25 Haziran 2018 Pazartesi

Bir doktorun canına tak demiş galiba ve şöyle bir yazı yazmış ...

Her zaman söyledim açlıktan nefesi kokanın sağcı olması, karnı tok, bir eli yağda , bir eli balda olanın da solcu olması Türkiyenin olayıdır.
Abuk sabuk, saçma sapan bir durumdur.

Karnı tok, altı kuru olanların yırtınması boşuna, uğraşmayın, dağınık bırakın, öyle kalsın.
Açlıktan nefesi kokanlar düşünsün, taşınsın, eğri otursun, doğruyu kendi kendine bulsun.
Fikirleri insanların kafalarına zorla çakamazsınız.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

Bir doktorun canına tak demiş galiba ve şöyle bir yazı yazmış ...

Yazar meçhul...

Sigortasız ve asgari ücretin bile altında bir maaşla hastanede otomasyon görevlisi olarak çalışan birisi tokat yediğimizi ve artık susmamız gerektiğini söylemiş. Daha da epey saydırmış. Koyun olmadığını AKP nin refaha giden yol olduğunu söylemiş. Böyle ukalalık yapmak hiç tarzım değil ama çok sinirlendim. Şimdiden özür dilerim.

Bak sevgili kardeşim benim yaşım 39. Arabam 3 evim ve bankada sağlam bir mevduatım var. Karı koca doktoruz şükür güzel bir gelirimiz var. Başka bir partiden aday tanışım yok başka bir parti gelirse alacak ihalem vs. yok. Yani başkası iktidar olursa bir çıkarım yok o yüzden böyle konuşmuyorum. Benim yakınlarım senin çevren gibi fıtratı gereği madende ölmüyor. Hani hep diyorsunuz ya neden Nişantaşından hiç şehit cenazesi kalkmıyor diye. Çünkü benim yakınlarım dövizle askerlik yapıyor senin yakınların gibi şehit olmuyor. Canımın istediğini yiyip içip alıyorum. Senin bir ayda yemediğin eti bir öğünde yiyoruz. Çocuklarımızı en güzel okullarda okutuyoruz.

Peki neden bu kadar yırtındık. Çünkü biz istedik ki en azından daha iyi asgari ücretle sigortalı bir işte çalış. Biz istedik ki patronların daha zengin olsun diye seni güvensiz işlerde çalıştırmasınlar. Biz istedik ki yakınların şehit olmasın. Yani pisi pisine ölümler fıtratında olmasın. Başını sokacak evin olsun işe 2 dolmuşla gitme. Artan döviz ve altın karşısında paran erimesin. İnsan gibi yaşa. Özgür demokratik bir ülkede yaşa. Hakkını her aradığında biber gazı ve sopa yeme. Gerçi gazı ve sopayı yine sizi düşünürken biz yedik ya neyse. Kadın olarak ikinci sınıf insan olma. Senin çocuğunda iyi eğitim alsın senin evine de et girsin. Senin evlatlarında güzel yaşasın. Yoksa bize giren çıkan birşey yoktu. Çoğumuzun tuzu kuruydu. Ama derdimizi anlatamadık. Sana verilecek para ile saraylar yapıldı jetler alındı Avrupa'da mağazalar kapatıldı. Sana verilecek para yandaşlara peşkeş çekildi. Ağzın açlıktan kokarken eline bayraklar alıp milli maç kazanılmış gibi sokaklara kutlamaya çıktın dün gece. Biz istedik ki dün gece sana balkondan el sallayanlar bilmem kaç bin liralık eşarplar çantalar taşırken her sene yeni bir gemicik alırken sen geçim derdinde olma. Ama sonuç ortada.

Canın sağolsun. Ama bundan sonra sizi düşünen namerttir. Ne haliniz varsa görün. Benim keyfim yerinde. Anlaşılan senin de keyfin yerinde. O zaman üzülecek bir durum yok. Kendine bunları reva görüyorsan tamam bu ücretlerle çalışmaya iki dolmuşla kiralık evine gidip ay sonunu nasıl getiririm diye düşünmeye devam et. Askerdeki çocuğunu düşünmekten geceleri uyuyama. Madenlerde ölmeye devam et hayatın sigortalı iş aramakla geçsin. Stadda bile fişlen mahalle baskısı yaşa düşünme özgürlüğün olmasın. Polis savcı korkusu ile yaşa. Çocuğun da senin gibi iyi eğitim alamadığı için asgari ücret altında yaşasın. Artık hiç umursamıyorum. Umursadık ağzımızın payını aldık. Pazar günü senin geleceğine oy kullanmak için iki katı ücrete uçak bileti alıp uykusuz uykusuz İstanbul'dan gelen kafama edeyim.

Aptal ve koyun olan sen değil seni düşünen bizleriz. Şimdi ne halin varsa sen düşün..... .


a45UyF587661-180625191300 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/06/25  20:49 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Siddet gostermeksizin kuvvetli, zayiflik belirtmeksizin yumusak ol.

Hz.Omer

Risale-i Nur okumak veya yazmak alim olmak icin yeterlidir, baska bilgiye gerek yoktur

Said-i Nursi Nur Meyveleri adini verdigi yazisinda.

. . . . . .
YASARKEN
. . . . . .
Agaclarin daha bu bahcelerde
Butun yemisleri dalda sarkiyor,
Umutlarin mola verdigi yerde
Geceler bir nehir gibi akiyor.
. . . . . .
Baksan bir uzaklik var hangi yana,
Hangi esyaya donsen bos bir ayna;
Varmak istedigim uzak limana
Gemiler beni almadan kalkiyor.
. . . . . .
Gelmedi gun daha calmadi saat,
Daha ucurmuyor beni bu kanat;
Sabirsizlanma, ey kapimdaki at!
Gunes daha gozlerimi yakiyor.

Ahmet Muhip DRANAS

Savasta yarasiz asker olmaz.

J. Narosky


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder