22 Eylül 2020 Salı

MEHMET ATIF ÜRÜK : "GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KIBRIS GERÇEĞİ" KİTABIMDAN GEÇEN SENE PAYLAŞTIĞIM ALINTI

MEHMET ATIF ÜRÜK : "GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KIBRIS GERÇEĞİ" KİTABIMDAN GEÇEN SENE PAYLAŞTIĞIM ALINTI

15 Ocak 2019

Kıbrıs Anadolu sahillerine 71 km Yunanistan'a 800 km Rodos'a 400 km Mısır'a 370 km ve Suriye'ye 98 km kadar mesafede olup Doğu Akdeniz bölgesinde üç kıtanın kavşak noktasında yüzen bir gemi görünümündedir. Buradan da anlaşılacağı gibi Kıbrıs'ın en yakın olduğu ülke Anadolu yani Türkiye'dir. Havanın açık olduğu günler Kıbrıs'tan Türkiye kıyıları rahatlıkla çıplak gözle görülebilir. Kıbrıs Adası işaret parmağını İskenderun körfezini gösteren bir ele benzer.

Ortadogu ve Kıbrıs Adası civarındaki zengin petrol ve dogalgaz kaynakları ile dünyanın en hassas ekonomik politik ve stratejik yerlerinden biridir. Bu bölgenin kalbi ise İskenderun - Basra - Suveys ucgenidir. Kıbrıs coğrafi yapı itibariyle bu üçgenin iki köşesi olan İskenderun - Suveys'i kontrol altında bulundurmaktadır.

Kıbrıs Adası'nın civarında 3 trilyon metreküp dogalgaz 8 milyar varil petrol rezervi bulunmaktadır. Bu nedenle bölgede Türkiye Yunanistan İngiltere ABD İsrail ve Mısır'ı içinde bulunduran bir denklem ortaya çıkmıştır.

Dogalgaz ve petrol arama projelerinin hayata geçmesiyle Türk tarafı ile Rum tarafı da refaha kavusabilecektir. Ama bugün GKRY dogalgazı İsrail ile paylaşma gayreti içinde AB ABD Yunanistan ve bazı çevre ülkelerin de desteğiyle KKTC'yi görmezden gelip Türkiye'yi safdısı bırakmak istemektedir...

Bugün; AB ABD Yunanistan İsrail Mısır gibi ülkelere ilave özellikle Fransa ve İngiltere İspanya İtalya Doğu Akdeniz'deki enerji pastasından pay istemektedir. Bu nedenle de bu mücadeleye "Doğu Akdeniz Enerji Savaşı" demek gerekir.

Doğalgaz arama bölgemizin hukuken MEB (Münhasır Ekonomik Bölge) ilan etmeliyiz.

1974 baharında önce Hora sonra MTA ve Piri Reis sismik araştırma gemileriyle Adalar Denizi'nde başlayan deniz kaynaklarını araştırma faaliyeti bugün Barbaros Hayrettin Oruç Reis sismik gemileri ve Fatih Yavuz Kanuni sondaj gemileriyle gelişerek sürdürülmektedir...

Bu durumda; Rum - Yunan ikilisi ya ortak ve eşit paylaşıma razı olacaklar ya da Kıbrıs Adası civarındaki ve Doğu Akdeniz'deki Doğalgaz ve Petrolü bulan bu kaynaklardan yararlanacaktır.

Doğu Akdeniz'deki doğal kaynakların kullanımında bölge ülkelerin deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasında birlikte hareket edilmesi gerekir. Zira ülkelerin biri veya birkaçı denklem dışında kalırsa çözümsüzlük devam eder. Üretilen Petrol ve Doğalgaz'ın maliyeti düşük boru hattıyla Avrupa Pazarına aktarılması için Türkiye'nin topraklarına ihtiyaç vardır.

Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmalar Doğu Akdeniz'deki dengeleri değiştirebilecektir...

Bu alıntıdaki güncel konular "Geçmişten Günümüze Kıbrıs Gerçeği" kitabımın yeni baskısındadır.

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Millete efendilik yoktur.
Hizmet vardir.
Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

187. ESKI VE YENI DINLER, SOYUT KURUNTULARINI VE GULUNC AYINLERINI HEP BIRBIRLERINDEN ALMISTIR

Eski rahiplerin dinleri yok oldu, ya da daha dogrusu bu dinler bicim degistirmekten baska bir sey yapmadi. Her ne kadar yeni ilahiyatcilarimiz onlara sahtekar gozuyle bakiyorlarsa da, genel toplami artik bizim icin var olmayan sistemlerinden bircok daginik kisimlari topladilar. Teolojinin baska bir tarzda yeniden giydirmekten baska bir sey yapmadigi dogmalari cagdas dinlerimizde hala aynen bulmakla kalmiyoruz; hurafeler bulasmis dini islerinin, Thergie'lerinin*, buyulerinin, efsunlarinin dikkat ceken artiklarini da bu dinlerde goruyoruz. Misir'dan alinmis tuhaf fikirlerle dolu oldugunu gordugumuz ibrani dininin peygamberlerinden, rahiplerinden, yasa yapicilarindan kalan turbeleri saygiyla ziyaret etmeleri hala Hiristiyanlara emredilir. Bu sekilde, hilekarlar ya da puta tapan hayalciler tarafindan duslenen garabetler hala

Hiristiyanlarin "kutsal" gorusleridir.

Tarihe biraz goz atilirsa, insanlarin butun dinleri arasinda goze carpici benzerlikler gorulur. Yeryuzunun her yerinde dini fikirlerin, kavimleri, donem donem kederlendirdigi ve sevindirdigi gorulur. Her yerde igrenc ibadet yerlerinin, ibadet islerinin zihinleri mesgul ettigi ve meditasyon konulari oldugu gorulur. Cesitli hurafelerin soyut hayaletlerini ve ayin bicimlerini birbirlerinden aldiklari gorulur.

Dinler, genellikle bunlari birlestirmek, eklemek ve o anki amaclarina uymayanlari kaldirmak hakkini koruyarak, seleflerinin malzemelerini kullanmislardir. Misir dini, putatapma (sanemperestlik) ayinini bu dinden uzaklastirmis olan Musa'nin dinine temel hizmetini gormustur. Musa hizipci bir Misirlidan baska bir sey olmamistir.

Hiristiyanlik, birlestirilmis " Yudaizm"den (Musevilikten) baska bir sey degildir. Muslumanlik ise, Hiristiyanliktan, Yahudilikten ve Arabistan'in eski dininden ibarettir.

*Gokyuzu ruhlari ile iliskiler uzerine kurulu bir tur buyu.

- - - - - - - - - - - - -
Artik saf ask ya da tutku soz konusu degildi.
Hicbir duygu saf olamiyordu, cunku her seye korku ve nefret sinmisti.
Kucaklasmalari bir savas, orgazmlariysa bir zafer olmustu.
Bu, partiye indirilmis bir darbeydi.
Sevismek siyasal bir eylemdi.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Din, irdelenmemis inanclari, kurumlarin gucu ve gecen zaman araciligiyla sarsilmaz hakikatlere cevirme isidir.

DAWKINS,RICHARD (1941) Ingiliz biyolog.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 81 Kasten oldurme

1) Bir insani kasten olduren kisi muebbet hapis cezasi ile cezalandirilir.


- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder