15 Nisan 2017 Cumartesi

SÜLEYMAN ÇELİK : ULUSAL ÇIKAR MI KİŞİSEL ÇIKAR MI (!)?

Gerek Reza Zerrap, gerekse tutuklanan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı RTE için elde tutulan şantaj araçlarıdır.
RTE bu ve daha başka bir sürür dosya üzerinde kucağa alınmıştır.
Bu nedenle özellikle bir an önce iktidar mevkiinden uzaklaştırılmalı.
Elbette hakkında benzer şekilde çok fazla dosya toplanmış olan bütün AKP kodamanları da.

Aynı zamanda bu sakatlanmış, kucağa alınmış kadroların tek adam, dar kadro olmalarına sebep olacak başkanlık sistemi zorlamasına elbette ve kesinlikle kocaman bir HAYIR demek şarttır.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA     


SÜLEYMAN ÇELİK : ULUSAL ÇIKAR MI KİŞİSEL ÇIKAR MI (!)?

15 Nisan 2017 04:54



Rıza Zerrap'ın ABD'de tutuklanması ve arkasındaki gelişmeler çok düşündürücü. Adamı Miami'de tutukladılar ve 50 gün kadar süren bir yolculukla New York'a götürüp cezaevine attılar. Bu devirde 50 gün süren bir yolculuk normal bir yolculuk olamaz. Ardından bir yıla yakın zaman geçti, hala doğru dürüst yargılama yapılmadı. Oysa ABD'de davalar bizdeki gibi yıllarca sürmez.

1987'de ben ABD'de iken bir tv kanalında, her akşamüzeri bir saat kadar, bir mahkemenin duruşmaları yayınlanıyordu. Yargıç tarafları ve tanıkları dinliyor ve tek celsede kararını veriyordu. Bu ceza değil, bizdeki Sulh Hukuk benzeri bir mahkemeydi. Ama ceza mahkemelerinde de davaların, bizdeki gibi, yıllarca sürmediği, genellikle birkaç celsede karar verildiği bilinmektedir. Bu nedenle Rıza Zerrap davasının uzatılması insanın aklına, "bir pazarlık mı yapılıyor?" sorusunu getirmekteydi!..

Derken davaya Tayyip Erdoğan müdahil oldu ve Rıza Zerrap'ın tutuklu bulunmasına itiraz etti ve mealen, "bir Türk yurttaşının hakkını aramak benim görevim" dedi. Cumhurbaşkanı'nın yurttaşlarını hakkını araması çok güzel ama yurt dışında binlerce Türk tutuklu iken sadece Rıza Zerrab ile ilgilenilmesi dikkat çekici!..

Ardından Rıza Zerrap ile ilişkilendirilerek Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı tutuklanınca insanın aklına 17-25 Aralık yolsuzlukları geldi. Amerikalı bazı kişiler de bu yönde açıklamalarda bulundular!..

Rıza Zerrab'ın yenilerde, ABD Derin Devleti ile ilişkili, siyasal kimlikleri de olan, çok ünlü iki Yahudi'yi avukat olarak tuttuğu duyuldu. ABD'de avukatlık ücretleri astronomik olup, normalde taksimetre gibi saat ücretlidir. Bu kadar ünlü bu iki kişinin ücretinin ise dudak uçuklatan düzeyde, iki rakamlı milyon dolarların üzerinde olabileceği öne sürülüyor. Bu avukatların Türkiye'ye gelip Tayyip Erdoğan ile görüştükleri bildiriliyor!..

Bu arada Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Emekli Korgeneral Michael Flynn'a Türkiye tarafından 530 bin dolar para verildiği duyuldu. "Bu kadar paranın, bu adama hangi amaçla verildiğini ve karşılığında ne alındığını" soran bir muhalefet de olmadı!..

"One minute" olayından sonra her fırsatta İsrail'e saldıran Tayyip Erdoğan'ın son zamanlarda İsrail'i hiç ağzına almaması da dikkat çekici. Oysa İsrail aynı İsrail; Filistinlilere zulme devam ediyor, öyle ki Müslüman olmayan uluslararası kuruluşlar tarafından bile kınanacak olaylar oluyor. Geçenlerde Ezan'ın sesli okunmasını yasakladılar, Tayyip Erdoğan buna bile ses çıkarmadı!..

Suriye'de El Bab'dan sonra daha ileriye gidileceği, bizzat Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Trump ile görüşüldükten sonra "harekat bitti" dendi ve daha önce "üst akıl" denilerek eleştirilen ABD de, İsrail gibi eleştiriden muaf oldu!..

Suriye'de kimin tarafından atıldığı tartışmalı kimyasal silahlar nedeniyle ABD'nin Suriye'ye saldırmasını Erdoğan destekledi ve Esad'a karşı yapılacak bir harekata katılabileceğimizin de sinyali verildi. Oysa Rusya'nın da işin içine girmesiyle böyle bir harekatın bölgemizde çok tehlikeli gelişmelere neden olabileceği bildirilmekte..

Tüm bu olgular, referandumda evet kazanır ve denetlenemeyecek, hatta soru sorulamayacak bir yönetim ortaya çıkacak olursa ne büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.

Konuya ilişkin daha ayrıntılı bilgi için bakın: Erdoğan Yahudi Lobisine Sığındı (http://odatv.com/erdogan-yahudi-lobilerine-sigindi-1304171200.html)

 
a45UyF587661-170416000112 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/04/16  01:33 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Genclik, kendini anlatmanin bir bicimidir. Ama o kadar cabuk gelisir ki, kendini anlattigini bile anlayamaz.

Anonim Nasihat

Osmanli Hukumeti Ermenilere toprak verilmesini kabul ediyor.

Hariciye Naziri Sefa Bey - 29.01.1921
Ingiliz Yuksek Komiseri Rumbold a..

Tanri kotulukten ve acidan korumak istiyor mu?
Fakat bunu yapmaya gucu mu yok?
Eger yoksa, O gucsuz, ya da kesinlikle her seye gucu yeten degildir.
Her seye gucu yeten fakat istemeyen mi?
Eger oyle ise , O kotudur, ya da kesinlikle tum iyilik degildir.
O, ne gucu yetiyor, ne de istemiyor mu?
O zaman. O nu Tanri diye cagirmak sacma olur.
O, hem gucu yetiyor hem de istiyor mu?
O zaman kotuluk nereden geliyor?


(Istencin Ozgur Secimi Uzerine. Giris.)
EPICURE


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder