30 Ekim 2012 Salı

Ya bu ne demek oluyor şimdi? - TAHRANIN MEŞHUR HATİBİ: MEŞŞAİ "KAFİR" VE "YAHUDİ"

TAHRANIN MEŞHUR HATİBİ: MEŞŞAİ "KAFİR" VE "YAHUDİ"

İRAN ANALİZ / Fanatik ve muhafazakar Şii medyasındaki gelişmeleri takip eden Digarban adlı site ülke içindeki Nameh News adlı sitesine dayandırdığı Cumhurbaşkanı Ahmedinecat'ın özel kalem müdürü İsfendiyar Rahim Meşai ile ilgili önemli bir haberi yayımladı. Habere göre Tahran'ın en meşhur Şii hatiplerinden Mansur Arzi şiddetli şekilde Meşai'ye saldırdı. Onu "kafir" ve "Yahudi" olarak tanımlayıp kırbaçlanması ve hapsedilmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomik ve sosyal krizlerle boğuşan Velayeti Fakih rejimine bağlı aşırı fanatik unsurlar ile Hüccetiye ekolüne mensup Ahmedinecat ve ekibi arasında zaman zaman basına yansıyan açık/örtülü savaş tüm şiddetiyle sürüyor. Ahmedinecat da dahil olmak üzere devletin çeşitli üst kademelerinde halihazırda görev yapan Yahudi kökenli Şii şahsiyetlerin olduğu biliniyor. Ayetullah sıfatı taşıyan Şii din adamlarından, Meşai gibi bürokrasi makamlarındakilere ve siyaset, ordu, medya ve ekonomi alanındaki üst düzey temsili haiz makamlara kadar birçok "Yahudi" kökenli İran vatandaşı bulunuyor. Bu durum ülke içinde farklı eğilimler arasında ciddi tartışmalara sebebiyet verilirken, henüz bunlardan herhangi birisinin görevden alınması söz konusu olmadı.

Tüm bunlara rağmen aşırı fanatik Şii görüşlerini benimseyen, Velayeti Fakih ideolojisini kabul etmeyen Şiileri dahi hedef tahtasına oturtan İran derin yapılanmasındaki oluşumların saldırgan üslubu ise gözlerden kaçmıyor. Bunlardan sonuncusu son derece ateşli ve etkili konuşmalarıyla ün salan Mansur Arzi.

Digarban adlı sitenin haberine göre Tahran'ın en meşhur hatiplerinden Mansur Arzi, tekstilci loncasına ait bir Hüseyniyede arefe günü yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Ben hala (İsfendiyar Rahim) Meşai'nin "Yahudilerden" biri olduğuna inanıyorum."

Daha öncesinde Meşai'ye karşı yaptığı tehditlerden ötürü mahkemeye de çıkan Arzi daha ileri gitti. Meşai'yi "kırbaçlanması" ve "hapsedilmesi" gereken bir "kafir" ve "Yahudi" olarak nitelendirdi. Arefe günü tekstil satıcıları loncasının Hüseyniyesinde (Şiilerin dini ritüellerini yaptığı yer) yaptığı konuşmasında kendisine yönelik şikayete rağmen görüşlerinin değişmediğini söyledi. Yine konuşmasında devlet makamlarını işgal edenlere, ülkedeki iktisadi krize ve gelişmelere de değindi.

Ülkenin asli unsuru olan Yahudilere yönelik algı değişikliği daha çok 1979 sonrası Humeyni devrimiyle birlikte basın aracılığıyla yapılmaktaydı. Siyonistler ile Yahudileri ayırmaya çalışan rejimin kurduğu sistem, güttüğü siyaset ve Velayeti Fakih rejimini diğer İslam ülkelerine ihraç etme, Şii azınlığı destekleyip silahlı terör örgütleri kurdurarak hedeflerine ulaşma gibi stratejileri ise İsrail işgal devleti ile benzerlik arz ediyor.

 http://irananaliz.wordpress.com/2012/10/30/tahranin-meshur-hatibi-messai-kafir-ve-yahudi/


--
Buz tutmus bir ruhum ben!
Erirsem geri donemem!

Kucuk Iskender

Ey mutsuzlar!

Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz.
Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz.
Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki,
sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz.
Bok yiyorsunuz!
Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz!
Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan.
Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine.
Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.
 
Bertolt BRECHT
Ben,Manevi Miras olarak hicbir Ayet, hicbir Dogma,
hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum.
Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...

K.Ataturk

- - - - - - - - - - - - - -
1920 - Islam yuceltme derneginin bildirisi :
Yunan ordusu halifenin ordusu sayilir.
Hic de zararli bir topluluk degildir.
Asil kafasi koparilacak mahlukat Ankara'dadir.

ISKILIPLI ATIF 
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Ayrilmak isterseniz de:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

- - - - - - - - - - - - - -
Arzuederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder