki yonetenlerin deliliklerinin, budalaliklarinin iyilestirilmesi istenebilir. O zaman, bunlar halkin deliliklerinin tehlikeli olmasina engel olur. Bir mezhebin ya da bir dini bolunmenin koruyucusu olan her hukumdar, genellikle oteki mezheplerin zorbasi olur ve bizzat kendisi, ulkesinin guvenligini bozar.

- - - - - - - - - - - - -
Iceride on ikisi de ofkeyle bagiriyor, on ikisi de birbirine benziyordu.
Artik domuzlarin yuzlerine ne oldugu anlasilmisti.
Disaridaki hayvanlar, bir domuzlarin yuzlerine bir insanlarin yuzlerine bakiyor ama onlari birbirlerinden ayirt edemiyorlardi.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Din ustune ne kadar cok calisirsam, insanligin taptigi seyin kendilerinden baska bir sey olmadigina daha cok ikna oluyorum.

BURTON,RICHARD FRANCIS (1821-1890) Ingiliz ksif ve yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder