30 Ekim 2012 Salı

İngiltere Erdoğan’a şaşı bakıyor:

İngiltere Erdoğan'a şaşı bakıyor:

Abdullah Gül'e sempati ve yakınlığıyla bilinen İngiltere de Tayyip Erdoğan hedefe oturtuldu.

İngiliz gazetesi  Guardian, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı topa tuttu

GuardIan, Başbakan Erdoğan'a ve politikalarına ilişkin yayınladığı 2 makalede, Erdoğan'ın daha ne kadar etkisini sürdürebileceği konusunda soru işaretleri olduğu belirtilerek, "Başbakan zayıf görünüyor" yorumu yaptı. Başbakanın sağlığına ilişkin sorunları olduğu da ileri sürülerek, "Ne olursa olsun Erdoğan'ın devrinin kapandığını söylemek -en azından şimdilik- büyük bir hata olacaktır " ifadesi kullanıldı.
 
İngiliz basınından Gül'e övgü, Erdoğan'a tepki

Başbakan Tayyip Erdoğan ve politikalarına İngiliz basınından eleştiri, Cumhurbaşkanı Gül'e övgü geldi. Guardian, Erdoğan'ın gücünü daha ne kadar sürdürebileceği konusunda soru işaretleri olduğunu belirterek, "Başbakan zayıf görünüyor" yorumu yaptı. Guardian, Simon Tisdall imzalı "Recep Tayyip Erdoğan:

Türkiye'nin seçilmiş sultanı mı Müslüman demokratı mı?" başlıklı makalesinde, destekçilerinin, Erdoğan'a parti kongresinde Atatürk'ten sonra ülkenin en büyük devlet adamı olarak seslendiklerini belirtti. Tisdall, "Erdoğan'ı sevin ya da nefret edin, hem destekçileri hem de aleyhinde konuşanlar Erdoğan'ın Türkiye'nin siyaset sahnesine egemen olduğuna hem fikir. Destekçileri için dinamik, modernleşen bir güç. Karşıtları için bölücü hatta tehditkâr" yorumunu yaptı.

Tisdall ayrıca, birçok kişinin Başbakan Erdoğan'ın 2014'de cumhurbaşkanı olmasının beklendiğini belirterek, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması için Abdullah Gül'ün ya kenara çekilmek zorunda olduğunu ya da güçsüz bir başbakan olmayı kabul etmesi gerektiğini kaydedip, Cumhurbaşkaanı Gül'e destek verdi. Yazar, bir başka tartışmalı meselenin ise Erdoğan'ın çözmeye söz verdiği ancak eskisinden daha da şiddetli görünen Kürt sorunu olduğunu belirtirken, binlerce Kürt siyasetçinin, gazetecinin, akademisyenin ve eylemcinin tutuklu olduğuna dikkat çekti.

Hiçbir inceleme yapılmadı

Erdoğan'ın "dindar bir nesil" ortaya çıkarma hırsının olduğu konusunda şüphelerin devam ettiğini belirten Tisdall, Başbakanın sağlığına ilişkin soruların olduğunu iddia etti. Tisdall, "Erdoğan'ın devrinin kapandığını söylemek büyük bir hata olacaktır -en azından şimdilik" değerlendirmesi yaptı. Yazar, Erdoğan'ın eşi benzeri görülmemiş güç toplamasına rağmen partisi hakkında hiçbir incelemenin olmadığını ve bakanların ve bakanların akrabalarının yaşam tarzları ve ticari çıkarları hakkında soruşturma yapılmadığını belirtti.
 
Kraliçe'den Büyük Şövalye Nişanı almıştı

İngiltere, Abdulah Gül'e büyük ilgi gösteriyor. İngiliz gazeteleri, Başbakan Erdoğan'ı eleştiri bombardımanına tuturken, İngiltere Kraliçesi nişanlarla onurlandırdı. İngiltere, 2008'de Büyük Şövalye Nişanı verdiği Gül'ü 2011'de ise 'Chatham House'la ödüllendirdi. Kraliçe'ye refakat için 2008'de İstanbul'a gelen ve Türk bayrağı asmayan uçak gemisi "HMS İllustrious", 1918'de işgalin simgesi olan İngiliz gemisiyle aynı yere demir attmıştı.

Burada verilen kokteylin şeref konuğu ise yine Gül'dü. İngiltere'ye 23 yıl aradan sonra 2011'de "cumhurbaşkanı" düzeyinde ilk resmi ziyareti gerçekleştiren Abdullah Gül ve eşi için Londra'da görkemli bir karşılama töreni düzenlendi. Gül çifti, Buckingham Sarayı yakınındaki merasimde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip tarafından karşılandı. Kraliyet atlı arabasıyla saraya giden Gül, akşam Başbakan Cameron ile bir görüşme gerçekleştirdi. Gül bu ziyaretinde de Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (Chatham House) Ödülü ile onurlandırıldı!  Üstelik yine Kraliçe Elizabeth tarafından verilen ödül, 1918'de İngilizlerin Çanakkale Boğazı'nı işgali ve İskenderun'a asker çıkardığı 9 Kasım'da verildi.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=74682
--
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.

Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/

Confer
-e danisin, -e basvurun
(cf. diye kisaltilir)

Latince Atasozleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder