15 Nisan 2017 Cumartesi

YARBAY ALKAN :"NEREYE KADAR BEDEL ÖDENECEKTİR?

Umarım bu işlere sebep olanlar evreni temel kuralları içerisinde hak ettikleri cevabı alacaklar.
Evet, Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE)'ı, AKP kodamanlarını, partilileri, cemaatleri, zulme aracılık eden, başlatanları kast ediyorum.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
          L2fSIJNoA0xfSNxA     


YARBAY ALKAN :"NEREYE KADAR BEDEL ÖDENECEKTİR?

15.04.2017 11:21

PKK'nın Şırnak'ta jandarma karakoluna yaptığı saldırıda şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Jandarma Yarbay Alkan, "Ey Musa sen haklısın ancak rızkımızı firavun veriyor" diyenlerden olmayacağım" dedi.

Kendisine albay rütbesinin verilmediğini ve sonrasında emekliliğini beklerken KHK ile TSK'dan ihraç edildiğini ifade eden şehit ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, "Tabi bu olaydan önce, planlı ve maksatlı olarak yapıldığını düşündüğüm, basınımızın sözde Müslüman ve yandaş kanadının 21 Temmuz 2016 tarihinde hakkımda tamamen gerçeğe aykırı 'Telekom'u basan Yarbay bakın kim çıktı' şeklinde sözde Ankara'da telekomu basan ekibin başında olduğum, yakalandığım şeklinde maksatlı bir haber yaptığını da hatırlatmak isterim." ifadelerini kullandı.

Alkan açıklamasında "Bunları görüp de haksızlık karşısında susanlar her kimse dilsiz şeytandır. yüzyıllar önce dendiği gibi 'Ey Musa sen haklısın ancak rızkımızı firavun veriyor' diyenlerden olmayacağım." dedi.

Odatv'nin haberine göre, Mehmet Alkan'ın açıklaması şöyle:

"KAMUOYUNA DUYURU

Ben, 22 Ağustos 2015 tarihinde Beytüşşebap'ta şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan…

Bir soruyla başlamak istiyorum:

Siz hiç kardeşinizi kaybettiniz mi?

Ben en küçük erkek kardeşimi kaybettim bu duyguyu yaşamayanların beni anlaması çok zor, beni tam olarak anlayacak olanlar ancak şehit yakınlarıdır.

Her şeyden önce bir ağabey olarak katıldığım cenaze törenindeki sonuna kadar arkasında olduğum haklı söylemime değinmek istiyorum.

Tamamen durumsal olarak gelişen tepkim, alışılmadık olsa da, yönetenlerin açık çelişkisi hakkında milyonların gönlünde olanı dile getirmekten ibarettir.

Beni anlamanız için o anı yaşamanız ve benim yerimde olmanız gerekir.

Oradaki tepkime kurgu, tiyatro, şov diyenlere ancak şunu diyebiliyorum:

"Dilerim daha büyük acıları yaşarsınız da belki o zaman anlarsınız beni."

NEREYE KADAR BEDEL ÖDENECEKTİR?

Her dönem bir bahane bulunup cehenneme döndürülen bu güzel ülkede, dile kolay, 33 yıldır bitmeyen bir terör varsa bunun öncelikli sorumlusu gelmiş geçmiş hükümetlerdir, ülkeyi yönetenlerdir.

Ülkeyi yönetenler bu süreçte giden canlardan, kaybolan hayatlardan, anaların, eşlerin, evlatların, bacıların, kardeşlerin gözyaşından sorumludurlar ve bunun en azından siyasi olarak bedelini ödemelidirler.

Askerin görevi bellidir ancak siyasilerin beceriksizliğinin sonucunu canıyla kanıyla sonsuza kadar ödemek gibi bir yükümlülüğü yoktur.

Unutulmasın ki o canlar her şeyden önce bu ülkenin vatandaşıdır, yaşamaya, mutlu olmaya onların da hakkı vardır, vatan için ölmek de vardır ama asıl olan yaşamaktır, yaşatmaktır.

Demek istediğimi daha iyi anlatmak için iki örnek vermek istiyorum;

- Çözüm sürecinde şehirlerin bombalarla doldurulduğu, askere operasyon yaptırılmadığı, barikatların kurulduğu, çukurların açıldığı şüphe götürmeyecek şekilde herkesin malumudur.

Buna sebep olanlar, bunları seyredenler kimdir?

Asker mi?

Polis mi?

Tabi ki hayır!

Peki bu hatanın ya da yanlış icraatın bedelini kimler ödedi?

Yüzlerce asker, polis, korucu.

Peki bu hatayı yapanlara ne oldu?

Taviz vermeden ve kararlı olarak terörle mücadele ettikleri için alkış aldılar!

- Tarafsız cumhurbaşkanı geçenlerde dedi ki;

"Eğer bugün Mardin'e yılda 10 milyon turist gelmiyorsa bunun sebebi terör örgütüdür, teröristlerdir." Bu cümle üzerinden gidelim; tamamen katılıyorum çok doğru bir söylem çünkü terör varsa güvenlik yoksa elbette Mardin gibi güzel bir şehre bırakın yabancıyı yerli turist bile gelmez.

Sorulara devam edelim peki yıllardır devam eden bu sorunun çözülmemesinden kim sorumludur?

Hatta şunu soralım 2002 yılında örgütün eylemleri neredeyse sıfırlanmışken terörün mevcut hale gelmesine sebep olanlar kimlerdir?

Yönetim hatası varsa bedeli neden sadece güvenlik güçleri ödemektedir?

Geçen yıl Mayıs ayında Osmaniye Şehit Yakınları ve Gaziler Derneğindeki bir sohbet sırasında yukarıdaki benzer düşünceleri dile getirdikten sonra TSK'dan ihraç talebiyle hakkımda soruşturma başlatıldı ama bir karar verilmedi.

Bu gelişmelerden sonra emeklilik planımı 2018 yılından, Albay rütbesine terfi edeceğim 30 Ağustos 2016 tarihine aldım ve bu kararımı ilgili yerlere bildirdim.

"HAKKIM OLAN RÜTBE VERİLMEMİŞTİR"

Ancak hakka, hukuka, vicdana, akla sığmayacak bir işlemle 01 Eylül 2016 tarihli 672 sayılı KHK ile memuriyetten ihraç edildim.

Bir memura uyarı cezası vermek için bile soruşturma yapılması gerekirken, bu cezaya karşı bile Danıştay'a kadar yargı yolu açıkken sorgusuz sualsiz 48 bin kişinin ihraç edildiği listede bir satır olarak yer almamın sebebi konusunda hiçbir bilgim yoktur.

Tabi bu olaydan önce, planlı ve maksatlı olarak yapıldığını düşündüğüm, basınımızın sözde Müslüman ve yandaş kanadının 21 Temmuz 2016 tarihinde hakkımda tamamen gerçeğe aykırı "Telekom'u basan Yarbay bakın kim çıktı" şeklinde sözde Ankara'da telekomu basan ekibin başında olduğum, yakalandığım şeklinde maksatlı bir haber yaptığını da hatırlatmak isterim.

Terör kurşunu yiyenler gazilik unvanı için mahkemelerde hak ararken hiçbir yaralanma derecesine bakılmaksızın kanunla gazi ilan edilenler için Kaymakamlar görevden alınırken, tüm kurumlar seferberlik ilan ederken, onlara terör mağdurlarından daha çok haklar verilirken, birileri için Allahın bir lütfu olan darbe girişimi sonrasında, binlerce masum memur ve öğrenci gibi hakka, hukuka, vicdana sığmayacak bir şekilde fetö torbasına atılan şehit ağabeyi Mehmet Alkan'a yapılanlar bununla da sınırlı kalmamıştır.

Hakkımda hiçbir idari ve adli soruşturma olmadığı halde karşılaştığım ve uygulanan yaptırımlar şunlarıdır.

- 30 Ağustos 2016 tarihinde "Albay" rütbesine yükselmem gerekmesine rağmen hakkım olan rütbe verilmemiştir.

- Sahip olduğum yeşil pasaport KHK ile iptal edilmiş, normal pasaport almak için yaptığım başvuru ise KHK ile ihraç edilmiş olmam gerekçesiyle reddedilmiştir.

- OYAK nezdindeki birikimim sırf KHK ile ihraç edilmiş olmam nedeniyle verilmemiş, icra yoluyla talep etmem üzerine de hukuka aykırı olarak tedbir konulmuştur,- Bilirkişilik başvurum KHK ile ihraç edilmem gerekçe gösterilerek reddedilmiştir,- Emeklilik için 28 Eylül 2016 tarihinde başvurmama rağmen sırf KHK ile ihraç edilmiş olmam nedeniyle bugüne kadar maaş bağlanmamış ve emekli ikramiyem verilmemiştir.

- Hukuk Fakültesi mezunu olmam nedeniyle başladığım avukatlık stajının 6'ncı ayının sonunda Adalet Komisyonu tarafından KHK ile ihraç edilmem gerekçe gösterilerek avukatlık stajı ve avukatlık yapamayacağım bildirilmiştir.

- Türk Ticaret Kanununa göre bir ticaret şirketi olan konut yapı kooperatif yöneticisi olamayacağım belirtildiğinden kooperatif yöneticiliğinden ayrılmak zorunda kaldım.

KHK'ya göre apartman yöneticisi bile olunması mümkün değildir.

- Sahip olduğum askeri kimlik kartı geri alınmış ve er rütbesiyle terhis belgesi düzenlenmiştir.

- Silah taşıma ruhsatım iptal edilmiş ve beylik tabancam geri alınmıştır.

- Arkadaşlarım! dostlarım! tanıdıklarım ne olur ne olmaz diyerek beni aramaktan, ziyaret etmekten, benimle görünmekten imtina etmekte olup, toplum içinde bir nevi cüzamlı gibi yaşamaktayım.

22 yıllık çalışmamın, alın terimin sonucu ve anamın ak sütü gibi helal ve hakkım olan maaş, ikramiye ve OYAK emeklilik yardımı 8 aydır verilmediğinden eşimin memur maaşıyla yaşamımı idame etmeye çalışmaktayım.

Sayılan işlemlere ait belgeler mevcuttur ve bazı bakanlara gönderilmiştir.

Devlet kurumları olarak sistemli bir şekilde yapılan bu işlemlerin talimatla yapıldığını düşünüyorum.

Oysa ben diyorum ki; varsa suçum gereğini yapın ama suçum ama olmadığı halde bana bunların yapılması hakka, hukuka, adalete vicdana sığmaz, yazıktır, günahtır.

Allahtan korkmaz mısınız yoksa sizin Allahınız yok mudur?

"RIZKIMIZI FİRAVUN VERİYOR" DİYENLERDEN OLMAYACAĞIM

Masumiyet karinesi, suç ve cezaların kanuniliği, adil yargılanma, mahkemeye erişim, etkili başvuru gibi uluslararası hukuk kuralları ihlal edilerek ben ve KHK ile ihraç edilen diğer masumlar bir nevi "medeni ölüme" terk edilmiştir.

Bir devlet vatandaşına zulüm yapmaz yapamaz, en azılı suçlulara bile insani şartları sağlamak ve onların insan onurunu korumak zorundadır.

Oysa bu konuda çok acı örnekler yaşanmaktadır.

Terör örgütü üyeliğinden yıllarca hapis yatanlar, yalancılar, soyguncular, hırsızlar milletvekilliği, belediye başkanlığı vb. görevler yaparken ben olmadığım bir şey sebebiyle toplumdan soyutlanmakta, mülkiyet gibi seyahat gibi çalışma gibi anayasal haklarım ihlal edilmektedir.

En acısı da bu işlemlerin hedef örgütün, aynı hedefe paralel yollardan yürüyen siyasi şeriklerince ve fütursuzca yapılmasıdır.

Bu noktada diyorum ki; bana yapılan haksızlığa tahammül edemiyorum, bana yapılanı sindiremiyorum, eziyet ve zulüm had safhaya ulaşmıştır.

Ama ben hiçbir zaman susmayacağım, çünkü haklıyım güçlüyüm ve kimseden korkmuyorum.

Bu aşamadan sonra bana yapılacak tek şey susturmak için özgürlüğümü engellemektir, buyursunlar onu da yapsınlar ama düşüncelere, vicdana kelepçe vuramazlar.

Nasıl olsa zalimlerle er ya da geç hesabımız görülür, dünya ahret iki elim onların yakasında olacaktır.

Bunları görüp de haksızlık karşısında susanlar her kimse dilsiz şeytandır. yüzyıllar önce dendiği gibi "Ey Musa sen haklısın ancak rızkımızı firavun veriyor" diyenlerden olmayacağım.

Son olarak diyorum ki;

Bu yazıyı kaleme almamın temel sebebi bana yapılan haksızlık ve hukuksuzlukların bilinmesidir.

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan hakkında işlem yapanlar kendilerinin yüzde biri kadar fetöcü olduğumu ispat edin ben hiçbir talepte bulunmayacağım.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yarbay-alkan-nereye-kadar-bedel-odenecektir-161434h.htm

 
a45UyF587661-170416002050 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/04/16  05:39 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Gecimini mertce kazanmaya calis.

Hz.Ali

Musibet, kavusulacak bir derece icin gelir

(Ebu Nuaym)
Lutfen bundan sonra Muslumanlardan eza, cefa ceken, basina bir musibet gelenler aglayip, zirlamasin.
Cunku baslarina gelen her turlu olumsuzluk onlarin Allahin sevgili kullarindan oldugunu gosteriyor.
Ben demiyorum, hadisler, ayetler boyle soyluyor.

Ve gerek Rus gerek Garb istatistikleri bu hususta kanit olarak yeterlidir.
Birkac asirdan beri Sark Vilayetlerimizin hicbir kisminda hicbir vakit bir Ermeni cogunlugu olmamistir.
Ve Carlik idaresi veya Garb emperyalistleri tarafindan tesvik edilen Turk ve Ermeni halklarinin girismis olduklari kanli mucadeleler bir tarafa oldugu kadar, oteki tarafa da can kaybina malolmustur.
1917 de Ruslarin cekilmesinden sonra Ermeni cetelerinin Sark vilayetlerimizi ne halde biraktiklari bunun kafi derecede bir ispatidir.

Ermenistan i Mezopotamya da yerlesmis Ingilizlere yaklastiracak surette uzatmak, Moskova ve Ankara hukumetlerine pek cok nahos surprizler yaratmak demek olur.

(27 Aralik 1920)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder