5 Haziran 2013 Çarşamba

15-OSMANLIYA BENZEMENİN DAYANILMAZ KAPİTÜLASYONLARI

NeoOsmanlı hedefi bize neler vaat ediyor?
İşte size güzel bir örnek.
Aslında AKP hükumetinin çıkarmış olduğu tahkim yasasının ne anlam taşıdığını da umarım bazı köle ruhlular idrak ederler.


Oraj POYRAZ

OSMANLIYA BENZEMENİN DAYANILMAZ KAPİTÜLASYONLARI

04 Haziran 2013

Osmanlı döneminde YABANCI ŞİRKETLERE bazı imtiyazlar verilmiş ve bu şirketler bu ayrıcalıklarla PETROL ticaretinde TEKEL duruma gelmiştir.

British Petrol, Standart Oil gibi petrol şirketleri bu sayede Osmanlı topraklarındaki PETROLÜ çıkartıp kar edebilmekteydi.
Bu ayrıcalıklar sadece ekonomik değil, hukuki ve kültürel anlamda da bulunmaktaydı.

Bu kapitülasyon anlaşmalarına göre YABANCILAR, Osmanlı ülkesinde OKUL, POSTAHANE, SİGORTA ŞİRKETİ, FABRİKA kurarak Osmanlı'yı SARMALADIKLARI gibi, LİMANLARI, DEMİRYOLLARINI, MADENLERİ de satın alıp işletip PARA KAZANIRLARDI.

Ayrıca HUKUKİ olarak da TÜRK MAHKEMELERİNDE yargılanamaz, suçüstü bile yapılsa YAKALANAMAZ VE tutuklanamazdı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ kuran kadrolar ve en başta Mustafa Kemal, KAPİTÜLASYONLARIN ne ifade ettiğini çok iyi bilmekteydi ve bu nedenle de LOZAN'a giden heyete verilen ve KESİNLİKE KABUL EDİLMEYECEK şeklindeki DİREKTİFLERİN başında da KAPİTÜLASYONLAR yer almaktaydı.

Bu nedenle KAPİTÜLASYONLAR Lozan'da kabul edilmemiş ve kaldırılması sağlanmıştır.
KAPİTÜLASYONLAR HAKKINDA bir doktora tezi yazıp bunu kitaplaştıran biri olarak LOZAN'da hiçbir şey elde edilmeseydi de sadece KAPİTÜLASYONLARIN KALDIRILMASI SAĞLANMIŞ OLSAYDI, bunun bile TEK BAŞINA LOZAN'I ZAFER YAPTIĞINI düşünmekteyim.

Bu nedenlerden olarak TBMM'den SESSİZ SEDASIZ geçen yeni Türk Petrol Kanunu bana tamamen KAPİTÜLASYON izlenimi VERMEKTEDİR.
Öncelikle var olan yasadaki "milli menfaat" vurgusunun KALDIRILMASININ genelde kimlerin işine geleceğini bilmekle beraber ÖZELDE KİMİN ELLERİNE GEÇECEĞİNİ de merakla beklemekteyim.

Ayrıca bu yasa ile "devletin hissesi" de kuyulardaki sahalara göre azaltılmaktadır.

Yine bu yasa ile Türkiye'deki PETROL SEKTÖRÜ YABANCILARIN ELİİNE BIRAKILMAKTADIR.
Devlet petrol alanındaki arama ve işletme haklarından vaz geçmektedir.
Bunu AKLI BAŞINDA BİRİLERİNİN mutlaka açıklaması şarttır.
Çünkü yeni TÜRK PETROL KANUNUNDAN "Devlet adına arama ve işletme ruhsatı alma hakkı TPAO'ya aittir" hükmü çıkarılmıştır.
Böylece PETROL ALANLARININ işletilmesindeki DEVLET HAKKI ortadan kaldırılmış ve resmen ÖZEL SERMAYEYE sunulmuştur.
Petrol konusunda YABANCI ŞİRKETLERİN etkili olduğunu bildiğimizi için bu BİZİM TOPRAKLARIMIZDAKİ PETROL ALANLARIMIZIN kimlere peşkeş çekildiğini veya planlandığını görmemiz de sanırım çok yakında gerçekleşecektir diye düşünüyorum.

ANLAYACAĞINIZ, Osmanlı'nın kendi ifadesiyle "CEHENNEM ZEBANİSİ KAPİTÜLASYONLARI böylece Meclis'ten geçen bu petrol yasası ile geri gelmiş olmaktadır.

Osmanlıyı "ZİNCİRLERLE" sarmalayan KAPİTÜLASYONLAR, Cumhuriyetle kaldırıldığı gibi, daha evvel YABANCILAR tarafından kurulup işletilen ve para kazanılan LİMANLARIMIZ ve DEMİRYOLLARIMIZ da yine Cumhuriyet döneminde DEVLETLEŞTİRİLMİŞTİ.

Sanırım BU HÜKÜMET Osmanlı'ya BENZEMEYİ o kadar abarttı ki OSMANLI'NIN KÖTÜ olan KAPİTÜLASYONLARINI almayı bile İYİ BİR ŞEY olarak görmeye başladı.

CUMHURİYETE düşmanlığı da o kadar abarttılar ki CUMHURİYETİN İYİ olan DEVLETLEŞTİRMELERİNİ kaldırmayı bile KÖTÜ BİR ŞEY olarak görmeye başladı.

Türkiye'nin petrol sektörü yeni Türk Petrol Kanunu ile birlikte artık yabancıların hakimiyetine terk ediliyor.
Yabancı petrol şirketleri,milli petrol arama şirketimiz Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'na karşı imtiyazlı duruma geçiyor.
TBMM'den geçen yeni Türk Petrol Kanunu mevcut yasadaki "milli menfaat" vurgusunu kaldırıyor, "devlet hissesini" sahalara göre azaltıyor.
Yeni yasada "Devlet adına arama ve işletme ruhsatı alma hakkı TPAO'ya aittir" hükmü çıkarıldı.
Böylece süresi dolan petrol üretim sahalarının devlet adına üretime devam etmesi için TPAO'ya verilmesini öngören yasa maddesi kaldırılarak, bu sahaların özel sektör şirketlerine sunulmasının yolu açıldı.
TPAO'nun özelleştirilmesinin de önü açılmış oldu.

Bu yasa ile Petrol hakkı sahipleri kazançları üzerinden ödemekle yükümlü bulundukları vergiler ve hissedarları adına yapmaları gereken gelir vergileri kesintisi toplamı, yüzde 55'i geçemeyecektir.
Böylelikle Osmanlı zamanında yabancıların vermediği gelir vergisi olan TEMETTU vergileri geri gelmiş olmaktadır.

Yine Osmanlı bu İMTİYAZLI KURULUŞLARA dışarıdan getireceği malzemenin ülkeye girişinde de KOLAYLIKLAR sağlardı.

Bu TÜRK PETROL yasasıyla da bu PETROL ŞİRKETLERİNİN kullanacağı malzeme ithali, gümrük muafiyeti ve güvenlik sertifikaları konularında başka kurum ve kuruluşun iznine tabi olmadan, bakanlığın uygunluk izniyle yapılabilmesi İMTİYAZI verilmektedir.
Ayrıca Yabancı petrol şirketi ihracattan sağladığı dövizi ülkemize getirme zorunluluğu da olamayacak ve yurt dışında tutabilecek..
Gitsin paracıklarımız YABANCILARA, aynen OSMANLI zamanında olduğu gibi……

Anlaşılır gibi değil, Yabancı Petrol hakkı sahibi, sermayesine mahsuben her zaman transfer talebinde bulunabileceği gibi, Petrol hakkı sahibi ihraç ettiği petrolden sağladığı dövizi yurtdışında muhafaza edebilecek….

Daha da ileri gidebilecek şekilde yeni Türk Petrol Yasası ile petrol hakkı sahibi yabancılar da Türk kara sularında petrol arama ve üretim faaliyetleri icra edebilecek.
Doğal gaz üretimi yapan hak sahibi yerli ve yabancı şirketler ile yabancı şirketlerin Türkiye'deki şubelerine, toptan satış lisansı verilecek.
Yani Türk kara suları YABANCI ŞİRKETLER ile dolacak.
Dedim ya Osmanlı'da böyleydi ve yine dediğim gibi BİRİLERİ şiddetle OSMANLI'YA benzemeyi KÖTÜ KANUNLARINI alabilecek derecede ÇOK İSTİYOR.

İşin ilginç yanı da Osmanlı'yı bu şekle sokan EMPERYALİST SÖMÜRÜCÜ KAPİTALİST devletleriin, LOZAN'da önlerine çekilen DUVARI maalesef GÜNÜMÜZDE, YIKABİLMİŞ olmalarıdır.
Sanırım Lozan'da "siz fakirsiniz, bizim paramıza muhtaçsınız" diyen SÖMÜRGECİ DEVLETLERİN kapitülasyon önerilerini ŞİDDETLE reddeden İsmat Bey'e, Lord Curzon'un" verdiklerimizi almıyorsunuz bunları cebime atıyorum zamanında teker teker cebimden çıkartacağım" SÖZÜ GERÇEK OLMAYA BAŞLADI.
Hem de 90 yıl sonra……

Mehmet Emin Elmacı

İLK KURŞUN

a45UyF587661-201306050957-15
^^^^^ - vvvvv

--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
OLULER
. . . . . .
Varliklardan cok
Nesneleri dinle.
Atesin sesi isitilir,
Suyun sesini dinle,
Dinle ruzgarda
Hickiran caliligi,
Atalarin solugudur bu.
. . . . . .
Olenler asla gitmediler,
Aydinlanan golgede onlar
Ve yogunlasan golgede,
Oluler yerin altinda degil.
Titreyen agacta,
Inildeyen oduna,
Akan suda,
Uyuklayan suda,
Kulubede, kalabalik icinde onlar,
Oluler olu degil.

Anonim
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder