4 Haziran 2013 Salı

15-Mürtecilerin uğraşıp durduğu bir profesör.. Bir karar, bir umut....


Esat Rennan Pekünlü nlu@gmail.com>

Değerli arkadaşlarım,

Ege Üniversitesi Matematik bölümü öğrencilerinden Halime Akyar, Neşra Gökdağ, Tuğba Özen ve Fatma Ökdem, "eğitim haklarının engellendiği" gerekçesiyle hakkımda şikayette bulunmuşlardı.
Bunun üzerine İzmir 9.Asliye Ceza Mahkemesinde 16.04.2013 tarihinde yapılan duruşmada hakim,
"…sanığın üzerine atılı suçların görevde olduğu sırada memuriyet sıfatı devam ederken işlediği ve sanığın görevli olduğu kurum itibari ile 2547 sayılı yasa hükümlerine tabi olması nedeniyle hakkında dava açılabilmesi için lüzumu muhakeme veya meni muhakeme kararı alınması dava şartı olduğundan mahkememizde açılan bu davada dava şartı yerine getirilmeden açılmış olan davanın CMK 223/8 maddesi gereğince DURDURULMASINA, Dosyanın gereğinin takdir ve ifası için sanığın görev yaptığı Ege Üni.Rektörlüğüne gönderilmesine, Yargılama giderlerine hükmedilmesine yer olmadığına, CMK'nın 231/2 maddesi uyarınca son celse duruşmasında bulunanlar için tefhimden itibaren 7 gün, bulunmayanlar için tebliğden itibaren 7 gün içinde mahkememize verilecek dilekçe veya tutanağa geçirilmek üzere katibe beyanda bulunmak suretiyle CMK'nın 272 – 273 maddesinde belirtilen İzmir Ağır Ceza Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere başvurabilecekleri açıklanarak,…" biçiminde karar vermişti (bkz.Ek).

Müştekilerin itirazı üzerine dosya Ağır Ceza Mahkemesine gitti.
Bugün avukatımdan edindiğim bilgiye göre, Ağır Ceza Mahkemesi de "dava şartı yerine getirilmediği için" dosyayı Ege Üniversitesine göndermiş.

Gazetelere, televizyonlara yansıyan bilgilerdeki bir yanlışı düzeltmek istiyorum.
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi C Blok olarak adlandırılan bina, Matematik ve Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünün ortak kullandıkları binadır.
Müştekiler Matematik bölümü öğrencileri ben, Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü öğretim üyesiydim.
Adı geçen müşteki öğrenciler benim verdiğim derslerden sorumlu değildi.
Kısacası ben Onların dersine giren bir öğretim üyesi değildim; Onları türbanlı oldukları için derse almayarak "eğitim haklarını engellediğim" iddiası gerçekleri yansıtmıyor.
Ben yalnızca Onları türban konusunda Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarıyla bilgilendirip uyardım.
Bu uyarılarımı birçok kez yineledim.
Ancak Onlar, YÖK, E.Ü.ve Fen Fak.yönetiminin hukuk tanımazlığından, suça teşvik eden yaklaşımlarından aldıkları cesaretle suç işlemeye devam edince haklarında tutanak tutarak ve o sırada olaya tanık olan öğretim üyelerinin, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, E.Ü.güvenlik görevlilerinin tanıklık imzalarıyla durumu E.Ü.Rektörlük ve Fen Fak.Üst yönetimine bildirdim.
İlgili birimler bu öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açmadığı gibi, benim hakkımda soruşturma komisyonları oluşturdular.
Bu komisyonlar da tanıklarımı dinlemeyerek hakkımda "luzum-u muhakame kararı" verdiler.

Şimdi, E.Ü.nin oluşturacağı komisyonda ifade vereceğim; veya komisyon oluşturulmadan "luzum-u muhakeme"/"men-i muhakeme" kararı verilecek.
Daha önce de belirttiğim gibi, Laiklik ilkesinin korunması yönünde verdiğim bu mücadelede verilecek her türlü cezaya gururla katlanacağım.

Bugüne dek beni yazılarıyla, e-posta yoluyla gönderdikleri iletilerle, mahkeme salonuna gelerek varlıklarıyla destekleyen herkese teşekkür ediyorum.

Rennan

a45UyF587661-201306041504-15
^^^^^ - vvvvv

Oraj POYRAZ
--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Statu quo
Daha once icinde bulunulan durum

Latin Atasozu
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder