30 Nisan 2017 Pazar

MİNE G. KIRIKKANAT : HADSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR!



MİNE G. KIRIKKANAT : HADSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR!

kirikkanat@mgkmedya.com 30 Nisan 2017 Pazar



Yıl 2007 ve dolandırıcı dedesi Selanik'te Osmanlı zindanına atıldı diye başta, pek çok kuyruk acısından ötürü Türkiye ve Türklerden nefret eden Nicolas Sarkozy, çiçeği burnunda Fransa cumhurbaşkanıydı. Kuşkusuz son derece zeki ve kurnaz, ama bir o kadar da kendini beğenmiş, hatta küstahtı. Enerjik ve çözüm üretebilen bir politikacı olmasına karşın; ancak sonradan görmelere musallat bir kabadayılıktan mustaripti.

Nicolas Sarkozy, Vladimir Putin'le ilk kez Almanya'nın Heiligendamm'da toplanan G8 zirvesinde tanışacak ve ikili bir görüşme gerçekleştirecekti.

O sıralar Putin'in Rus ordusu, Gürcistan'ı hizaya getirmekle meşguldü. Putin'e muhalif kadın gazeteci Anna Politkovskaya kimvurduya gideli bir yıl bile olmamıştı. Homoseksüeller, Çeçenler, daha kimler kimler Putin'den illallah diyordu...

Kısacası Putin'in sigaya çekileceği pek çok konu vardı ve Nicolas Sarkozy; öküz olmak isteyen kurbağanın özgüveniyle bekliyordu ikili görüşmeyi.

Aynı boydaki iki lider, gazeteciler önünde hararetle el sıkışıp kurmaylarıyla birlikte bir salona çekildiler.

Görüşmenin bitimindeki basın toplantısına katılan Sarkozy, ayakta duramayacak kadar sarhoştu. Yüzü bembeyazdı, sendeliyor, saçma sapan konuşuyor, dili dolanıyordu.

Gazeteciler, Fransa Cumhurbaşkanı'nın Putin'in ikram ettiği votkayı fazla kaçırdığına hükmettiler. Ertesi gün ikilinin görüşmesi hakkında votkalı haberler çıktı.

Ama birkaç külyutmaz muhabir, gerek Putin, gerekse Sarkozy'nin alkol almadığını anımsatarak, işin içinde çapanoğlu olduğunu işaret ettiler.

***

Olayın perde arkasını, ancak 2016'da, görüşmede hazır bulunan Sarkozy'nin danışmanı ve araştırmacı gazeteci Nicolas Henin hem "Rus Fransa" başlıklı kitabında, hem de TV'lerde anlattı:

"Görüşmeyi, Sarkozy başlattı. Önceden sözünü ettiği tüm kritik konularda Rusya'daki antidemokratik uygulamaları kıyasıya eleştirdi; güya dostça ama üstten bakan akıllar verdi. Vladimir Putin, mevkidaşını hiç kesmeden dinledi. Cevap vermeden önce uzun ve rahatsız edici bir sessizliğe büründü. Ardından Sarkozy'nin gözlerinin içine bakıp, iki elinin ayasını bir karışı gösterecek biçimde açarak: 'Bak Nicolas' dedi. 'Senin ülken Fransa, bu kadar.' Sonra kollarını iki yana açtı, 'Benim ülkem Rusya ise bu kadar! Eğer sen küstahça ve haddini bilmez bu tavrını sürdürürsen, ben seni de, ülkeni de böcek gibi ezerim! Ha, hizaya gelir ve akıllı olursan, seni Avrupa'nın kralı da yapabilirim!'"

Nicolas Henin, danışmanı olduğu Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin sendeleyerek çıktığı basın toplantısında sarhoş değil, Putin'den yediği sözlü dayakla ayakta K.O. olduğu için saçmaladığını ortaya koyduğu görüşme sırasında Putin'in Sarkozy'ye daha çok ağır hakaretler ettiğini belirtiyor, ama onları söylemiyor.

Zaten bunları açıklamaktan da amacı, yediği dayağın ardından Sarkozy'nin bir Putin kuklası haline gelip uluslararası platformlarda Rusya yanlısı politika izlemesi... "Rus Fransa" kitabında bu politikaları irdeliyor.

***

Peki, ben bunları niye anlatıyorum?

Çağdaş Rus Çarı Vladimir Putin'in nasıl bir Rusya hayal ettiğini, nasıl bir dikta kurduğunu, muhaliflerini nasıl ortadan kaldırdığını, bu sütunda defalarca yazdım. Okuyanlar bilir.

Ne var ki Putin, ABD dahil tüm devlet başkanlarına kafa tutacak kadar büyük bir devletin başında; zekâsıyla, KGB geçmişiyle son derece donanımlı bir kabadayı, kalıbının adamı ve kincidir.

Kabadayılığa epeyce prim veren Türkiye, FETÖ tarafından düşürülen savaş uçağı ve biri "yandaş mücahitler" tarafından linç edilen pilotlar için özür dileyip arayı düzelttiğini sandığı Rus ayısını, Suriye ile Irak'ta biraz acıtarak kaşımaya başladı.

Üstelik, ABD de pek arkasında sayılmaz. AB derseniz, ki son toplamda Rusya'nın savaştığı Gürcistan'ı adeta evlat edinerek Putin'e nanik yapmayı başarmıştır; "YSK'nin zaferi"nden sonra bizim kabadayıyı kutlamak nezaketini bile göstermedi!

Dolayısıyla naraları Türkiye'yi inleten tarzan zorda, cangılda ürkütücü bir yalnızlık dönemi başladı; kabadayılıkta el elden üstündür, aman Putin'e dikkat, derim.

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/730791/Hadsizin_hakkindan_imansiz_gelir_.html#

 
a45UyF587661-170430143753 Oraj Poyraz oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/04/30  15:30 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Meshur bir sigara tiryakisi olan Resat Nuri Guntekin e
doktor ogut veriyordu:
- Sigara bir taraftan iyidir, bir taraftan fena...
Guntekin, doktorun sozunu kesti:
- Merak etme doktor, ben sigarayi yalniz bir tarafindan icerim.

Unlulerden Anekdotlar

Rivayet olunduguna gore, Siddika-i musarun-ileyha bir kere ufak bir yastik, bir silte almisti.
Ustunde hayvan resimleri vardi.
Resulullah salla llahu aleyhi ve sellem bunu gorunce kapinin onunde tevakkuf buyurdu da iceri girmedi.
Aise radiya llahu anha bu sirada Resulullah in yuzunde siddet asari sezdim de:
- Ya Resula llah!
Allah a ve Allah in Resulune tevbe ederim.
Fakat bilmem ki ne kusur ettim, dedim.
Resulullah salla llahu aleyhi ve sellem:
Su yastigin burada isi nedir?
buyurdu.
Ben:
- Ya Resula llah!
Kah uzerine oturasin, kah yaslanasin diye senin icin istira ettim, diye cevab verdim.
Resulullah salla llahu aleyhi ve sellem:
- Bu suretlerin sahibleri kiyamet gununde muhakkak azab olunurlar.
Ve bu kimselere tahakkum ve ta ciz yollu : tasvir ettiginiz bu hayvanlari haydi diriltiniz bakalim?
denilir, dedi.
Yine Resulullah:
Sol bir ev ki, icinde suretler vardir, artik o eve Melekler girmez, buyurdu.

Sahih Buhari 980

Ve gerek Rus gerek Garb istatistikleri bu hususta kanit olarak yeterlidir.
Birkac asirdan beri Sark Vilayetlerimizin hicbir kisminda hicbir vakit bir Ermeni cogunlugu olmamistir.
Ve Carlik idaresi veya Garb emperyalistleri tarafindan tesvik edilen Turk ve Ermeni halklarinin girismis olduklari kanli mucadeleler bir tarafa oldugu kadar, oteki tarafa da can kaybina malolmustur.
1917 de Ruslarin cekilmesinden sonra Ermeni cetelerinin Sark vilayetlerimizi ne halde biraktiklari bunun kafi derecede bir ispatidir.

Ermenistan i Mezopotamya da yerlesmis Ingilizlere yaklastiracak surette uzatmak, Moskova ve Ankara hukumetlerine pek cok nahos surprizler yaratmak demek olur.

(27 Aralik 1920)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder