9 Nisan 2017 Pazar

ALİCAN TÜRK : NİHAYET "BU MİLLET" SÖZÜNÜN NE ANLAMA GELDİĞİNİ ÇÖZDÜM...

 


ALİCAN TÜRK : NİHAYET "BU MİLLET" SÖZÜNÜN NE ANLAMA GELDİĞİNİ ÇÖZDÜM...

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı R.T.ERDOĞAN konuşmalarında hep "bu millet... bu millet" derken hiç "Türk Milleti" kavramını kullanmaz.

İşte en son 01 Nisan 2017'de Diyarbakır'da da "Dikkat ediniz, Türk demiyoruz, Kürt demiyoruz. Laz, Boşnak, Roman demiyoruz. Hepsini birden içine alan bir ifade kullanıyoruz. Tek millet, diyoruz. 80 milyonuyla tek millet!" şeklinde konuşmuştur.

Aslında bu jargon sadece Erdoğan'ın şahsına özgü değil, "AKINCI" kökten gelen AKP'lilerin neredeyse tamamı benzer dili kullanır ve Türklükten söz etmezler.

Bunun nedenini gerçekten merak ederdim. Yanıtını nihayet Mustafa YILDIRIM'ın ZİFİRİ KARANLIKTA isimli kitabını okuduğumda çıkardım. Bakın tam 41 yıl önce (1976'da), Atatürk düşmanlığıyla meşhur "kırmızı başlıklı tarihçi" (!) Kadir MISIROĞLU'nun SEBİL adlı dergisinde Selahaddin imzasıyla çıkan bir yazıda ne deniyor:

"MİLLET KELİMESİ, ARAPÇA BİR KELİME OLUP, AYNI İNANÇ, AYNI DİN ETRAFINDA BİRLEŞMİŞ İNSAN TOPLULUĞU MANASINA GELMEKTEDİR… İNSANLARI ANCAK ŞU MİLLET ANLAYIŞI ETRAFINDA TOPLAYABİLİRİZ: İSLÂM MİLLETİ ve KÂFİRLER [Millet-i Küfür]… TANRIKUT METE'LERDEN, CENGİZ'DEN, ATİLLA'DAN, HÜLAGU GİBİ KAN İÇİCİLERDEN MEDET UMMAK VE ONLARA PERESTİŞ ETMEK NİYE?"(*)

İşte bu satırları okuyunca jetonum düştü... Meğer onlar "millet" derken bir "uyruğu", "milliyeti" ya da "soy bağını" değil, "din bağı"nı kastediyorlarmış.

Yani Erdoğan ve "Akıncı" kökenden gelen AKP'liler için "MİLLET" ve "ÜMMET" aynı anlama geliyor. Dolayısıyla MÜSLÜMANLAR bir millet, GAYRI MÜSLİMLER başka millet... Tabii bu durumda onlara göre Türklük "kavmiyeti", "soy bağını" içerdiği için millet sayılmıyor, ama örneğin Suriyelilerle aynı milletten sayılıyoruz. (Suriyelilere bunca iltimasın nedenini anlayabildik mi?)

Peki, İslâm öncesi veya İslâmiyet'e katkısı olmayan Türk büyüklerinden neredeyse nefretle söz eden yukarıdaki satırların yazarı Selahaddin de kim diye soracaksınız.

Bu zat 1980 öncesi Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Akıncılar içinde yer alan, daha sonra İran yanlısı TEVHİD Grubunun önderliğini yapan kişi... Humeyni hayranı bir yazar, teorisyen, eylemci... Ve tabii o da Kadir MISIROĞLU gibi iflah olmaz Atatürk karşıtı. Şimdilerde Selahaddin E.ÇAKIRGİL adıyla bir yandaş gazetede köşe yazarlığı da yapıyor.

Peki, siz - başta Cumhurbaşkanı R.T.ERDOĞAN ve Meclis Başkanı İsmail KAHRAMAN olmak üzere - AKP'de kuruculuk ve yöneticilik yapan pek çok zatın, 1980 öncesinde, gerek Kadir MISIROĞLU ve gerekse Selahattin ile birlikte MTTB ve Akıncılar çatısı altında birçok eylemde birlikte yer aldıklarını biliyor muydunuz?

ZİFİRİ KARANLIKTA isimli kitapta bugüne ışık tutan çok ilginç ve önemli bilgilerin ipuçlarını bulacaksınız

Alican TÜRK

(*) Perestiş etmek - bağlanmak, tapınmak, delicesine sevmek

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=983629918433671&;substory_index=0&id=301039466692723

 
a45UyF587661-170409143811 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/04/09  17:26 2  65  alelma@yahoogroups.com


 


Uc sinif Allah sevgisinden uzak tutulmustur: Zalimler, onlara yardakcilik edenler ve zulmu hos karsilayanlar.

Hz.Ali

Allah, ahirette peygamberlere kimligini kanitlamak icin bacagini acip baldirini gosterir.

Buhari 97/24, 10/129 ve 68.surenin tefsiri

EINSTEIN ve MUSEVILIK
Yahudi kokenli olan Einstein Musevi olmadigini acikca beyan etmisti.
Filozof Eric Gutkind in goruslerine yanit verdigi mektubunda Yahudilerin Tanri tarafindan secilmis bir kavim oldugu seklindeki inanci gecersiz bulan Einstein, Bence Musevilik de tipki oteki dinler gibi en cocukca hurafelerin yeniden canlandirilmasindan baska bir sey degil.
Mensubu olmaktan memnuniyet duydugum ve zihnen bana cekici gelen Yahudiler de oteki insanlardan farkli ozelliklere ve meziyetlere sahip degil
diyor.

Kaynak: Albert Einstein in a letter to Beatrice Frohlich, December 17, 1952; Einstein Archive 59-797; from Alice Calaprice, ed., The Expanded Quotable Einstein, Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 2000, p.217.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder