27 Nisan 2017 Perşembe

Melih Gökçek’e "o… çocuğu" diyen çocuk hakkında karar açıklandı

 


Melih Gökçek'e "o… çocuğu" diyen çocuk hakkında karar açıklandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e twitter üzerinden "o.. çocuğu" diyen çocuk beraat etti. Yargıtay da beraat kararını onadı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e "o.. çocuğu" diyen vatandaş beraat etti. Yargıtay da beraat kararını onadı.

Melih Gökçek, Twitter'dan kendisine "O… çocuğu Melih Gökçek, o bilgiyi babaannenden mi aldın… Ata'mıza sünnetsiz demiş yavşak… Altına mı yattın lan o… çocuğu" diyen C.B. isimli çocuktan şikayetçi oldu. Gökçek'in şikayetçi olduğu C.B.'nin kullandığı sosyal medya hesabından söz konusu ifadeleri kullandığı anlaşılınca Ankara 4. Çocuk Mahkemesi'nde C.B. hakkında hakaret davası açıldı.

Mahkemede savunma yapan C.B. sözlerinin arkasında durdu. Melih Gökçek'in sosyal medyada kullandığını iddia ettiği "sizin o Ata'nız sünnetsiz idi, dinsiz idi" sözlerine karşılık söz konusu ifadeleri kullandığını söyledi. C.B. Atatürk'ü korumanın görevi olduğunu belirtti. Mahkemeye Gökçek'in olduğunu iddia ettiği mesajın örneğini de sunan C.B. hakkkında mahkeme 16 Nisan 2014'de karar verdi.

Sanık hakkında beraat kararı veren mahkeme kararını TCK'nın 129/1 maddesine dayandırdı. Söz konusu maddede "Hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir" yazdığını hatırlatan mahkeme, söz konusu ifadelerin Atatürk'e edilen hakaretlere karşı kullanıldığını hatırlatarak takdir hakkını ceza vermemekten yana kullandı.

YARGITAY ONADI

Gökçek'in avukatı kararı temyiz etti. Bunun üzerine toplanan Yargıtay 4. Ceza Dairesi kararı oybirliğiyle düzelterek onadı. Çocuğa ceza verilmemesi kararını uygun bulan Yargıtay, mahkeme giderlerinin ortada bırakılması kararını düzelterek, sebebiyet verdiği yargılama giderinin C.B.'den tahsiline karar verdi. Yargıtay, Atatürk'e yönelik hakarete karşılık söylenmiş olduğu gerekçesiyle C.B.'nin kullandığı "o… çocuğu Melih Gökçek, o bilgiyi babaannenden mi aldın… Ata'mıza sünnetsiz demiş yavşak… Altına mı yattın lan o… çocuğu" ifadelerine ceza verilmemesi kararını uygun buldu.

Karar, tartıştığı sosyal medya kullanıcılarına açtığı hakaret davalarıyla tanınan Melih Gökçek'in taraf olduğu diğer davalar için de tartışma konusu oldu. Bazı avukatlar, Yargıtay'ın kararını emsal göstererek müvekkillerinin beraatini istedi.

İşte o karar:

Barış Terkoğlu / odatv.com


a45UyF587661-170427141713 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/04/27  13:34 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Actio libera in causa
Nedeninde serbest hareket.

Latince Atasozleri

Kadin evden cikmamali perde arkasindan konusmali
AHZAB 33.evlerinizde oturun, eski cahiliye adetinde oldugu gibi acilip sacilmayin.
Namazi kilin, zekati verin, Allah a ve resulune itaat edin.
Ey ehl-i beyt!
Allah sizden, sadece gunahi gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.
AHZAB 53.ey iman edenler!
Siz zamanini gozetlemeksizin, bir yemege davet edilmedikce, peygamber in evlerine girmeyin.
Ancak davet edildiginiz vakit girin.
Yemegi yediginizde hemen dagilin, sohbete dalmayin.
Cunku bu hareketiniz peygamber i uzmekte, fakat o (size bunu soylemekten) utanmaktadir.
Ama Allah, hakki soylemekten cekinmez.
Peygamber in hanimlarindan bir sey istediginiz zaman perde arkasindan isteyin.
Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onlarin kalpleri icin daha temiz bir davranistir.
Sizin Allah in resulunu uzmeniz ve kendisinden sonra onun hanimlarini nikahlamaniz asla caiz olamaz.
Cunku bu, Allah katinda buyuk (bir gunah) tir.

Marmaray: Japon u sev, Japon a guven

14 Subat 2014

Yilmaz Ozdil: Gerekirse yuzerek gecerim, bunlarin yaptigi tup gecitten gecmem. Marmaray i Japonlar yapti. Ozdil in bunlar derken kastettigi ise sanirim hukumet. Japonlara kin duymasi sacma olurdu, tabii Pearl Harbour baskininda bir yakinini kaybetmediyse.Ama, dedigim gibi, sonucta isi Japonlar yapti, biz sadece kurdele kestik. Iyi de kestik aslinda. Genel olarak kurdele kesmede fena olmadigimizi dusunuyorum. Bugune kadar ne yurticinde ne yurtdisinda cok kotu kurdele kesiyorlar, bunlarin kurdele kestigi tesisten sut icilmez diyeni gormedik. Japonlar utangac insanlar, yerleri dar, eglenceleri az, bizim gibi plajlari, yaylalari yok. Sigismislar yirmi milyon Tokyo ya, bilim uretmekten baska ne yapsinlar? Iste bu adamlara ben guvenirim.

Isvicrelilere mesela hic guvenmedim. O yaptiklari arastirmalara da, bulduklari sonuclara da hep ihtiyatla yaklasiyorum. Neden? Dunyanin en mureffeh ulkesinde yasiyorlar, yani baslarinda Alpler, cikolatalar, sekerler, yaz geldi mi ver elini Italya sahilleri. Bu kadar genis, rahat insandan korkacaksin. Mirasyedi gibi tipler. Hic calismayana bizdeki genel mudurun maasini veriyorlar. Bizdeki de calismiyor gibi gorunebilir ama sonucta genel mudur. Bakani karsilamak, valiyi karsilamak, kaymakami karsilamak, ihtiyar heyetini karsilamak gibi yukumlulukleri var. Bunlar zaten adamin butun gununu aliyor.

Millet AIDS ten kanserden tel tel dokulurken, iste bu Isvicreliler gidiyorlar kisa boylularin uzun boylulara gore kansere yakalanma riskinin daha az oldugunu ortaya cikaran, kimsenin inanmayacagi, inansa bile bu bilgiyle ne yapmasi gerektigini bilmeyecegi abidik gubidik sozde bilimsel arastirma yapiyorlar. Bahsi gecen arastirmayi ben uydurmadim, gectigimiz aylarda gazeteler yazmisti. Bir Allah in kulu da cikip Eyyyy Isvicreli bilim insani, yillarca ugrastin durdun, bir suru butce aldin universiteden, kisasiyla uzunuyla insanlari topladin, bu insanciklari aylarca laboratuvalardan laboratuvarlara kosturdun, peki su elde ettigin sonucla ne yapacagiz? Uzunsak boyumuzu mu kisaltalim, kisaysak kalkip gobek mi atalim? Bir delikanli cikip bunu o bilim adamlarinin yuzune soylemedi. Soylese de degisen bir sey olmaz gerci. Piskin piskin siritip Butce verdiler yaptik derler. Bu adamlari iyi taniyin.

Ote yandan, son zamanlarda bilim adamlarinin kisa boylularla ilgili yok kansere daha az yakalaniyorlar, yok kalp krizi riskleri daha az, yok uzun omurlu oluyorlar gibi aciklamalarini da samimi bulmadigimi soyleyeyim. Bunlar tamamen kisa boylular uzulmesin diye, bir nevi boydan kaybettiniz ama baska yerden kazandiniz mesaji. Yemezler. Ben uzun boyluyum, gerekirse alti ay daha az yasarim ama uzun yasarim. Son cumlemde mantik hatasi yoktur.

Konudan saptim ama muhtemelen bu benim hatam degil, eminim uzun boylular konudan sapmaya daha meyillidir. Hadi gene iyisiniz Isvicreliler, bakin bir konu daha cikti size. Siz onu arastiradurun, biz de bu sirada sevgili Japonlara donelim. Japonlar. Japonlarimiz. Eminim ki vakti zamaninda Orta Asya daki Turk hakanlari Cinli prenseslerle evlenmek yerine bu sevimli Japonlarin prensesleriyle evlenseydi ortaya saglam bir nesil cikabilirdi. Turk un zekasiyla Japon un caliskanliginin birlestigini dusunun. Efsane olabilirdi. Nasip degilmis.

Japon a guvenirim. Niye? Adamlarda seref olgusu var. Basarisiz oldugunda veya serefine halel getirecek bir durumda intihar ediyor. O yuzden Japonlarda cok uzun yasayana iyi gozle bakilmaz. Bunca yil hic mi gururuna dokunan bir sey olmadi diye sorarlar adama. Ne genis adammissin, yaziklar olsun derler. Ben Japon a ailemi bile teslim ederim. Hem boylece biraz kafa dinlemis olurum.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder