10 Nisan 2017 Pazartesi

SONER YALÇIN : FETÖ’NÜN ZEHRİ




SONER YALÇIN : FETÖ'NÜN ZEHRİ



Cargill…

1865'te kurulan ABD şirketi.

Fortune dergisine göre, dünyanın en büyük 12. şirketi.

Yıllık geliri, 136.7 milyar dolar.

Asıl alanı; (genellikle kimyasal-GDO'lu) tarımsal ürünler.

70 ülkede faal. Türkiye'ye yerli ortağı Bramer Ticaret A.Ş. ile 1960'da geldi; 1986'dan itibaren Cargill olarak faaliyet gösteriyor.

Ülkemizde şöyle tanındı:

Nişasta bazlı kimyasal şeker (glikoz-fruktoz) üretimi için 1997'de Bursa'da 213 dönüm toprak aldı.

Burası birinci sınıf tarım arazisiydi. Ayrıca…

İznik Gölü'nü besleyen suları (yıllık 1 milyon küp) çekip, pis atıklarını göndererek su havzasını bozacaktı.

Cargill'e dört ayrı arazi gösterilmişti; suya çok ihtiyacı olduğu için burayı seçmişti. (Daha önce 6 Türk şirketi bu arazi için başvuru yapmış reddedilmişti.)

Bursalılar konuyu mahkemeye taşındı.

Bursa 2. İdare Mahkemesi 1998'de yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Danıştay 6. Dairesi 2002'de bu kararı onadı.

Hukuk böyle diyordu; ama Cargill'in arkasında ABD vardı!

Tarih: 28 Ocak 2004.

Erdoğan ile George W. Bush Beyaz Saray'da buluştu.

Bush, Cargill sorununun çözülmesini rica etti.

5 ay sonra…

5403 sayılı "toprak koruma ve arazi kullanımı yasası" değişikliği 3 Temmuz 2005'te TBMM'de kabul edildi.

İki gün sonra…

Cargill'in isteği ve Bakanlar Kurulu kararıyla bu arazi "özel endüstri bölgesi" ilan edildi.

Danıştay 10. Dairesi 8 Şubat 2006'da bu karara ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

O günlerde…

Emin Çölaşan köşesinde Başbakanlık belgesi yayımladı. 20 Nisan 2006 tarihli 3020 sayılı yazıya göre, Cargill'le ilgili yargı kararlarının hükümsüz kılınması ve tesisin işletmeyi sürdürmesi için yeni kanun çıkarılması isteniyordu! (16.6.2006 Hürriyet)

Bugünlerde Erdoğan, "biz neler çektik" diyor ya, sanırım benzer yargı kararlarından bahsediyor!

Sonuçta…

AKP oylarıyla, Anayasa'ya aykırı olmasına rağmen TBMM'de Cargill'e ayrıcalık tanıyan yasal düzenlemeler yaptı.

BAŞKAN DÜŞÜRÜLDÜ

Geçen hafta elime bir kitap ulaştı:

"Başkan Düşürüldü/FETÖ'nün Belediye İşgali."

Yazarı, CHP Gemlik Belediyesi devrik başkanı Fatih Mehmet Güler idi.

1999 ve 2004 yerel seçiminde ANAP'tan, 2009'da ise, CHP'den belediye başkanı seçildi.

Hakkında açılmış dava yoktu.

Ama odasında "böcek" vardı. "Kalorifer peteğinde böcek bulundu" denilince dinleme cihazı değil, haşere sandı!

Çok sürmedi…

Tarih: 21 Ocak 2011.

Savcı ve hakim karşısına çıkarıldı. Tutuksuz yargılanacaktı. Savcı tutuklanmasında ısrar etti. Mahkeme kararının arkasında durdu. Ardından…

İçişleri Bakanlığı kararı geldi; görevden uzaklaştırıldı. Bir daha da koltuğuna oturamadı.

Yargılamalardan beraat etmesine rağmen koltuğuna oturtulmadı.

Neler oluyordu?

Ne olduğu 15 Temmuz FETÖ darbesinden sonra ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Güler'i koltuktan indiren savcılar; Serkan Nogay, Osman Kılıçaslan, Nurettin Canata, Mustafa Öztürk, başsavcı Zekeriya Bayazıt, kaymakam Bilal Çelik, valiŞehabettin Harput FETÖ'cü olduğu iddiasıyla tutuklandı. Mülkiye Başmüfettişleri Sami Pınarakar ve Süleyman Yıldırım görevden alındı.

Devrik Güler'in kitaptaki iddiasına göre, 3 yıl başkan vekilliği yapan ve 2014'te AKP'den belediye başkanı seçilen kişi Cemaatçi!

FETÖ, küçük bir ilçe olan Gemlik'te niye "darbe" yaptı?

Meselenin dünya devi Cargill ile ilişkisi var mıydı?

İKİ BAKAN GİTTİ

FETÖ'nün, başta ABD olmak üzere küresel şirketlerin çıkarları için Türkiye'de neler yaptığı konusu hâlâ muamma. Örneğin…

FETÖ'nün Gemlik'te yaptığı darbenin Cargill ile ilgisi var mıydı?

Tarih: 23 Temmuz 2004.

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla kısa bir karmaşanın ardından Cargill arazisinde imar yapma yetkisi Gemlik Belediyesi'ne ait oldu.

"Fuhuş gelir" diye her teklife karşı çıkan RP'li belediye, Cargill'e hemen imar izni verdi. (Gemlikli) AKP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu da Cargill'in işini kolaylaştıracak yasa değişikliği teklifini TBMM'ye veren isimdi.

Cargill arazisinin Gemlik Belediyesi sınırlarına oldu bittiyle neden dahil edildiğini anlamışsınızdır! Karapaşaoğlu RP eski il başkanıydı zaten. Belediye ile ilişkileri iyiydi.

Ama… Belediyeyi 2009'da CHP'nin kazanması hesaplarında yoktu!

TBMM'de "Cargill'in sesi" olarak görev yapan AKP Milletvekili Gemlikli Karapaşaoğlu'nun, CHP'li Başkan Güler'i hedef yapması şaşırtıcı değildi.

Evet. Gemlik'te FETÖ darbesi oldu.

Ve Cargill, hakkındaki olumsuz yedi mahkeme kararına rağmen işlerine devam etmeyi sürdürdü.

Yetmezmiş gibi…

Şeker Kanunu değiştirilerek Türk firmalara kota varken Cargill'e kota kaldırıldı.

Şaşırmayın; 2011'de Türkiye şeker piyasasını düzenleyen Şeker Kurulu'na Bakanlar Kurulu'nca seçilen üyelerden biri Cargill yöneticisi Mustafa Muzaffer Sayınataç idi.

Bu arada…

MHP'den Hüsnü Yusuf Gökalp (1999-2002) ve ondan sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığı koltuğuna oturan AKP'den Sami Güçlü (2002-2005), nedense politikayı kendi istekleriyle bıraktılar! Bugün…

Cargill, ABD'de ürettiği GDO'lu mısırları Türkiye'ye getirerek elde ettiği "zehirli tatlandırıcıları" herkese yedirmeye devam ediyor…

 
a45UyF587661-170409225319 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/04/10  11:31 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

--

Gurur faydasizdir, o insanlari kendinden sogutur.
Alcak gonulluluk ise insani yukseltir.

Kutadgu BILIG

BAKARA - 29 Yeryuzundeki herseyi sizin icin yaratan odur.
Sonra goklere yonelerek yedi kat gogu sizin icin duzenledi, yaratti.
O herseyi bilir.

Hakimler Kediler Arasindan Secilmelidir

24 Temmuz 2013

Kamuda basortusune serbestlik konusulmaya devam ediyor. Anlam veremiyorum, boyle bir konunun tartisilmasi dahi abes. Kamu calisanlari basortusu takmamali.

Oncelikle basortusu bize ait bir kiyafet degil. Disaridan geliyor hep bunlar. Oysa ki mini etek olsun, askili bluz olsun, bunlarin mesela binlerce yillik gecmisi var. Gordugun zaman Iste Anadolu bu! diyecegin turden, simsicak, bozkir kokusunu hissettigin kiyafetler... En eski Turk devletlerinde bile mini etege rastlarsiniz. Gizli bir kaynagimdan aldigim bilgiye gore Orhun Anitlari civarinda yapilan kazilarda sekiz bin yillik mini etek ve straplez bulunmus. Ama halka aciklanmiyor. Tarihci Feridun Duzagac in Eski Turk Devletlerinde Etek Boylari kitabinda bahsi gecer. Son derece samimi bir uslupla yazilmis enfes bir kitaptir. Okumadim.

Ayrica etrafimizdaki insanlar basortusu takarsa biz de bundan etkilenmez miyiz? Ben etkilenirim sahsen. Etrafimda uc kisi basortusu taksin, hop bir bakmissin ben de gecirmisim kafama. Yazik degil mi bana?

Ote yandan zaten basortusu Kuran da yok. Benim bir arkadasimin enistesi bakmis. Yokmus. Bulamamis yani. Ilahiyat alimlerinin dediklerine mi inanacagim yoksa arkadasimin enistesine mi? Elbette arkadasim enistesine inanirim, obur turlusu arkadasimi incitir. Bence dostluk dedigin boyle olmali.

BASORTULU ITFAIYECI AYRIMCILIK YAPAR MI

Gelelim kamu calisanlarina basortusu serbestisi getirildiginde ne olacagina... Az once minik bir beyin firtinasi yaptim ve aklima bazi sorular takildi:

Basortulu belediye otobus soforu: Basi acik bir yolcu Kaptan orta kapiyi acar misin dediginde acacak mi? Yoksa sirf basortusu takmadi diye Dugmeye bassaydin kardesim deyip yoluna devam mi edecek? Bunlar onemli, benim bu endiselerimi gidermek zorundasiniz. Sonucta endiseli ve modern bir insanim. Operaya bayilirim.

Basortulu itfaiyeci: Bir evde yangin ciktiginda Iceride namahrem vardir dusuncesiyle yangina mudahale etmezlik yapacak mi? Ya da haremlik-selamlik mantigiyla sadece kadinlarin oturdugu kisimlara mi su $ikacak?

Basortulu santral gorevlisi: Bir kamu kurumunu aradiginizda Kadinsaniz 1 e, bulug cagina gelmemis bir erkekseniz 2 ye, bulug ve uzeri bir erkekseniz No ya basiniz ve derhal o telefonu kapatiniz diyecek mi? Erkeklerle gorusmeyen bir santral gorevlisi nasil olur bana aciklar misiniz?

Basortulu hakim: Hakimler dis gorunuslerinde tarafsizliklarini gosterme adina hicbir isaret tasimamalidir deniyor. Aynen katiliyorum. Bu yuzden basortululer hakim olmamali. Fakat su anki hakimler de tarafsiz degiller, bunu da unutmamak lazim.

HAKIM CINSIYETSIZ OLMALI

Bir hakimin kadin veya erkek olmasi cok seyi degistirebilir. Kocasindan siddet goren bir kadinin $ikayetci oldugu davada kadin hakimin kadina, karisini aldatan bir erkegin davasinda erkek hakimin erkege daha yakin davranabildigi bilinen bir gercektir. Durum boyleyken cinsiyetini gizlemeyen bir hakim de aslinda tarafsiz gorunme ilkesini ihlal etmektedir.

Peki neden hakimler bu konuda en ufak bir adim atmiyorlar. Hakime bakiyorsun, apacik erkek. Ustelik erkek oldugunu gizlemeye de calismiyor. Adeta ben buradayim dercesine bir de biyik birakmis. Boyle coskun, dolu dolu, evet bu bir erkek dedirtecek cinsten biyiklar... Erkek hakim ozunde erkek olabilir, ozel hayatinda tam bir erkek gibi davranabilir ama burasi mahkeme. Burada tarafsizligini gostermek adina biraz efemine hareketler yapmasi, ne bileyim Ayy yaa karar veremiycem sindi ufff s.s. gibi ifadeler kullanmak suretiyle cinsiyetini gizlemesi gerekmez mi? Diger yanda kadin hakime bakiyorsun, o da masallah makyajiyla, saclariyla adeta ben kadinim diye bagiriyor. Tarafsiz gorunme ilkesinden bir gram nasiplenmemis.

Gorunen o ki, sadece basortusu degil hakimin kadin veya erkek, dolayisiyla insan olmasi durumunda tarafsiz gorunme sansi yok. Iste bu yuzden diyorum ki, hakimler kedilerden secilmelidir.

PEKI NEDEN KEDILER

Neden kurbagalar, kutup ayilari veya ahtapotlar degil de kediler? dediginizi duyar gibiyim. Gercekten koseye $ikistiran sorular bunlar. Ahtapotlari kafadan eleyebiliriz, sekiz tane kolu olan bir canlinin el altindan neler yurutebilecegini kestirmek guc. Bir koluyla karari imzalarken kalan 7 koluyla asagida para saymayacagini kimse garanti edemez. Kutup ayilari da birkac Eskimo davasina bakabilirler sadece, cografi sartlar yuzunden. Kurbagalara hic girmiyorum bile, bir kurbaganin hakimlik yapabilecegini dusunuyorsaniz doktora gorunmenizde fayda var.

Oysa kediler hakimlik icin idealdir. Bir kere, rusvet alamayacaklarina eminiz. Cunku kediler nankor hayvanlardir. Be insafsiz, be vicdansizin kizi, be nankor kedi dizeleri kedilerin karakteri konusunda saglam ipuclari vermektedir. Bu onlara herhangi bir iyilik yaptiginizda size en ufak bir geri donus yapmayacaklari manasina gelir. Bir kediye 100.000 lira para dolu bir canta verin, donup tesekkur etmez. Hatta icinde kedi mamasi yoksa cantayi acip bakmaz bile.

Ayni zamanda herhangi bir davada taraf tutmayacagi da kesindir. Insanlarin aralarindaki anlasmazliklar onu zerre kadar ilgilendirmez. Kedilerin tek derdi arada sirada surtunecegi bir bacak, biraz sut ve sobadir. Butun bunlar zaten mahkeme salonunda bulunabilen seyler.

MART AYLARINDA SORUN OLABILIR

Iste bu yuzden durust ve tarafsizligiyla bilinen kediler hakim yapilmalidir. Elbette kedilerin iletisim konusunda bazi $ikintilari var. Hemen her olaya miyav seklinde tepki veren hayvanlardan bahsediyoruz. Acaba sanigi suclu mu buldu, yoksa tahliyesine mi karar verdi anlamak tabi ki zaman alacaktir. Ozellikle mart aylarinda onlari mahkeme salonunda tutabilmek de kolay degil, bunun farkindayim. Ama mahkemelerin tarafsizligi adina bu yumurcaklara guvenmeliyiz, cunku adalet sisteminin guvencesi onlar olacaktir.

Peki kedinin cinsiyeti ne olacak? Erkek bir kedi erkeklerin tarafini tutmaz mi mesela? dediginizi duyar gibiyim. Gercekten de mevzunun suyunu cikarmakta ustunuze yok. Kedinin cinsiyeti onemli degil. Zaten uzaktan bakinca afedersiniz kadin mi erkek mi oldugunu kimse anlamiyor. Kucagina alip yakindan incelemen lazim ki goresin. Kusura bakmayin ama koskoca mahkeme baskanini da kimse kucagina alip disi mi erkek mi diye kontrol edemez. Ayiptir bu, yuce mahkemeye saygisizliktir.

Hakimin tarafsiz karar vermesi vicdani ve hukuk bilgisiyle degil tamamen disaridan nasil gorunduguyle ilgilidir. Bu yuzden basortululerin neden kamuda calismamasi gerektigini en guclu argumanlarla anlattigimi saniyorum. Umarim yetkililer bunlari dikkate alir.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder