29 Nisan 2017 Cumartesi

ABD'NİN SINIRA KONUŞLANDIRDIĞI ZIRHLILAR ARASINDA YPG FLAMASI!, ERDOĞAN'DAN ŞENGAL AÇIKLAMASI: BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ..., AMERİKA ZIRHLI ARAÇLARININ NAMLULARINI TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİ



ABD'NİN SINIRA KONUŞLANDIRDIĞI ZIRHLILAR ARASINDA YPG FLAMASI!

ABD ordusuna ait zırhlı birlikler, Türkiye sınırında YPG flamalı araçlarla birlikte aynı konvoyda görüntülendi.

29 Nisan 2017 Cumartesi

https://secure-ds.serving-sys.com/BurstingRes/Site-104388/Type-25/01ac85e5-dd36-45fc-acee-3503012d7b90.f4v

ABD ordusu, terör örgütü PYD/YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte Türkiye sınırına çok yakın bir mesafeye zırhlı araçlarını konuşlandırdı. ABD zırhlılarının, YPG bayrağı taşıyan araçlarla birlikte aynı konvoyda görüntülendi.

TSK, BÖLGEYİ TOP ATIŞINA TUTMUŞTU

Türkiye sınırına birkaç yüz metre uzaklıkta bulunan Derbesiye köyü, geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından topçu atışına tutulmuştu. ABD zırhlılarının, YPG bayrağı taşıyan araçlarla birlikte sınır hattında konvoy şeklinde hareket etmesi Reuters ve Associated Press gibi uluslararası haber ajansları tarafından görüntülendi.

"SINIR ALANLARI DA BİZİM HAREKET ALANLARIMIZA DAHİL"

Pentagon Sözcüsü Albay Davis, günlük basın brifinginde konuya ilişkin, "Suriye'nin kuzeyinin tamamında ortaklarımız olan Suriye Demokratik Güçleri ile hareket eden ABD askerleri var. Sınır alanları da bizim hareket alanlarımıza dahil." dedi.

Ancak Sözcü, bunun, "PYD/PKK'nın Türkiye'ye yönelik saldırılarına TSK'nın karşılık vermesini engellemek üzere yapılıp yapılmadığı" sorusuna ise yanıt vermekten kaçınmıştı.

http://www.haberler.com/abd-ordusuna-ait-zirhlilar-ypg-flamali-araclarla-9557590-haberi/

ERDOĞAN'DAN ŞENGAL AÇIKLAMASI: BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ...

Erdoğan Şengal'e yapılan hava operasyonuna ilişkin "Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biz gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Cumartesi, 29 Nisan 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Şengal'e yapılan hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Dolayısıyla vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biz gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Şimdi hedef dedik ki Münbiç ve diyoruz ki Amerika'nın başını çektiği koalisyon güçleriyle beraber biz Rakka operasyonunu yaparız. Ama Amerikalı dostlara da diyoruz ki gelin, yanınıza terör örgütü almayın. Çünkü bir terör örgütünü bir başka terör örgütüyle temizlemek olmaz. Böyle bir yanlış saplantı içinde olmayın. Çünkü terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Bunların hepsi kötüdür. Biz el ele verelim Rakka'yı DEAŞ'a mezar ederiz.

16'sında Amerika'da Sayın Trump ile görüştüğümüzde hep belgeleri de önlerine koyacağım. 'Bakın durum bu'. Yani biz koskoca Amerika, bu kadar koalisyon güçleri ve Türkiye, biz el ele verelim, Rakka'yı DEAŞ'a mezar ederiz. Bunlar kendilerine kaçacak delik ararlar. Aynı şekilde Musul, aynı şekilde El Ambar, buralarda da bu mücadeleyi sürdürelim. Eğer bunu Irak'ta kendi hallerine bırakacak olursak sürekli kurban vermeye devam ederiz.

İşte Telafer, işte Sincar, ne oldu, baktık ki olmuyor Sincar'a bir operasyon, öbür tarafa bir operasyon, yaklaşık 210, 220 tane teröristi orada hallettik ve en önemli merkezlerini oralarda vurduk. Niye? Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Dolayısıyla vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biz gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz."

http://haber.sol.org.tr/toplum/erdogandan-sengal-aciklamasi-bir-gece-ansizin-gelebiliriz-194696

AMERİKA ZIRHLI ARAÇLARININ NAMLULARINI TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİ

"Amerika zırhlı araçlarının namlularını Türkiye'ye çevirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sincar ve Karaçok dağlarına hava harekâtından sonra Amerika Türkiye'ye karşı sınıra zırhlı araçlar sevk etti. PYD'liler Amerikan zırhlılarıyla birlikte Ayn el Arap'tan Kamışlı'ya kadar sınır hattı boyunca konuşlandırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri de karşı hamle yaptı sınıra asker, silah ve mühimmat sevkiyatı yaptı."

29 Nisan 2017 Cumartesi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'de PKK hedeflerine yönelik hava harekatından sonra sınır hattında tansiyon yükseldi. Terör örgütü PKK hedeflerinin vurulmasından rahatsız olan Amerika, Suriye sınırına zırhlı araç konuşlandırdı.

Amerikan askerleri zırhlı araçlarını Ayn el Arap'tan Kamışlı'ya kadar sınır hattı boyunca konuşlandırmaya başladı.

PYD'liler de Amerikan zırhlılarıyla birlikte sınır hattına yerleşti.

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre koalisyon uçakları da Türkiye'nin terör örgütü PYD'ye yeni bir hava harekatını engellemek için Tel Abyad, Ayn el Arap, Kamışlı ve Derik'te alçak uçuş yapıyor.

Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Jeff Davis de sınırdaki hareketliliği doğruladı. Davis, "Suriye'nin kuzeyinin tamamında ortaklarımız olan SDG ile hareket eden ABD askerleri var. Sınır alanları da bizim hareket alanlarımıza dahil" dedi. Sözcü bunun, "PYD'nin Türkiye'ye yönelik saldırılarına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karşılık vermesini engellemek üzere yapılıp yapılmadığı" sorusuna ise yanıt vermedi.

Amerika'nın hamlesine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri de sınır hattına asker, silah ve mühimmat sevkiyatı yaptı. Obüs, çok namlulu roketatarlar, ağır silahlar ve askerler sınır hattındaki Afrin bölgesinde konuşlandırıldı.

ulusalkanal.com.tr

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/amerika-zirhli-araclarinin-namlularini-turkiye-ye-cevirdi-h156320.html



 
a45UyF587661-170429211758 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/04/29  22:33 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Abusus non tollit usum
Suistimal duzgun kullanmayi iptal ettirmez.
(yani bir sey suistimal edilince onun duzgun kullanimini etkilememelidir)

Latince Atasozleri

Rabbinizden olan magfiret ve eni goklerle yer kadar olan cennete (kavusmak icin) yarisin; o, muttakiler icin hazirlanmistir.

Ali Imran-133

Istanbul a vize uygulayacagiz

14 Subat 2014

Gecen hafta belediye baskan adayligimi acikladiktan sonra cok sayida mesaj aldim. Bunlarin cogu cesitli magaza ve pizzacilarda yuzde elliye varan indirimler hakkindaydi, bunun disinda birkac vatandasimiz secimlerde oylarini bana vereceklerini bildirdiler. Bu moral ile derhal calismaya koyuldum.

Ilk olarak mahalle esnafini ziyaret ettim. Sorunlarini dinledim. Berber Irfan abi, halasi ve enistesinin $ik $ik catkapi misafirlige gelmelerinden $ikayetciymis. Bizim belediyeciligimiz doneminde bu tip $ikintilarin yasanmayacagini, erken uyari sistemini hayata gecirecegimizi anlattim. Mutlu oldu. Kasap Adnan abi ise hayatin anlamini merak ettigini, bazen et keserken dalip gittigini soyledi. Baskanligim doneminde hayatin anlamini aciklayacagimi, biraz daha sabretmesini soyleyip onu teskin ettim. Firinci Hamdi usta ise cok yogun oldugunu belirtti. Ona bizim donemimizde bu kadar yogun olmayacagini soyledim. Su an gercekten cok yogun oldugunu tekrardan belirtti. Ona gene ayni cevabi verdim. Bu kez ofkeyle Arkadasim cok yogunum diyorum, musteri bekliyor, tezgahin onunu kapatma. dedi. Tartistik ve oradan ayrildim.

Hafta boyunca siz kiymetli Istanbullular icin ne yapabilirim diye dusundum. Iste hepsi birbirinden $ik vaatlerim:

Toplu tasimada $ikismaya son

Metrobus ve otobuslerde $ikis tikis seyahat etmek en buyuk cileniz. Peki bunun gercek sebebini hic dusundunuz mu? Dusunmediniz, cunku onceki yonetimler sizden dusunmenizi degil Akbil basmanizi istedi. Toplu tasimadaki $ikismanin en buyuk sebebi halkimizin yarisinin obez olmasi. 40 kiloluk, kedi gibi bir kizcagizla NBA de center oynayan 180 kiloluk adamin ayni fiyata yolculuk etmesi esitlik ilkesine ters degil midir? Evet, bundan sonra otobusun basamagindaki hassas terazi yardimiyla tespit yapacagiz ve 70 kilodan fazla vatandaslarimiz cift Akbil basacak. 140 kilo uzeri yolcularimiz ise uc bilet parasi odeyecek. Boylece insanlar ya kilo verecek ya da evlerinde oturmak zorunda kalacaklar ve sizler icin metrobus yolculuklari keyfe donusecek. Kilolu vatandaslarimiz evde oturdukca daha da kilo alacaklar dediginizi duyar gibiyim, ama bu belediyemizin sorumluluguna girmiyor. Az yesinler.

Ote yandan 65 yas ustu vatandaslarimiza ucretsiz seyahat hakkini ise geri aliyoruz. Boylece halkimizi genclesmeye tesvik etmis olacagiz. Yasliligi ozendirmemek gerekiyor.

Istanbul a vize geliyor

Daha once de gundeme gelen Istanbul a vize uygulamasini hayata geciriyoruz. Belirli konularda sinavi gecenlere gecici vize verilecek. Asagida henuz taslak halinde bazi kriterler var, bunlara bakip kendinizi sinayabilirsiniz.

Savrulan bir otobuste dengede kalabilmek

Bir baska aracin aniden onune kirmasi karsisinda gosterilen sogukkanlilik

Kaldirimsiz yuruyebilme

Tekerlekli sandalye ile 5 saat boyunca sehirde hayatta kalmak

Dolmus durmadan inebilme ve binebilme yetenegi

Dolmuslarin alakasiz bir durakta sebepsiz beklemelerine saygi gosterebilmek

Ote yandan, gecici vize verdigimiz vatandaslara bulunduklari yakadan karsiya gecmemeleri konusunda da bir taahhut imzalatacagiz. Bes sene boyunca karsiya gecmeyenlere kalici vize verilecek.

Engelliler icin yeni duzenleme yok

Bir de $ik $ik dile getirilen engelliler meselesi var. Mevcut belediyelerin engelliler icin yaptiklari gercekten muazzam, uzerine bir sey koyabilir miyim bilemiyorum. Adamlar her sene engelliler gunu dolayisiyla engellilerin yasadiklari zorluklari anlatan kisa film yarismalari duzenleyip dereceye girenlere odullerini torenle veriyorlar. Engelliler icin muthis bir hizmet bu. Belediye yoneticileri o filmleri izleyip duygusallasiyorlar. Harika bir hizmet. Soz veriyorum, biz de kendi yonetimimizde engelliler icin duygusallasacagiz. Kaldirimlarin, duraklarin ve toplu tasima araclarinin engelli vatandaslarimiza yonelik duzenlenmesi ise belediyemizin sorumluluguna girmiyor. Bu mevzularla sanirim muhtarliklardaki ihtiyar heyeti ilgileniyor.

Belediye baskan adayi Sayin Beyinsiz Adam in ozgecmisi

1986 yilinda efeler diyari Tokat ta dogdu. Tokat in kadim kulturuyle yogrularak yetisti. Uzun yillar ilk ve orta dereceli okullarda egitim gordu. Bunu yeterli bulmayarak kendini daha da gelistirmek icin liseye gitti. Egitime cok onem verdigi icin bazi siniflari birkac kez okudu. Henuz ogrencilik yillarinda icinde siyaset aski vardi. Uc kez sinif baskanligi aday adayi oldu ancak birtakim ayak oyunlari neticesinde aday gosterilmedi. 2007 yili siyasi kariyeri icin donum noktasiydi. Bu tarihte Halkin Kukreyisi Partisi Genclik Kollari Umraniye Inkilap Mahallesi Tanitim ve Medya Departmani lise birlerden sorumlu baskan yardimciligi gorevine getirildi. Bulundugu makami hice sayarak siradan bir insan gibi hayatina devam etti. Partide genel baskanliga kadar yukselme sansi varken siyasetten $ikilip ara vermek istedigini soyledi ve evine dondu. Ileri seviyede Turkce bilen genc siyasetci uc cocugu olmadigi icin mevcut siyasi partilerin kapisindan cevrilince bagimsiz aday oldu.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/



BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder