30 Ekim 2012 Salı

Ahmet Takan: "Zeplin" üzerinden döndürülen tezgahı öğrenmek ister misiniz?

Bilmenizi istedim.
Küresel sermayeye eklemlenmemiş tek bir cent bile harekete edemez bizde.
Baraj mı yapılacak, makina parkı nereden alıncak, silah mı satın alınacak, büyük yatırımlar mı planlanıyor hepsi de akordludur.
Küresel zenginler özel uçaklarıyla kendileri değil, temsilcilerini gönderir, T.Erdoğan, ve diğer devlet ricaliyle görüşür, garantiler alır.
Zaten bizim devlet ricalimizin askeri de, sivili de daha ilk başta New York'a gider çeşitli (!%^") iş çevreleriyle görüşür, gerekli garantileri verir, izin alır, kendini tanıtır.
Yani daha baştan emireri durumu söz konusu.

O derece bağımlıyız.
Tam bağımsızlıktan vaz geçtim, karşılıklı bağımlılık bile söz konusu değil.
Memleketin siyaseti satın alınmış durumda.
Halk tiyatro gibi izliyor.
Ordu da aynı şekilde.
Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete durumu.

Oyunu bozanlar mı?
Çok kolay, önce kapalı kapılar ardında uyarırlar, olmadı şantaj yaparlar, olmadı suikast yaparlar, olmadı darbe yaparlar, olmadı komşularını üstüne salarlar, olmadı United States Navy gelir üstünüze çöker.
Sonra düzen tekrar sağlanır.
Haa yanılmayın, çok da umutsuz değilim.
Bu heriflerin her planı da çalışmamıştır.
Ters köşeye yattıkları çok vaka vardır.

Şimdi bazı allameler çıkacak, trilyon dolarlık yıllık ticaret hacminden bahsedecek.
O ABD'nin sadece senelik bütçe açığına tekabül eder.
Gözünüzde büyütmeyin, birkaç ay üst üste dolar çıkışı olursa, ya da aylık 20-30 milyar dolarlık sıcak para girişi durursa işte o zaman yandı gülüm keten helva.
Bugünkü Yunanistanı dahi mumla ararız.

Benim derdim, hazırlanalım, tedbir alalım, avanak gibi seyretmeyelim, darlanıp birbirimizi yemeyelim.
(O.P.)

Ahmet Takan: "Zeplin" üzerinden döndürülen tezgahı öğrenmek ister misiniz?

"Türkiye, son dönemde PKK'lı teröristlerin yoğun şekilde giriş yaptığı Irak sınırının teknolojik gözetlenmesini güçlendirmek için zeplin satın alacak. İsrail ve ABD tarafından üretilen zepline, Aselsan tarafından radar ve optik sistemlerle takviye yapılacak, böylece Türkiye'nin kullanımına daha uygun hale getirilecek. Zeplinin Türkiye'ye maliyeti 60 milyon doları bulacak.

Genelkurmay Başkanlığı'nın isteği üzerine Savunma Sanayi Müsteşarlığı, havadan keşif ve gözetleme balonu üreten firmalar konusunda ön çalışma yaptı, Lockheed Martin firması öne çıktı. Irak sınırının keşif ve gözetlenmesi konusunda Amerikan Lockheed Martin firmasının ürettiği kısaca TARS adı verilen sistem beğenildi."

Bu haberi ben de sizler gibi 24 Ekim'de Hürriyet gazetesinde okudum. Bu konudaki tartışmalar daha önceden hafızamda olduğu için haberin peşine düştüm. Ama, haberi yalanlatmak için değil dönen dolabın gerçek yüzünü sizlere aktarmak için.

ADSIZ'a sık sık konuk ettiğim, somut olarak bildiği konuların dışında asla konuşmayan eski Milli Savunma Bakanlığı(AKP'li Vecdi Gönül dönemi) genel sekreteri Ümit Yalım'a başvurdum.

Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, bayram boyunca çalıştı ve bana aşağıda okuyacağınız bilgi notunu gönderdi. Noktasına,virgülüne dokunmadan aktarıyorum:
"Haberin içeriğinden ve haberde verilen teknik bilgilerden, haber kaynağının Savunma Sanayi Müsteşarlığı olduğu anlaşılıyor. Zeplin Projesi'nin 2007 yılında gündeme geldiği ancak mali gerekçelerle askıya alındığından söz ediliyor.

Ancak gerçek durum böyle değil. Zeplin Projesi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli generallerin, projenin Silahlı Kuvvetlerin Harekat İhtiyacını karşılamadığı gerekçesi ile karşı çıkması üzerine iptal edildi. Projeye karşı çıkan havacı generaller, 1'inci Ordu Komutanlığı'nda Mart 2003'te yapılan Plan Semineri'ne katılmadıkları halde, Balyoz Davası'nda yargılanıp 18'er yıl hapis ile cezalandırıldı.

Amerikalılar Zeplinleri satmak için 2005 yılından itibaren yoğun çaba harcadılar. Tedarik sürecindeki görevlilerin bir kısmını ikna eden Amerikalılar, Hava Kuvvetleri'ndeki generalleri ikna edemediler. Çünkü, ABD-Meksika sınırında verimli olan zeplinler, Afganistan'da şiddetli rüzgara dayanamadı ve çelik halatlarının kopması sonucu kullanılamaz hale geldi. Zeplinler 100 kilometre şiddetindeki rüzgara karşı dayanıklı.

Ancak Türkiye- Irak sınırında 50-60 kilometre hızla seyreden rüzgar zaman zaman ve aniden 130-150 kilometre hıza ulaşıyor. Düşük şiddetli rüzgarda yüksek irtifaya çıkarılan zeplin, 100 kilometreyi geçen rüzgara maruz kaldığında onu tutan çelik halat kopuyor ve zeplin kontrolden çıkarak kullanılamaz hale geliyor. Bu da 60 milyon doların boşa gitmesi anlamına geliyor. Ayrıca sınırı gözetlemek için tek bir zeplin yeterli olmuyor, birkaç tane zepline ihtiyaç duyuluyor.

Hava Kuvvetleri'ndeki generaller, söz konusu gerekçeler nedeniyle, zeplin projesinin Silahlı Kuvvetlerin Harekat İhtiyacını karşılamadığını belirterek zeplin alımına karşı çıktılar. Pazarlama firmasında görevli Amerikalılar bu durumdan çok rahatsız oldular ve zeplinleri satmak için tekrar girişimde bulundular. Bunun üzerine, o sırada Washington Silahlı Kuvvetler Ataşeliği'nde görevli havacı general, zeplinleri üreten firma ile görüşerek firmadan konu ile ilgili rapor aldı. Üretici firma raporunda, zeplinlerin düz arazilerde verimli olduğunu ancak dağlık araziler için uygun bir sistem olmadığını belirtti. Pazarlama firmasının satmaya çalıştığı zeplinler için, üretici firma olumsuz rapor verince, zeplin alımından vazgeçildi.

Zeplin alımına karşı çıkan havacı generaller ile Washington'dan üretici firmanın raporunu gönderen havacı general, Mart 2003 tarihinde icra edilen 1'inci Ordu Plan Semineri'ne katılmadıkları halde Balyoz davasında yargılanarak 18'er yıl hapis cezası aldılar. Maske düştü ve 1992 yılında Silahlı Kuvvetleri füze ile vuran Amerika'nın, şimdi de Silahlı Kuvvetleri dijital belgelerle vurduğu ortaya çıktı."

Kan üzerinden nasıl tezgahlar döndürüldüğünün ve nasıl uyutulmaya çalışıldığımızın kısa bir belgesini okudunuz.

Yarın devam edeceğim

Yeniçağ

--
Bir millet savas alanlarinda ne kadar zafer elde ederse etsin, o zaferin surekli sonuclar vermesi ancak kultur ordusu ile mumkundur.

K.Ataturk

Ey mutsuzlar!

Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz.
Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz.
Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki,
sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz.
Bok yiyorsunuz!
Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz!
Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan.
Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine.
Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.
 
Bertolt BRECHT
Ben,Manevi Miras olarak hicbir Ayet, hicbir Dogma,
hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum.
Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...

K.Ataturk

- - - - - - - - - - - - - -
1920 - Islam yuceltme derneginin bildirisi :
Yunan ordusu halifenin ordusu sayilir.
Hic de zararli bir topluluk degildir.
Asil kafasi koparilacak mahlukat Ankara'dadir.

ISKILIPLI ATIF 
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Ayrilmak isterseniz de:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

- - - - - - - - - - - - - -
Arzuederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder