28 Ekim 2016 Cuma

ERK ACARER : Camiler kışlamız… Peki sonra?

 


ERK ACARER : Camiler kışlamız… Peki sonra?.

Doğruymuş meğer…

"Bu ülkede din siyasallaşacaksa onu da biz, 'artık başka kurumları araya sokmadan' layıkıyla yaparız."

Pilot proje başladı… Üsküdar'da bir süredir sabahları her zamankinden daha büyük bir yoğunluk yaşıyor. Çünkü gençler, Diyanet'in çağrısıyla Mihrimah Sultan Camii'nde toplanıyor.

15 Temmuz bahane, yeni kışlalarımız şahane… Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Her şer'de bir hayır vardır" sözüyle önceki gün Başbakan Binali Yıldırım'ın canlı yayında söylediği "Başkanlık kapısı 15 Temmuz gecesi açıldı" sözlerini bir araya getirince… Ne kadar da bir önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'kaybedilmiş seçimin zor kullanılarak alınan rövanşı' öncesi sarf ettiği "Ankara Katliamı'ndan sonra anket yaptırıp oylarımızın artığını gördük" cümlelerine benziyor.

***

Kime karşı?

Camiler, kışlalar, minareler derken…

Havada bir tehdit kokusu var. AKP ve sözcüleri bir yandan 'darbe girişiminin sonsuza kadar bertaraf edildiğinden' dem vurup diğer yandan cami toplantılarına, silahlanmaya, silah dağıtımına vurgu yapıyor. 'Aksilahlanma' konseptine son olarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katkı yaparak; Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde AKP yetkililerine silah ruhsatı verileceğini açıklıyor.

Açıkça soralım… Darbe sonsuza kadar bertaraf edildiyse…

"Gidelim Musul'u alalım" soytarılığının da gerçekçi bir karşılığı olmadığına göre…

Camideki bu eğitim seminerlerinin amacı ne? Ya da 'ak akıl' bu silahları kime karşı kullanılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri'nin Genel Müdürü Yaşar Yiğit, ilk etapta bin 500 caminin altyapı hazırlandığının tamamlandığını duyurdu. Camilerin 'resmi olarak da' AKP'nin siyasi örgütlenme yuvasına dönüşeceği anlaşılıyor. Dahası mesele sık sık 'güvenlik' vurgusu yapılarak dile getiriliyor. Bir milis yapılanması endişesi böylece ortaya çıkıyor.

***

Tepedeki 'kardeşlik' sokakta ülkü-ümmet kardeşliğine dönüştü

İki hadise var, nedense üzerinde yeterince durulmadı. Birkaç gün önce CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve beraberindekilerin Bağcılar'da düzenleyecekleri 'Başkanlık' konulu panel öncesinde 300 kişi toplanıp taşla sopayla salona saldırdı. Yaralananlar oldu. Erdem ilk anları; "Endişeliyiz, camlar kırıldı, linç edilme korkusu yaşıyoruz" diye aktardı. Telefona yansıyan sesler gerçekten de korkutucuydu. 'Ümmet-ülkü bilinci' düzeyine ayarlı saldırı, Bahçeli'nin de artık tutmadığı ve gönlünün çektiği yere savurduğu kitlesinin 'başkanlık mutabakatına bağlılığını' gösteriyor. Tepedeki 'çay varsa içerim, hadi Başkan seçelim' kardeşliğinin sokakta da ülkü-ümmet bilincine dönüşümünün sağlamlaştığını anlatıyor.

Üzerinde 'yeterince durulmayan' diğer saldırı ise bir önceki gece yaşandı. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün ve yanındakiler İstanbul'un göbeğinde, Şişli Bomonti'deki bir otelin önünde tekbirlerle saldırıya uğradı. Polis geldi iş çözüldü!

***

Neyin altyapısı?

Kışla örgütlenmelerinden ve süngü çağrılarından başka bir resme doğru yürüyelim. AKP iktidarı, eğitim sistemini bozarak 100 yıl geriye götürdüğü ülkede, adalet terazisiyle de oynayarak 'kendi hukukunu yarattı. Sıra 'kendi güvenliğine' geldi. Altyapı tamamlanıyor. Doğruymuş, camiler kışla, minareler süngüymüş meğer. Son bir haftada yaşananlar 'tehlikeli bir oyunun' sinyallerini daha net bir biçimde ele veriyor. Puşkin'in gerçekliğe vurgu yapan o sözünü bir kez daha anımsatmakta yarar var: "Birinci perdede duvarda silah asılıysa, o silah sonuncu perdede mutlaka patlar!"

Bir parantez açıp sadece kendi kullanımlarına uygun 'doğandan bozma şahin gibi' bir hukuk yaratmalarına gönderme yaparak soralım: Seküler kesim, Kürtler ya da Aleviler açık açık silahlardan söz etselerdi ne olurdu ya da Cemevleri'nde gençlik toplantıları düzenlenmeye başlansa…

***

Silah varsa patlar

İşte boşaltılmış, 'kendi çıkarlarına uydurulmuş AKP hukukuna bakarak sorunun cevabını vermek kolay.

Diyanet'in camilerde oluşturmayı planladığı 'gençlik kolları'yla ilgili olarak Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, nihai hedefi anlatıyor: "2021 yılına kadar 20 bini aşkın camide bu yapılanma temin edilebilir…"

Hayır… Ufukta Başkanlık seçimleri var. 'Bir koltuk değneğiyle' halka yürünecek. Eskizler atılıyor… Eğer referandumda 'millet kaosu seçerse', 7 Haziran seçimlerinden daha kapsamlı bir şekilde o kaos giderilecek. İlk kez, kışlaya çevrilmiş camileri ve Puşkin'in asılı duran silahını test edeceğiz. Tabii oralara sağ salim varabilirsek!



 
a45UyF587661-161028201457 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2016/10/28  21:29 4  58  aciksayfa@yahoogroups.com


 



--

Dil yirticidir; yulari birakildi mi salar, parcalar.

Hz.Ali

Tevbe Suresi 5.Ayet:

Musrikleri buldugunuz yerde oldurun.

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.

Kendine Acindirmak

Kendimi kaptirmamaya calistigim cocukca, yaki$iksiz bir duyumuz vardir. Dertlerimizle dostlarimizi acindirmak, kendimize vah vah dedirtmek. Basimiza gelenleri buyutur, sisirir, karsimizdakini aglatmak isteriz, neredeyse. Baskalarini kendi dertleri karsisinda sogukkanli gorduk mu overiz, ama sogukkanliligi bizim dertlerimize karsi gosterdiler mi dariliriz, kizariz. Dertlerimizi anlamalari yetmez, yanip yakinmalarini isteriz. Oysaki insan sevincini buyulterek anlatmali, uzuntulerini kisaltarak. Kendini yok yere acindiran gercekten dertli olunca acinmamayi hakeder. Durmadan vahlanan kimse vahlanilmaz olur. Kendini canli iken olu gostereni, olu iken canli gorebilir herkes. Oylelerini gordum ki, es dost kendilerini gurbuz, keyifli gorecek diye odleri kopar, iyilesmis sanilmamak icin gulmelerini tutarlardi. Saglik, kimseyi acindirmadigi icin, nefret ettikleri bir sey olurdu. Isin tuhafi, bu gordugum kimseler kadin da degildi.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder