28 Ekim 2016 Cuma

ÜNAL ÖZMEN : Cübbeli Ahmet Hoca saçmalamıyor

Ben de ortaya bir soru atayım.
Mürtecilerin hangi birisi saçmalamıyor?
Lütfen bir düşünün, ciddi şekilde düşünün ve bana saçmalamayan birkaç mürteci isimi söyleyin.

Said-i Nursi mi saçmalamıyor, Adnan Hoca mı saçmalamıyor, Fitnebaz Ağlayan Hoca Efendi Hazretleri mi saçmalamıyor, Hasan Mezarcı mı, kim ?
Bu meşhur isimlerden bazıları tescilli şizofren, ve açık açık şizofrenik hecmelerini ifade ediyorlar ve müritleri bu zırvaları bunların ermişliklerini karinesi olarak sayıyor, yalan mı?

Allah'la görüştüğünü, peygamberlerle hasbıhal ettiğini söyleyen bir sürü insan var.
Bunlar mı saçmalamıyor?

Saçmalamanın sınırı nedir?
Lütfen birisi nesnel bir ölçü koysun.
Allahla konuşanlardan hangilerine itibar edeceğiz?

Bir de birileri bir ölçü koysun, bir sınır belirlesin lütfen.
Dindarlık ile irticanın sınırı nedir?
Ya da dindarlıkta ne kadar ileri giderseniz saçmalamış olursunuz?
Ya da akıl ile din bir birlerinin ayaklarına basmadan kaç adım atabilir?

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA     


ÜNAL ÖZMEN : Cübbeli Ahmet Hoca saçmalamıyor

28.10.2016 08:36



"Bizler ilk emri 'oku' olan ve kitabımız Kur'an'ın 49 yerinde 'akıl' 84 yerinde de 'düşünme' geçen bir dinin mensuplarıyız. Neden Haçlı düşünce sistematiğinin esiri olalım? Neden medeniyetimizin ürettiği bilim, kültür, sanat, mimari, felsefe, ilim, irfan birikiminden istifade etmeyelim? Neden kendimize ait farklı okullar kurmayalım?"

İslamcıların içinden çıkamadıkları eğitim sorununa yaklaşımını yansıtan yukarıdaki paragrafı İslamcı gazete yazarlarının birinde aldım. Eğitimi, Batı'da üretilmiş bilgi ve bilme biçimlerinden uzak tutma, imanı (inanma) esas alma tüm İslamcıların ve onları temsil eden iktidarın ortak görüşü. Ele geçirdikleri devletin baskı araçlarını kullanarak bu konuda oldukça da yol aldılar.

Fakat bu çevre ciddi bir açmaz içinde; nasıl bir eğitim istedikleri, arzu ettikleri eğitime hangi yol ve yöntemle ulaşabilecekleri konusunda darmadağınık durumdalar. Kafa karışıklığı yaşamadıkları tek konu, eğitimin iman üzerine inşa edilmesi, bu konuda bir ayrılıkları yok. İçinden çıkamadıkları nokta, her bir insanın genine uygun ilaç üretme noktasına gelmiş Batı bilimini reddedip "medeniyetimizin ürettiği ilim ve irfana" dönmenin topluma izah şekli.

Bir kısmı, gayet dürüst ve herhangi bir izahata gerek duymuyor. Bunlardan biri, birkaç hafta önce, okullarda Batılı bilimciler yerine Farabi'nin, İbn-i Sina'nın okutulması gerektiğini yazdı (yeterince yer verilmiyormuş gibi). Milli Eğitim Bakanlığı da Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğu bir komisyon eliyle İslami olmayan unsurları "kendi öz değerlerimize olan farkındalığı artırma" gerekçesiyle öğretim programlarından ayıklıyor. Darwin, Ernest Haeckel, Lamarck isimleri programlardan çıkartılıp İbn-i Nefis, Ali Bin Abbas, Zehravi (Ebu'l Kasım El-Zehravi) gibi zamanının önemli cerrahları biyoloji kuramcılarının yerini alacak.

Bunlar ne istediğini bilenler; her biri cemaati adına konuştuğu için hükümeti kendi düşünceleri doğrultusunda yönlendirebiliyorlar. Derken Cübbeli Ahmet, görüşlerini "akıl süzgecinden geçirmiş, işi akla dayandırmış" olmalarından hareketle Farabi ile İbn-i Sina'yı kâfir ilan etti. Cübbeli, sadece adını zikrettiği bilim insanlarını değil, aklını kullanan herkesi kâfir sayıyor (Bu durumda Türkiye çok az kâfirin yaşadığı bir ülke olmuş oluyor!). Adam yorum yapmıyor, açıklaması Kuran'a dayanıyor. Ne istediğini bilen bunlara ve Eğitim Bakanlığına güveniyorum; bu yeni fetva doğrultusunda ya yeni ilmi referanslar arayacaklar (bulabilirlerse tabi) ya da ilim de deseler bilimi okullardan kovacaklar.

Cübbeli Ahmet: İbni Sina ve Farabi kafirdirCübbeli Ahmet: İbni Sina ve Farabi kafirdir

Bir de İslamcılar arasında, imanımızı yitirmeyelim ama bilimden de uzak durmayalım diyenler var. Eğitim sistemimiz "eleştirel düşünen, soran sorgulayan" bireyler yetiştirmeliymiş! Bunlar, eğitilmiş insanı sermaye olarak gördükleri için iş görecek kadar bilgi ve beceri edinmenin yolu olarak bilime başvurmada sakınca görmüyorlar. İyi de aklını birazcık olsun kullananı cehennemlik sayan zihniyetin eğitim politikasını yönetmesine itiraz etmeden insanın iktisadi değerini nasıl artıracaksınız!

Bunlar ikiyüzlü; eğitimde başarıyı doğrudan etkileyen olumuz düzenlemeleri görmezden gelirler; bilim derslerinin yerini dini eğitime bırakmasına, kutsal kabul edilen değişmez dini öğretilerin eğitimin ilkelerine dönüşmesini reddetmek bir yana desteklemeyi sürdürürler ama böyle bir eğitim ortamından "eleştirel düşünen" birey beklerler. Cübbeli durduk yerde saçmalamış değil, yeni bir yol ayrımında olduğumuzu ilan ediyor. Devletin denetimindeki kurumlardan başlayıp özel alana sirayet etmek üzere olan köktendinci bir eğitim anlayışı egemen olmak üzere, konuşma bunun müjdecisi. Herkes safını ve tutumunu şu günlerde belirlemek zorunda. Sözüm daha ziyade ikiyüzlü davrananlara; ya bilimsel, laik ve demokratik eğitimi savunanların ya da cüppelilerin yanında olun. Biraz akıl biraz iman olmaz.

 
a45UyF587661-161028153747 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2016/10/28  16:37 4  58  aciksayfa@yahoogroups.com


 



--

Onun sana tum yaptiklarina ragmen affedebilirsin; Zor olan onu affettigin icin kendini affedebilmektir.

Charles Bukowski Sozleri / Heinrich Karl Bukowski / Bilge Sozleri

Peygamberin izniyle ihramdan cikip Mina da bulunan kadinlarimiza yoneldik.
Zekerlerimizden meni damliyordu .

Buhari, Hac/81; Muslim Hacc/141

Ruhunda sukunete kavusmak ve mutlu olmak isteyen insanlar inanmali ve iman etmelidirler.
Ama hakikatin pesindeki insanlar ic huzurundan feragat etmeli ve yasamlarini bu sorgulamaya adamak;
kendisi ve hayatla yuzyuze gelmekten korkmamak zorundadir.

Friedrich Nietzs


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder