14 Nisan 2017 Cuma

RIFAT SERDAROĞLU : HAYIRLI TÜRKİYE’YE 1 GÜN KALDI


 


RIFAT SERDAROĞLU : HAYIRLI TÜRKİYE'YE 1 GÜN KALDI



Kontrollü Çakma Darbe 15 Temmuz'u, Hz. Peygamber'in Sevr Mağarasına sığınması olayına benzeten Sultan-İmparator-Başkan-Başbakan-Halife-Başkomutan-Her şeyimiz-Delikanlı Hazretleri, yaşlı gözlerle Cenab-ı Allah'ın onu nasıl kurtardığını, kendi televizyonunda "terbiye edilmiş" gençlere anlatırken, Ebubekir Sıddık Bin Ali (!) Hazretlerinin nerede olduğunu bilmiyordu!

*

Halbuki Ebubekir Sıddık Bin Ali "önce can, sonra millet" diye düşünerek, korkudan tünelin içine saklanmıştı!

Yani biri Mağripte diğeri Maşrıkta, darbecilere karşı "Allah Allah, yandım Allah" nidalarıyla Hande kızımızın cep telefonundan mücadele ediyorlardı…

*

Ne Serdar-ı Ekrem Hulusi Paşa- ne İstihbaratçı Fidan Paşa- ne Damat Efendimiz ne okçu Bilal Efendimiz ne Tokatlayan Rıza Sarraf Paşanın önüne yatan Vezir-i Azamlar görünmüyorlardı! Hepsi saklandıkları yerden Türk Milletine seslenip "Meydanlara çıkın, tankların üstüne çıkın" diye akıl veriyorlardı!

*

Kahraman Türk Milletinden bir kişi bile "Eyy mübarek insanlar! Biz sokağa da tanklara da çıkarız ama sizler neredesiniz? Hz. Peygamber bile ordusunun başında savaşmıştı! Siz niçin saklanıyorsunuz? Gelin sizler de şehit olma imkanından yararlanın, kaçırmayın bu fırsatı" diyemedi!

*

15 Temmuz'da İstanbul'da otobüs durağında beklerken kim vurduya giden zavallı bir kızın babası, kahvede hem Bin Ali'yi TV'den seyrediyor hem de büyük bir üzüntüyle kendi kendine konuşuyordu;

"Bu Tayyipçilere her seçimde oy verdik. Sonuçta biz daha da fakirleştik, onlar Karun gibi zengin oldular. Bu nasıl iş? Hani bunlar millete hizmetkâr olmaya gelmişlerdi. Ağızlarından Allah sözü hiç düşmüyor ama, bizim köyün öğretmenini FETÖ'cu diye hapse tıktılar! Bizim Öğretmen Kemal mi FETÖ'yü besledi, büyüttü. Gel hocam gel, bitsin bu hasret diye kim bağırıyordu?

Mecliste Fethullah Hocaefendi büyük adamdır, alimdir diye söylenen Yozgatlı eski İmam şimdiki Adalet Bakanı değil miydi? Bunlar iyice azıttılar! Bu defa oy yok, yetti artık! Hala bizden yetki istiyor.

Ne yapmak istedi de yapamadı? Kim engel oldu?"

*

Ülkenin birinde Kral, uzun yıllardır hüküm sürüyormuş. Vatandaşın ahvali nedir diye tebdili kıyafet edip dolaşmaya başlamış. Ak sakallı birini görüp sormuş; "Kraldan memnun musun, bir şikâyetin var mı?" Adam; "Bıktım ondan, hiç beğenmiyorum" deyince Kral "neden" diye sormuş.

Adam: "Senelerdir başımızda yahu, paranın üstünde resimlerini görmekten bile bıktım artık, gitsin başımızdan" demiş…

*

Ben de 15 senedir yalanlardan, görgüsüzlüklerden, şımarıklıktan, hırsızlıktan, borçlandırılmaktan, hukuksuzluktan, adaletsizlikten, ilkellikten ve pislikten bıktım! Yetti gari! Pazar günü HAYIR oyu verelim bunlar gitsin, ülkemize huzur gelsin yahu…

*

Sağlık ve başarı dileklerimle 14 Nisan 2017

 
a45UyF587661-170414125010 Oraj Poyraz oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/04/14  15:33 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Flamma fumo est proxima.
* * *
Ates olmayan yerden duman cikmaz.

Latin Atasozu

Musibet, kavusulacak bir derece icin gelir

(Ebu Nuaym)
Lutfen bundan sonra Muslumanlardan eza, cefa ceken, basina bir musibet gelenler aglayip, zirlamasin.
Cunku baslarina gelen her turlu olumsuzluk onlarin Allahin sevgili kullarindan oldugunu gosteriyor.
Ben demiyorum, hadisler, ayetler boyle soyluyor.

Ozgurluk Ustune

Ozgurluge oyle duskunum ki, koca Hindistan in bir kosesini bana yasak etseler dunyanin tadi kacar neredeyse. Hicbir yerde sakli, eli kolu bagli yasamak da istemem, orada pineklemektense alir basimi havasi, topragi bana acik bir yere giderim. Hey Allahim! cekilir sey midir ulkenin bir bucagina civilenip kalmak? Niceleri, yasalarimiza aykirilik ettiler diye kentlere, alanlara herkesin gidip geldigi yollara ugrayamadan yasayabiliyorlar. Benim hizmet ettigim yasalar kucuk parmagimi bile kole etmeye kalksalar, nereye olsa gider baska yasalar arardim.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder