21 Ekim 2012 Pazar

DİN, İMAN, KİN, İNTİKAM, YALAN, DOLAN, İŞBİRLİKÇİLİK, İHANET - HİKMET ÇİÇEK/ Şimdi de ‘excel hatası’ çıktı! -(TAMAMI)

HİKMET ÇİÇEK/ Şimdi de 'excel hatası' çıktı! -(TAMAMI)

Ergenekon davası sanığı Avukat Kemal Kerinçsiz yaklaşık beş yıldır tutuklu. Kerinçsiz 22 Ocak 2008 günü sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı. Ancak, Kerinçsiz'in Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından el konulan cep telefonu akşam 18.59'a kadar açık bırakıldı, sinyal vermeye devam etti. Ne oldusya bu sırada oldu. Avukat Kerinçsiz'in telefonundan kendisine ait 0532 214 33 54 nolu sim kart çıkarıldı ve bir başkasına ait 0532 211 48 01 nolu kart takıldı.

İstanbul TEM şubesi, 15 Nisan 2008 tarihinde Kerinçsiz'in olmayan numarasıyla ilgili bir inceleme tutanağı düzenlendi. Kerinçsiz'in telefonunun rehberinde yer alan 140 adet numaranın yanına ona ait olmayan 365 adet numara yerleştirilmişti. TİB'in gönderdiği HTS kayıtlarında Kerinçsiz'in hiçbir irtibatının görülmediği bu 365 numara onun telefon rehberine neden ve kimler tarafından yüklenmişti.

Kemal Kerinçsiz bu tertibin peşini bırakmadı ve ilginç bulgulara ulaştı.

A'dan Z'ye aynı numaralar

Konya'da yapılan bir başka Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan şüpheli Ahmet Ceyhan'a ait telefonun inceleme tutanağı gene İstanbul TEM şube tarafından yapılmıştı. Kerinçsiz'in telefon rehberindeki 140 numara, A'dan Z'ye noktası virgülüne kadar Ceyhan'ın telefonuna yüklenmişti. Ayrıca Kerinçsiz'e ait olmayan 365 numara Ceyhan'a aktarılmıştı. Gene A'dan Z'ye sıralı ve noktası virgülüne aynıydı.

Kemal Kerinçsiz'in talebi üzerine 13. Ağır Ceza Mahkemesi bu "ilginç benzerliği" İstanbul Emniyeti'ne sordu. Emniyet'in terörlü Mücadele Şube Müdür vekili Serdar Bayraktutan imzalı ve 4 Eylül 2012 tarihli cevabı mahkemeye ulaştı.

'Excel hatası'

Emniyet'in cevabında, telefon içeriklerinin çıkarma işlemleri yapıldığı ve "excel sayfasında düzenlemelerin yapıldığı esnasında... meydana gelen maddi hatadan kaynaklandığı" belirtiliyor. Yani polislerin sayısız kez yaptığı "sehven" marifetlerden biri.

Ancak Emniyet'in cevabı doğru değildi. Yapılan iş, "yazılım hatası" değil fakat bilinçli bir yüklemeydi. Nitekim 1 Ağustos 2012 tarihli bilirkişi raporu, Ahmet Ceyhan'ın telefon sim kartına "yükleme yapıldığını" açıkça ortaya koyuyor.

İstanbul Emniyeti'nin sorumluluktan kaçınmak amacıyla olayı sadece "excel yazılım hatası" olarak gösterdiği, yükleme olduğunu gizlediği anlaşılıyor.

Peki kim yapıyor bunları?

Ahmet Ceyhan'ın 28 Ocak 2008 ve Kemal Kerinçsiz'in 15 Nisan 2008 tarihli telefon inceleme tutanaklarını aynı iki polisin, 200426 sicil numaralı görevlilerin hazırladığı anlaşılıyor!

Avukat Kerinçsiz şimdi bu iki polis hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Bir işbirlikçi iktidar daha gitti

Dünya, 21. yüzyıla yeni biçimde bir karşıdevrim dalgalarıyla girdi. Öncelikle eski Sovyetler Birliği ve Doğu Avrupa ülkelerini hedef alan bu eylemlere, bu uğursuz faaliyetlerin kotarıcısı emperyalistler "renkli devrimler" adını verdiler. Batı medyasıyla birlikte Türkiye medyası da bu "devrimleri" hemen benimsedi, alkışladı.

Su "renkli devrimlerin" ilki Kasım 2003'te Gürcistan'da gerçekleşti. Parlamento seçimlerinde oyların çoğunluğunu, Devlet Başkanı Edvard Şıvardnadze'yi destekleyen güçler aldı. Ancak eski Adalet Bakanı Mihail Saakaşvili,"seçimlerde hile olduğu gerekçesiyle sonuçları kabul etmedi. Yeni seçimler meclisin açılışında Şıvardnadze açış konuşmasını yaparken meclis, "demokrasi isteyen" göstericiler tarafından basıldı. Şıvardnadze başkanlaktan çekildi ve yeniden yapılan "seçimlerle" Saakaşvili iktidara getirildi. "Barışı simgeleyen" kırmızı gül sallayan göstericiler, eyleme "Gül devrimi" adını verdiler.

Tam bir Amerikan yanlısı politikalar Gürcistan'ı büyük bir çıkmaza soktu. 2008'de Rusya ile savaş, Saakaşvili'nin "kravatını yediği" fotoğrafla tarihe geçti.

Geçmişteki doğrudan Amerikancı faşist darbelerin yerini alan, "insan hakları ve demokrasi" adına yapılan işte bu "renkli" rejimlerden biri daha çöktü. Saakaşvili'nin partisinin 9 yıllık iktidarı son aerdi, kendisinin gelecek yılki başkanlık seçimlerine kadar koltuğunda kalacağı ise belli değil.

Ukrayna, Kırgızistan şimdi de Gürcistan. Amerikanın "renkli devrimleri" bir bir çöküyor. Sırada hangi ülke var dersiniz!

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder