26 Ekim 2016 Çarşamba

Erdoğan’ın diploması üzerine açıklamalar yapan o isim ölü bulundu

 


Erdoğan'ın diploması üzerine açıklamalar yapan o isim ölü bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yazdığı kitaplarla tartışma yaratan yazar Ergun Poyraz, son kitabı "Faili Meçhul mü"de yeni bir iddiada bulundu.

18.04.2016 12:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yazdığı kitaplarla tartışma yaratan yazar Ergun Poyraz, son kitabı "Faili Meçhul mü"de yeni bir iddiada bulundu. Poyraz, Erdoğan'la aynı dönemde üniversiteden mezun olan CHP Gökçebey eski İlçe Başkanı Ömer Başoğlu'nun Erdoğan'ın mezuniyetiyle ilgili yaptığı açıklamaların ardından esrarengiz bir şekilde hayatını kaybettiğini söyledi. Poyraz, daha önce de Erdoğan'ın diplomasının şüpheli olduğunu iddia etmişti. Prof. Dr. Yalçın Küçük de Poyraz'dan önce benzer açıklamalarda bulunmuştu. Odatv'ye konuşan Başoğlu'nun ailesi ise Başoğlu'nun yaşadığı baskıları doğrularken babalarının ölüm nedeninin ALS hastalığı olduğunu söyledi.

81 yılında mezun olan Ömer Başoğlu'nun Facebook'ta Erdoğan'ın mezuniyetiyle ilgili bir video yayınladığını söyleyen Poyraz, Başoğlu'nun daha sonra başına gelenleri onun ağzından şöyle aktardı: "'Ben bu videoyu ilk yayınladığımda, face MSN ve banka hesaplarım dahil kapatıldı, bloke kondu. Maliye SGK müfettişleri sürekli her yıl hesaplarımı incelemede… Hatta bu kendi videoma bile erişemez durumdayım. Sağ olsun bazı yurtseverler bu videoyu sahiplenerek ve kendi yöntemleri ile paylaşarak yayında tutmuşlar. Ben bu video ile kendimi deşifre etmiş biriyim. Benim için sakıncası yok. Çünkü KALPAZAN ifadesi kullandığım halde beyefendinin (!) dava açamadığı tek iddia budur. Keşke dava açsaydı da mahkeme kararıyla bunu kalpazanlığı ispat etseydim. Sanırım gündemde yer almasın ve işe mahkeme girmesin düşüncesiyle dava açmadılar. Sizler arkadaşlarınızı benim uyarılarımla bilgilendirin. Sonrası Allah kerim derler ya, Biz dostlarımızı tehlike ve zararlara karşı uyarmalıyız.' Başoğlu, bu açıklamanın ardından çok geçmeden hayatını kaybediyordu. Yapılan tüm haberlerde sapa sağlam adamın amansız bir hastalıktan yaşamını yitirdiği yazıyor ancak ne hikmetse hastalığından hiç bahsedilmiyordu. Gece 21:30 gibi üniversiteden bir arkadaşıyla mesajlaşmış, ona da hastalığından bahsetmemişti. Ne garip ki, sabah ölü bulunmuştu."

Odatv'ye konuşan Başoğlu'nun Ailesi, babalarının başına gelenleri doğruladı. Söz konusu baskıları doğrulayan aile Odatv'nin ölüme ilişkin sorularına ise "babamız bir buçuk iki yıldır ALS hastasıydı. Bu nedenle öldü" dedi. Bu konuda kendilerine göre şüpheli bir durum olmadığını söyledi.

Poyraz'ın kitabının ilgili bölümü şöyle:

"Diploması sahte dedi, hayatını kaybetti

Ömer Başoğlu; CHP Gökçebey eski İlçe Başkanıydı.

'Recep Bey'in diploma kalpazanlığı' adlı bir klip hazırladı. Klibi oldukça ilgi gördü. Klip şu cümlelerle başlıyordu:

'1981 yılında bitirdiğini iddia ettiği fakültenin adına dikkatlice bir bakalım'

Devamında Başbakanlık internet sitesindeki özgeçmişine dikkat çekiyordu;

'İktisadi TİCARİ Bilimler Fakültesi'

Hemen ekliyordu; AKP İnternet sitesindeki biyografisinde de Marmara Üniversitesi İktisadi TİCARİ Bilimler Fakültesi yazdığını…

Ve bir kere daha vurguluyordu; Recep Bey'in özgeçmişi, 'Marmara Üniversitesi İktisadi TİCARİ Bilimler Fakültesi'

Hatırlatıyordu;

'İ.T.İ.A'den dönüşen Marmara Üniversitesi'nin fakültelerine bakalım' sözleriyle…

Devam ediyordu; listede, 'Marmara Üniversitesi İktisadi TİCARİ Bilimler Fakültesi' yoktu…

Ancak; Marmara Üniversitesi İktisadi İDARİ Bilimler Fakültesi vardı. Diyor ve bir saptama yapıyordu:

Recep Bey'in ısrarla TİCARİ olarak yazdığı okulun adının İDARİ bilimler olduğu açıktır…

Marmara Üniversitesi'nin bu konudaki tek fakültesi; 'Marmara Üniversitesi İktisadi İDARİ Bilimler Fakültesi' dir' diyerek fakültenin adı hakkında son noktayı koyuyor ve fakültenin verdiği diplomadan bir örnek gösteriyordu ki, bu örnek Tayyip'in değişik şekildeki iki diplomasına da benzemiyordu.

Ve soruyordu, Başoğlu;

'Recep Bey kaç fakülte bitirdi ki, okulunun adını bilmiyor?'

Sorunun ardından bir soru daha geliyordu:

'Peki, bitirdiği okulun diplomasını verdiği Başbakanlı ve AKP site sorumluları da mı diploma ile özgeçmişteki yanlışı görmediler

Yoksa Başbakanlık ve AKP sitesini hazırlayanlar Recep Bey'in diplomasını görmediler mi?

Recep Bey olmayan bir okulun adını özgeçmişinde yazıyor…'

Çok ilginç değil mi Başbakan olunca diplomanızın bir suretini başbakanlığa vermek zorundasınız. Bu yetkililer nasıl olurda diplomayı görürde yanlış yazarlar, ya AKP sitesi yetkilileri, haaa bir de yüzlerce danışman…

Ya buna ne demeli;

Rektör Gül, 25 Nisan 2014 tarihinde yaptığı ve Hürriyet com tr ve hemen hemen birçok basında yer alan yazılı açıklamasında, şunları söyledi:

'Sayın Başbakanımız, T.C. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi'nden 1980-1981 öğretim yılı Şubat döneminde mezun olmuştur. Kendisine, isteği üzerine 3 Nisan 1981 tarihinde geçici mezuniyet belgesi verilmiştir…'

Oysa rektör Gül'ün dağıttığı diploma da okulun adı; 'Marmara Üniversitesi İktisadi ve İDARİ Bilimler Fakültesi' olarak geçiyordu.

Ne garip ki, rektör Gül'de okul adında yanlış bilgi yani olmayan üniversiteyi vermişti.

Rektör Gül, 3 Nisan 1981'de geçici mezuniyet belgesi verilmiştir diyor ne garip ki, güya üniversite kayıtlarına bakarak yaptığı açıklama da diploma verildiğini görmüyor, göremiyordu.

Tayyip, güya daha önce aldığı ama rektörlüğün haberi olmayan diplomasını 13 Nisan 1994'de İstanbul 15. Noterliğinde onaylatmıştı. O diplomanın bir suretini noterden alıp yayınlamak dururken Rektör'ün değişik, imzasız bir diploma ile gazetecilerin karşısına geçmesini anlamak mümkün değildi.

Bakın rahmetli Ömer Bey, hazırladığı klibe bakın nasıl devam ediyordu:

'Recep Bey'in kast ettiği 'Marmara Üniversitesi İktisadi İDARİ Bilimler Fakültesi' ise, benim sınıf arkadaşım olmalı ve aynı yıllarda okumuş ve yine aynı yıllarda mezun olmuşuz'

Başoğlu, bu sözlerinin ardından okul yıllığını gösteriyor, "İşte okulun yıllığı" sözleriyle…

'İşte o yıllıkta Ömer Başoğlu' diyerek yıllığın kendi resmi ve kendisiyle ilgili bilgilerin yer aldığı sayfayı gösteriyor…

Sözlerine şöyle devam ediyor; 'Bu yıllıkta Recep Tayyip Erdoğan diye biri yok'

Ardından; 'Diyelim ki o yıllığa katılmadı…

Olabilir!..

İşte o okulun futbol takımı, hani Recep Bey çok iyi top çevirirdi ya…' diyerek, neden futbol takımında olmadığını da sorguluyordu.

Başoğlu, okulun verdiği diplomayı göstererek bir gerçeğe daha parmak basıyordu:

'Sözde sınıf arkadaşım, okulun adını ve diplomasını siciliyle birlikte görsün…'

Ve can alıcı bir başka soruya geçiyordu;

'Siz Recep Bey'in hiç fakülte anısını duydunuz mu?

İmam Hatipli arkadaşları varda, fakülteden arkadaşlar neden yok, hiç düşündünüz mü?

Evet, Recep Bey'in fakülteden arkadaşları yok…

Benim hala görüştüğüm onlarca fakülte arkadaşlarımdan da Recep Bey'i hatırlayan yok!'

Rahmetli Başoğlu sözlerini şöyle bitiriyordu:

'Fakülte hocalarımızdan biri, Muhasebeyi tanımlarken şöyle diyordu; 'bilinenlerin mukayesesi'..

Ben bilinenleri mukayese ettim…

Sizlerde muhakeme edin…'

Bu arada Ömer Başoğlu, 1962 doğumlu 1981 de üniversiteden mezun olmuş…

Aynı yıl aynı üniversiteden mezun olduğunu iddia eden Tayyip ise 1954 doğumlu…

Ömer Başoğlu bakın daha neler anlatıyordu:

'Ben bu videoyu ilk yayınladığımda, face MSN ve banka hesaplarım dahil kapatıldı, bloke kondu. Maliye SGK müfettişleri sürekli her yıl hesaplarımı incelemede… Hatta bu kendi videoma bile erişemez durumdayım.

Sağ olsun bazı yurtseverler bu videoyu sahiplenerek ve kendi yöntemleri ile paylaşarak yayında tutmuşlar. Ben bu video ile kendimi deşifre etmiş biriyim. Benim için sakıncası yok. Çünkü KALPAZAN ifadesi kullandığım halde beyefendinin (!) dava açamadığı tek iddia budur. Keşke dava açsaydı da mahkeme kararıyla bunu kalpazanlığı ispat etseydim.

Sanırım gündemde yer almasın ve işe mahkeme girmesin düşüncesiyle dava açmadılar. Sizler arkadaşlarınızı benim uyarılarımla bilgilendirin. Sonrası Allah kerim derler ya, Biz dostlarımızı tehlike ve zararlara karşı uyarmalıyız.'

Başoğlu, bu açıklamanın ardından çok geçmeden hayatını kaybediyordu. Yapılan tüm haberlerde sapa sağlam adamın amansız bir hastalıktan yaşamını yitirdiği yazıyor ancak ne hikmetse hastalığından hiç bahsedilmiyordu.

Gece 21:30 gibi üniversiteden bir arkadaşıyla mesajlaşmış, ona da hastalığından bahsetmemişti. Ne garip ki, sabah ölü bulunmuştu.

Ne diyordu, rahmetli Ömer Başoğlu:

Ben bilinenleri mukayese ettim…

Sizler de muhakeme edin…"

Odatv.com

http://odatv.com/erdoganin-diplomasi-uzerine-aciklamalar-yapan-o-isim-olu-bulundu-1804161200.html 
a45UyF587661-161026175211 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2016/10/26  19:34 4  58  aciksayfa@yahoogroups.com


 

--

Kaplumbagaya dikkat et.Ancak kafasini cikarip risk aldiginda ilerleyebiliyor.

JAMES B.
CONANT

Kim dunyanin yuvarlak oldugunu iddia ederse kufur ve delalete dusmus olur.
Cunku bu iddia hem Allah in, hem Kuran in, hem Peygamber in reddidir.

Suudi Arabistan in bas muftulerinden olan bu seyhin bilim karsisinda dustugu rezalete sebep olan fetvasi soyle:Tarih: 1975
Kaynak: Dunya nin Sakin Gunes in Hareketli Olduguna ve Gezegenlere Cikmanin Imkansizligina Dair Akli ve Hissi Deliller

Benim Tanriya iliskin tutumum bir bilinemezcinin tutumu gibidir.
Yasamin daha iyi hale gelmesi ve yuceltilmesi adina ahlaki ilkelerin temel bir oneme sahip olmasi gerektigine yonelik guclu bir dusuncenin, bir yasa koyucu fikrine ihtiyac gostermedigine, ozellikle odullendirme ve cezalandirma temelinde hareket eden bir yasa koyucuyu fikrine ihtiyac gostermedigine kaniyim.

My position concerning God is that of an agnostic.
I am convinced that a vivid consciousness of the primary importance of moral principles for the betterment and ennoblement of life does not need the idea of a law-giver, especially a law-giver who works on the basis of reward and punishment

Albert Einstein in a letter to M.Berkowitz, October 25, 1950; Einstein Archive 59-215; from Alice Calaprice, ed., The Expanded Quotable Einstein, Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 2000, p.216.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder