26 Nisan 2017 Çarşamba

CİHATÇILARIN SİLAHLARI: ALICI SUUDİLER, ARACI ÜRDÜN VE TÜRKİYE, YÜKLENİCİ BULGARİSTAN!



CİHATÇILARIN SİLAHLARI: ALICI SUUDİLER, ARACI ÜRDÜN VE TÜRKİYE, YÜKLENİCİ BULGARİSTAN!

Suriye'deki cihatçı gruplara Bulgaristan, Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye üzerinden silahların nasıl gönderildiğine dair çok ayrıntılı bir rapor hazırlandı. Bulgar menşeli silahların Nusra Cephesi'nin elinde olduğu biliniyor.

Çarşamba, 26 Nisan 2017 11:21

Suriye'deki El Kaide dahil cihatçı gruplara, Balkanlar ve Körfez ülkeleri üzerinden yüklü miktarda silah gönderilmeye devam ediyor.

Bulgar silahlarının Suudi parasıyla Suriye'de nasıl dağıtıldığına ilişkin ayrıntılı bir haber, Trud'da Diana Mikhailova imzasıyla yayımlandı.

6 Nisan 2017 tarihinde, Danimarka bandıralı Marianne Danica isimli kargo gemisi, Suudi Arabistan'ın Cidde Limanı'na ulaştı.

SİLAH VE PATLAYICI YÜKLÜ KARGO GEMİSİ

Gemi, Marinetraffic.com'un verilerine göre 28 Mart günü Bulgaristan'ın Burgaz Limanı'ndan yola çıkmıştı ve "Hazard A (Major) tehlikeli kargo" taşıyordu.

Bu, Uluslararası Kargo Sınıflandırması sistemine göre, silah ve patlayıcı kargosu demekti. Tehlikeli kargo, Cidde'de 8 saat içerisinde boşaltıldı ve Marianne Danica Burgaz'a geri döndü.

Bulgaristan'dan gelen bu silah ve patlayıcılar Suudi ordusunun kullanması mümkün değil, zira Suudiler, Batı menşeli silahlar kullanıyorlar.

Bulgar Bakan: Bizden Suriye'ye silah gidiyor olabilir ama sorumlusu biz değiliz.

(Sol altta, Marianne Danica gemisinin hangi tarihte nereden yola çıktığı ve hangi tarihte nereye vardığı görülüyor.)

Aralık 2016'da, Bulgar Trud gazetesi, Doğu Halep'teki bir Nusra Cephesi sığınağında, VMZ-Sopot'ta üretilmiş Bulgar silahları olduğunu tespit etmişti.

South Front'un tespitlerine göreyse, savaş nedeniyle silah satışı yasak olmasına rağmen, Bulgaristan'dan Suriye'ye 2 milyon mermi ve 4 bin Grad füzesi gönderilmişti.

BİR AYDA İKİ KEZ SİLAH TRANSFERİ

Ancak Marianne Danica'nın tek ziyareti, 28 Mart-6 Nisan'daki yolculuktan ibaret değildi. Yine Marinetraffic.com'un verilerine göre, 7 Mart'ta Burgaz'dan yola çıkan gemi, 17 Mart günü Cidde'ye varmış ve kargosunu 12 saatte boşaltmış ve 28 Mart günü Burgaz'a dönmüştü.

Silah üreticisi VMZ-Sopot, Trud'un sorularını yanıtsız bırakırken, Sofya'daki Suudi elçiliği de, Bulgar silahlarının nereye gönderildiğini açıklamayacaklarını söyledi.

SİLAHLAR EL KAİDE'YE GİDİYOR

Ancak Trud'un mülakat yaptığı Malik el-Kurdi isimli bir ÖSO subayı, bu silahların 15 ülkenin istihbaratlarının dahil olduğu bir operasyon merkezi aracılığıyla kendilerine verildiğini belirtti.

Kurdi'ye göre bu merkezler, Ürdün ve Türkiye'de bulunuyor ve silahlar bu merkezlerden dağıtılıyor.

Ancak Kurdi, Amerikalıları ve Avrupalıları bu silahların Batı'nın "terörist" saydığı örgütlerün kontrolündeki bölgelerden geçtiği konusunda uyardıklarını da aktarıyor.

Kurdi'ye göre bu silahlar, Batı'nın terörist saydığı grupların da eline geçiyor. Kurdi, 15 ülkenin istihbarat örgütünün Suriye'de faaliyet yürüttüğünü ve bu silahların dağıtımından da, "radikal İslamcıların" eline geçmesinden de bunların sorumlu olduğunu kaydediyor.

ABD MENŞELİ 2 ŞİRKET DE VAR

Trud'un araştırması, Bulgar silahlarını temin eden VMZ-Sopot'un, ABD menşeli iki şirketle mukavelesi olduğunu ortaya koyuyor. Bu şirketler Chemring ve Orbital ATK.

İki şirketin de ABD hükümeti ile bağlantılı olduğu söylenirken, 2016 yılında Chemring'in 47 milyon dolarlık, Amerikan sistemleriyle uyumlu olmayan iki silah ihalesi kazandığı biliniyor.

Orbital ATK ise, 27 Ocak 2016 tarihinde 50 milyon dolarlık benzer bir silah mukavelesi imzalıyor. Bu silahların, "Amerika'nın ve müttefiklerinin ihtiyaçlarını" karşılamaya yönelik olduğu vurgulanıyor.

Orbital ATK, Trud'un sorularına yanıt vermezken, Chemring, bu bilginin "gizli" olduğunu ve VMZ-Sopot ile iletişime geçilmesini tavsiye etti.

Kargo gemisinin sahibi H. Folmer & Co. da yorum yapmaktan kaçınırken, aynı geminin daha önce de Mısır'a, Mübarek karşıtı protestolar sırasında biber gazı kargosu taşıdığı biliniyor.

SURİYE'YE SİLAH SEVKİYATININ MERKEZİ: BALKANLAR

Suriye'deki cihatçılara silah sevkiyatının Balkanlar'daki tek merkezi ise Bulgaristan değil Daha önce de, CIA'in gözetiminde, Hırvatistan'dan Suriye'ye silah gönderildiği biliniyordu.

2013 yılında Daily Telegraph'ta yayımlanan bir haberde, Hırvat silahlarının ABD'nin verdiği tekliflerle Suudi Arabistan tarafından satın alındığı ve silahların tedarikinin Türkiye ve Ürdün üzerinden gerçekleştirildiği söyleniyordu.

Balkanlardan Suriye'ye ağır silah sevkiyatı

Yalnızca Hırvatistan da değil. Yine 2013 yılında İsrail istihbaratına yakın DEBKAfile, silahlar, Kosova ve Bosna Hersek'ten El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'ne gönderiliyor ve aracılığı ise Arnavutluk mafyası üstleniyordu.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, Bosna, Bulgaristan, Çekya, Hırvatistan, Romanya, Sırbistan ve Slovakya'nın 2012 yılından bu yana, Suriye "muhalefetini" destekleyen dört ülkeye 1.2 milyar avroluk silah ve mühimmat satışı yaptığını ortaya çıkartmıştı.

Suriyeli muhaliflere silah transferi hangi ülkeden yapılıyor?

http://haber.sol.org.tr/dunya/cihatcilarin-silahlari-alici-suudiler-araci-urdun-ve-turkiye-yuklenici-bulgaristan-194293

 
a45UyF587661-170426134613 Oraj Poyraz oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/04/26  14:27 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

olanla devam etmeliyim bu yola!..
Durakta yaslanmak olsa da isin ucunda...

CAN YUCEL

Resulullah , yurumekte iken karsisina siir insad eden bir sair cikti.
Efendimiz: Seytani tutun veya Seytani yakalayin diye emretti.

(Kutubusitte, Siir bolumu)
El-Hudri den Muslim in kaydettigi
Hadis No: 3506

Kure Isiniyorsa Bana Ne?

23 Temmuz 2013

Kuresel isinma var! diye bagirip cagiranlar... Derdiniz nedir? Kure biraz isinsa ne olur sorarim size? Dogalgaz faturamiz yari yariya dusse kotu mu? Buzullar eriyecekmis. Bak sen! Ne faydasini gordun buzullarin? Valla su yasima geldim, ben bir faydasini gormedim. Goren varsa buyursun soylesin. Bilakis insanoglu olarak buzullarin pek cok zararini gorduk. Eskimolara hayati zindan eden, Titanic i batiran bu buzullar degil mi? Yuzlerce masum insan o geminin batmasiyla hayatini kaybetti. Bunlarin ailelerini de hesaba katsan muthis bir rakam cikiyor ortaya. Sebep kim? Buzullar. Kimse bana buzullari savunmasin.

HER SEY BBC NIN ZARARINA! 

Burada kritik soru su: Buzullarin erimesi kimin zararina? Hemen soyleyeyim, buzullarin erimesi sadece her sene buzullarda bir belgesel ceken BBC ye koyar... BBC kimin? Israillilerin. Simdi bir seyler netlesiyor mu?

Kuresel isinmayla ilgili bir Kyoto Protokolu nden bahsediliyor. Internette ufak bir arastirma yaptim. Ve sonuc: Kyoto, Japonya da bir sehir. II. Dunya Savasi nda Pearl Harbour a saldiranlarin da Japonlar oldugunu hatirlatmama gerek yok sanirim.

Bir de su acidan bakalim: Kure isininca ne olacak? Dev enerji sirketleri, ozellikle dogalgaz deposu Rusya bundan olumsuz etkilenecek. Rusya kimin? Ruslarin. Hala bir seyler netlesmedi mi?

Kutup ayilarinin nesli tukenecekmis. Bir kutup ayisinin hayatimizin hangi asamasinda isimize yaradigini biri anlatabilir mi? Soylari tukenecekse bu onlarin basarisizligi olur. Bizimle alakasi yok. Soyu tukenmeyen nasil tukenmiyor?

Insanoglu mu suclu? Ya insanoglu tabiattaki en yardimsever canlidir ya. Insanlara laf atanin alnini karislarim. Kutup ayilarinin neslinin tukenmesiyle ilgilenen baska bi canli soyleyin? Pandalar mi? Su yilanlari mi? Guldurmeyin beni. Gercekten cok komiksiniz, ornekleriniz bile sacma. Onlarin kendilerine faydasi yok. Kimse kusura bakmasin ama sen bir kutup ayisi olarak neslinin tukenmemesi icin ne yaptin? Kis uykusu adi altinda alti ay afedersin bir tarafini devirip yattin. Yalansa yalan de. Tabiatta milyonlarca cins hayvan var. Ben her hayvanin neslini koruyacaksam benim neslimi kim koruyacak? Fatih in nesliyiz biz. Bizi kim koruyacak? Ote yandan bir kisim medyanin soylari tukeniyor diye bas bagirdigi kutup ayilari hic de oyle zor durumda degiller sanki. Reklamlarda gordugumuz kadariyla kola icip keyif yapiyorlar ve hallerinden gayet memnun gorunuyorlar. Kutup ayilarinin acisindan rant devsirenler kim, asil soru bu.

DINOZORLARI DA MI BIZ YOK ETTIK?

Ayrica adaptasyon denen bir sey var. Buzullar eridi diyelim. Kutupta duramayan kutup ayilari gelsinler soyle Orta Avrupa ya dogru. Basimizin ustunde yerleri var. Bir sicak bir ates basar, iki uc nesil sonra onlar da alisir. Alisan nasil alisiyor?

Her seyde insanoglunu sorumlu tutmak da moda oldu. Vurun abaliya. Yahu insanoglu daha 50 bin yildir falan var. Dunya ise 5 milyar yasinda. Biz yokken her sey daha mi iyiydi? Dunya gulluk gulistanlik bir yer miydi? Iste bundan kuskuluyum. Dinozorlari kim yok etti? Biz mi yok ettik? Neticede tabiatta bir dongu var, herkes birbirini yiyor. Biz insanlar hepinizi yiyoruz. Ve bu cok hosumuza gidiyor.

Ben inaniyorum ki kuresel isinmayi protesto edenler yarin gezegenimiz birazcik daha isindiginda, mesela subat ayinda plaj keyfi yapmanin tadina vardiginda hatasindan donecek ve kandirilmis oldugunun farkina varacak. Asil korkulmasi gereken kuresel isinma degil, icimizde ve disimizda bizi bolmek isteyen unsurlar. Umarim farkina variriz.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder