31 Ekim 2016 Pazartesi

Perinçek: Türkiye Musul'a girerse Diyarbakır'ı verir.

 


Perinçek: Türkiye Musul'a girerse Diyarbakır'ı verir.

'15 TEMMUZ GECESİ ABD-TÜRKİYE SAVAŞI OLDU'
'TÜM YETKİLERİ TEK KİŞİDE TOPLAMAK OLMAZ'

© Fotoğraf: DHA Türkiye 11:41 31.10.2016(Güncellendi 11:47 31.10.2016) URL'yi kısaltın 0 162801

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Kaş'ta katıldığı bir konferansta gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. "Türkiye, Musul'a girerse Diyarbakır'ı verir" diyen Perinçek başkanlık sistemine de karşı olduklarını söyledi. Antalya'nın Kaş ilçesinde 'Milli Devlet Direnir, Milli Ordu Direnir' konulu konferansta Türk askerinin 'ABD koridoru' denilen Irak'ın kuzeyinde savaştığını belirten Perinçek "Türkiye, Musul'a girerse Diyarbakır'ı verir. İkinci bir konu Şırnak'ta, Van'da, Silopi'de, Diyarbakır'da, Sur'da Mehmetçik ve Türk polisi, bölücü terör örgütüne karşı mücadele veriyor. Türkiye bugün bir vatan savaşı veriyor. Türkiye'nin bütün sorunu bu odak noktasında" dedi. Doğu Perinçek © Fotoğraf: DHA Perinçek: Suriye ile işbirliği Türkiye'nin gündeminde

'15 TEMMUZ GECESİ ABD-TÜRKİYE SAVAŞI OLDU'

Türkiye'nin bölünmesi için dünya çapında operasyon yapıldığını söyleyen Perinçek, "Türk ordusunun yöneticileri, Vatan Partisi'nin yöneticileri hapse atıldı. Neden? Bölünmeye karşı Türkiye direnmesin istediler. ABD, Türkiye'nin bölünmesi ve borç batağına saplanması için büyük çaba gösterdi. Türkiye'de 2014 yılına kadar böyle gelindi. Bu tarihten itibaren Silivri duvarının yıkılması ve FETÖ'nün hapse attırdığı aydınların özgürlüğüne kavuşması ile FETÖ'nün üzerine gidildi. Ardından PKK'nın üzerine silahla gidildi. ABD bu sürece darbeyle cevap verdi. Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminde gladyo ile tanıştı. ABD tarafından ordumuza yerleştirilen Fetullahçı gladyolarla tanıştı. 15 Temmuz gecesi ABD- Türkiye savaşı oldu. Bu süreç içerisinde Türkiye dostlarını keşfetti" diye konuştu.

'TÜM YETKİLERİ TEK KİŞİDE TOPLAMAK OLMAZ'

Türkiye'yi birleştirme yolundaki her çabanın değerli olduğunu vurgulayan Perinçek Ak Parti'nin darbe girişiminin ardından süreci iyi götürüp yönetemediğini savundu. Perinçek "Siz Lozan'la uğraşmaya kalkarsanız, Atatürk'ün karşısına Abdülhamit'i sürerseniz, 'anayasadan laikliği kaldıracağız' derseniz bu milleti birleştiremezsiniz. Askeri okulları kapatarak, Türk askerinin savaş kabiliyetiyle oynadılar. Askeri okullar ve harp okulları yeniden açılmalı. Hastanesiz ordu olmaz. GATA yeniden açılmalıdır. Başkanlık sistemi, cumhurbaşkanının hükümet yetkileriyle donatılması, meclisin denetiminden kurtarılması demektir. Parlamenter sistemde yasama, yürütme ve yargı vardır. Bunların tüm yetkilerini tek kişide toplamak olmaz. Hükümet, TBMM'ye karşı sorumludur. Hükümetin yetkilerini sorumsuz bir başkana vermek, bu ulusun genleriyle oynamaktır" dedi.

Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/turkiye/201610311025554734-perincek-turkiye-musula-girerse-diyarbakiri-verir/

 
a45UyF587661-161031150838 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2016/10/31  16:36 4  58  aciksayfa@yahoogroups.com


 



--

credibile quia ineptum est Tanri nin oglu oldu, kisacasi, inanilabilir cunku uygunsuz. Yani Tanri nin oglunun

Latince Atasozleri

?Peygamber der ki: Ey Rabbim! Kavmim bu Kur an i busbutun terk ettiler.
(elde tuttuklari halde terk etmek.)

Furkan 30:

Turan DURSUN: Kabe Guvenli Bir Yer mi?

Kabe, beytullah adiyla da anilir. Allahin Evi anlamina gelen beytullah, cevresi daglik olan bir bolgede, dusuk seviyedeki bir yere insa edilmistir. Bu nedenle tarihte cok kez yukaridaki tepelerden akip gelen sel nedeniyle yikilmis bazen ise su altinda kalmistir:
Kabe, bunun disinda cesitli savaslarda, ornegin manciniklar tarafindan da yikilmistir. Depremlerde zarar gordugu de biliniyor.
Kabe, eger siradan bir insaat olsaydi tum bunlari normal sayabilirdik. Ancak Kabe, Islam inancina gore Allahin Evi dir, Allah tarafindan korunmaktadir. Bu durum ozellikle Al-i Imran ve Fil Suresi nden anlasilmaktadir. Al-i Imran Suresi 97. ayet:
Orada apacik nisaneler, (ayrica) Ibrahim in makami vardir. Oraya giren emniyette olur.
Goruldugu gibi Kuran, Kabeyi guvenli bir yer olarak tasvir ediyor. Zaten Fil Suresi nde anlatilan Ebabil Kuslari hikayesi de bu fikri destekliyor. Oysaki Kabenin tarihi bunun tam tersini soyluyor:
Halife Abdullah Bin Zubeyr, Haccac komutasindaki Emevi ordusu Mekke yi kusatinca son care olarak Kabe nin icine giriyor. Abdullah Bin Zubeyr in Kabe ye siginmasinda Al-i Imran Suresi nin 97. ayetine olan inancinin etkisinin oldugunu tahmin etmek zor degil cunku o bir halife. Ancak Kabe manciniklarla tasa tutuluyor, hem Kabe yikiliyor hem de icindeki halife oluyor. Boylece Al-i Imran Suresi nin 97. ayetindeki iddia asilsiz cikiyor.
Al-i Imran Suresi 97. ayetindeki gercekligi olmayan iddiayi perdelemek icin bazi Islamcilar guvenlik kelimesinin anlamini bozarak burada ruhsal huzur gibi bir anlamin kasdedildigini soylemektedir. Oysa pek cok mealde gecen kelime guvenlik tir. Ornek olarak asagidaki Arapca-Turkce kelime mealini inceleyebilirsiniz:
929 yilinda Abbasi yonetimine isyan eden Karmati mezhebinin lideri Ebu Tahir Mekke yi ele gecirdi. Hac mevsiminde, tavaf eden Hacilari, Kabe nin kapisina oturtup kilicla kesti. Karmati Lideri, Ben Allah im, Allah layim, yaratan da, yok eden de benim! diyordu. Hacilar kacip Kabe nin ortusune yapisiyor ama o halde olduruluyorlardi.
Ebu Tahir oldurdugu hacilari Zemzem kuyusuna doldurttu. Zemzem kuyusunun ustundeki kubbeyi yiktiran Ebu Tahir Kabe nin ortusunu parcalatip askerlere dagitti. Kabe nin kapisini sokturdu.
Ebu Tahir, bununla yetinmedi. Hacerulesved in sokulmesini emretti ve bunu balyozla sokturtup yani sira goturdu. Hacerulesved, 22 sene disarida kaldi.(Ibn Kesir, c. 11,s. 282)
Hacerulesved, 1022 yilinda da saldiriya ugradi. Misirli birisi hacilarla gelip Kabe yi tavaf etti ve Hacerulesved i opecegi sirada elindeki gurzle o mubarek tasa tam uc kez vurdu. Adam, Ne zamana kadar su tasa ibadet edecegiz. Ne Muhammet ne de Ali beni yapacagim isten alikoyamayacaktir. Bugun su Beyt i (evi) yikacagim dedi. Bunun uzerine Yemenli birisi onu oldurdu, adamlari da oldurulduler. (Ibn Kesir, c.12, s. 84)

http://www.turandursun.com/bilgi-arsivi/biliyormuydunuz/669-kabe-guvenli-bir-yer-mi


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder