22 Nisan 2017 Cumartesi

YARGITAY ONURSAL BAŞSAVCISI KANADOĞLU: REFERANDUMUN GAYRİMEŞRULUĞU İLAN EDİLDİ


 


YARGITAY ONURSAL BAŞSAVCISI KANADOĞLU: REFERANDUMUN GAYRİMEŞRULUĞU İLAN EDİLDİ

13:31 22.04.2017

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, YSK'nın 'mühürsüz oy ve pusula' kararı hakkında, "Dürüst oylama yerine getirilmediğinden kanunsuzluk var. Referandumun gayrimeşruluğu ilan edildi" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) referandumda kullanılmak üzere bastırılan oy pusulaları ve şeffaf sandıkların görüntüleri dün basınla paylaşıldı.

'YSK, yurtdışından gelen mühürsüz oy pusulalarını geçersiz saydı'

Yeniçağ gazetesine konuşan Sabih Kanadoğlu, "Öyle anlaşılıyor ki gerekçe için 2 gün düşünmüşler sonra bir kılıf olarak bunu bulmuşlar. Ama kanunsuzluk olduğu için kılıfına da uyduramamışlar" şeklinde konuştu.

Kanadoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "YSK gerekçesini Anayasa'nın 67'inci ve 90'ıncı maddesine, AİHM sözleşmesinin ek birinci protokolünün 3'üncü maddesine dayandırıyor. 'Vatandaşın seçme hakkı ne olursa olsun önlenmemeli' görüşü ile hareket ediyor. Yalnız o 67'inci maddedeki, 'Bu katılım hakkı kanunla düzenlenir' fıkrasını hiç dikkate almıyor. Anayasa'da hem katılma hakkı düzenlenmiş hem de düzenlemenin kanunla yapılacağı ifade edilmiştir."

YSK'nın kanunları bir kenara bırakarak sözleşmeleri uygulamasının, hukuki olmadığına dikkat çeken Kanadoğlu, şunları kaydetti: "YSK bu kararı seçim saatinde siyasi iktidarın başvurusu üzerine alıyor. Hâlbuki 1950'den bugüne bir seçim hukuku düzenlemesi var. YSK bu şekilde soyut ifadelerle yapılan başvurularıseçim sırasında ele alamaz. Olmaz böyle bir şey. Çünkü başvurular delillerle birlikte ilgili İlçe Seçim Kurulu'na yapılması lazım. YSK'ya bu şekilde soyut ifadelerle herhangi birtalepte bulunulamaz. YSK'nın da bu tür başvurular üzerine ola- ğanüstü toplanması ve kanuna aykırı karar alması, bunu da mesajla ulaştırmasının anlaşılır hiçbir yanı yok."

'ADALET BAKANLIĞI İKRARDA BULUNMUŞ OLUR'

Adalet Bakanı Bozdağ: YSK kararları aleyhine hiçbir merciye başvurulamaz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "AYM ve AİHM'nin referandumu inceleme yetkisi yok" açıklamasını da eleştiren Kanadoğlu, "Adalet Bakanlığı böyle bir savunma yaptıracaksa bir nevi ikrarda bulunmuş olur" dedi. "AİHM'nin ne zaman ne şekilde karar vereceği bilinmez. Ancak bu halk oylamasının şaibeli olduğu Avrupa'nın en yüksek mahkemesi tarafından tespit edilmiş olur" diyen Kanadoğlu, bunun da Avrupa Konseyi'ne yansıyacağına işaret etti.

'TÜRKİYE, DEMOKRATİK BİR ÜLKE OLMAKTAN ÇIKAR'

Kanadoğlu, "Bu durumda Avrupa ülkelerine karşı ne itibar bırakır, ne onur. Türkiye'nin demokratik düzeyde nerede olduğunun da bir göstergesi olur. Demokratik bir ülke olmaktan çıkar, hibrit bir demokratik ülke olduğunu kanıtlar" diye konuştu.

'REFERANDUMDA DEVLETİN BÜTÜN GÜCÜYLE PROPAGANDA YÜRÜTÜLDÜ'

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin, Avrupa Konseyi'ne dâhil olan ülkelerin nasıl davranacağı konusunda bir taahhüt olduğunu vurgulayan Kanadoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Yani Türkiye farklı düşüncelerin eşit bir şekilde ifade edilmesini taahhüt etmiştir. Referandum sürecinden bu yana yaşananlar Türkiye'nin taahhüt ettiği hükme aykırıdır. Çünkü Türkiye'de referandum sırasında devletin bütün gücüyle propaganda yürütülmüş ve karşı fikri savunanlara baskı uygulanmıştır. Türkiye taahhütlerine uymayıp eşit, adil, dürüst bir referandumu yerine getirememiştir."



https://tr.sputniknews.com/turkiye/201704221028186639-kanadoglu-referandumun-gayrimesrulugu-ilan-edildi/

 
a45UyF587661-170422150006 Oraj Poyraz oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/04/22  15:32 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Silent leges inter arma.
* * *
Savas sirasinda kanunlar susar.

Latin Atasozu - (Cicero)

Cabir bin Abdullah ( Radiyallahu Anh ) soyle dedi :
Bayram gunu Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) ile namazda beraberdim. Hutbe okumadan once ezansiz ve kametsiz namaza basladi. Sonra Bilal ( Radiyallahu Anh ) a yaslanarak ayak ustu durup Allah a karsi takvali olmaya , ona itaatli olmaya tesvik ederek halka vaaz ve nasihatte bulundu. Sonra kadinlarin oldugu yere geldi. Onlara da vaaz ve nasihat etti ve :
Sadaka verin , zira siz kadinlarin cogu cehennem kutugudur buyurdu. Kadinlarin en hayirlilarindan yanaklari kirmizi olan bir kadin ayaga kalkip :
− Ya Rasulallah ,nicin dedi. Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ):
− Cunku siz halinizden cok $ikayet eder , kocalarinizin ihsanina karsi nankorluk edersiniz buyurdu. Bunun uzerine kadinlar kendi ziynet esyalarini tasadduk etmeye basladilar. Bilal ( Radiyallahu Anh ) in elbisesinin icine kupelerini ve yuzuklerini atiyorlardi.

( Muslim - Ahmed )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Mekke Emiri Huseyin, 11 Mart 1917 de Bagdat i ele geciren General Mod a, Bagdat i Turanilerden(Turklerden) kurtardigi icin Allah a sukrettigini, Ingilizlerin basarilarina duaci oldugunu bildirecektir.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder