8 Haziran 2018 Cuma

CAMİLER GENELEV YAPILDI DİYEN İLAHİYATÇIYA CEZA YOK ELEŞTİREN ÖĞRENCİLERE SORUŞTURMA



CAMİLER GENELEV YAPILDI DİYEN İLAHİYATÇIYA CEZA YOK ELEŞTİREN ÖĞRENCİLERE SORUŞTURMA

İlahiyat Fakültesi öğretim üyesinin 'Çanakkale'de camileri genelev' yaptılar açıklamasını protesto eden yedi üniversiteliye soruşturma açıldı. Açıklamayı yapan öğretim üyesine ise sadece uyarı cezası verildi.

soL - Çanakkale

Cuma 08 Haziran 2018 20:39

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Abdullah Akın üniversitenin resmi radyosundan AKP propagandası da yaptığı konuşmada "Çanakkale'de camileri genelev yaptılar" şeklindeki bir açıklama yapmıştı. Aynı zamanda kampüs içinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Danışma Bürosu açılmıştı. Bu gelişmelerle birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Komünistleri üniversitede okutmayacağız" sözlerine de tepki olarak 28 Mart günü üniversiteliler bir basın açıklaması yapmıştı. Bu açıklama nedeniyle geçen hafta Türkiye Komünist Gençliği'nin (TKG) yedi üyesine soruşturma açıldı. Çanakkale'de büyük tepki çeken açıklamaların sahibi Abdullah Akın ise rektörlük tarafından başlatılan inceleme sonucu yalnızca uyarı cezası alarak görevine devam ediyor.

Konuyla ilgili Türkiye Komünist Partisi (TKP) Çanakkale İl Örgütü'nün açıklaması şöyle:
niversitede bilimi ve aydınlanmayı savunmaya devam edeceğiz!
Bir yandan gerici bir meczubun Çanakkale halkına yönelik resmi üniversite radyosundan yağdırdığı hakaretler bir yanda öğrenciler talep etti yalanıyla açılan Diyanet Danışma Bürosu bir yanda kampüste bulunan onlarca mescide rağmen gövde gösterisi amacıyla milyonlarca lira harcanarak yapımına başlanan ancak yarım bırakılan cami inşaatı diğer yanda ise komünistleri üniversite okutmamakla tehdit eden bir Cumhurbaşkanı... Üniversitelerin ve ülkemizin hızla sürüklendiği bu karanlık karşısında yoldaşlarımız sessiz mi kalacaktı? Parti üyemiz olan öğrenci yoldaşlarımız anayasal haklarını kullanarak konuyla ilgili tepkilerini dile getirmişlerdir. Üniversite radyolarının gericilere teslim edildiği konferans salonlarının AKP'den icazet almayan kimseye kullandırılmadığı bir ortamda yoldaşlarımız kendilerine bırakılan tek aracı; megafonlarını ve sloganlarını kullanmışlardır. Yoldaşlarımıza soruşturma açıldığı aynı günlerde ise gerici öğretim üyesi Abdullah Akın'ın yaptığı gerici ve iğrenç açıklamalar ile ilgili rektörlük tarafından başlatılan inceleme tamamlanarak kendisi yalnızca uyarı cezası almış ve görevine devam etmektedir. Üniversitelerimizi gericiliğe ve piyasacılığa mahkum etmek isteyenler önlerinde dikensiz bir yol umut etmesinler. Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye Komünist Gençliği boyun eğmeyenlerin sesini her alana taşımaya devam edecek. "

İLGİLİ HABER

Üniversitedeki gerici saldırılara TKG'den yanıt

http://haber.sol.org.tr/toplum/camiler-genelev-yapildi-diyen-ilahiyatciya-ceza-yok-elestiren-ogrencilere-sorusturma-239620


a45UyF587661-180608230350 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/06/08  22:51 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Nasihat tutmayani musibet tutar.

Anonim

Nisa Suresi nin 42 inci Ayeti de Risale-i Nur a isaret ediyormus...
Ayetin anlami:
- Eger hasta olur yahut yolculuk yaparsaniz, ya da herhangi biriniz buyuk abdestini yapar veya kadinla cinsi birlesmesi olursa iste o zaman suyu bulamadiginda -temiz toprakla teyemmum etsin
Said-i Nursi ye gore: Bu ayetteki Temiz Toprak sozuyle, Risale-i Nur a isaret edilmistir.
Ayetin isaret anlami soyledir: Yuce Allah diyor ki: 1357 yilinda; Manevi Ab-i Hayat in kaynaklari kapatildigi zaman, temiz topraga yonelin!
Onda bir yasayis kaynagini ve nur madeni bulursunuz
Bu ayetin ozellikle Risale-i Nur u anlattigini gosteren iki delil vardir
Said-i Nursi bu iki delili, uzun, uzun anlatir kitapta.

Derleyen: Osman Turkoguz
INANCLARA VE AKLA AYKIRI BIR YAKLASIM, NURCULUK.

Satranc tahtasi, insan zihninin jimnastik salonudur.

Pascal

Kendiniz icin degil, bagli bulundugunuz ulus icin elbirligi ile calisiniz.
Calismalarin en yuksegi budur.
Denebilir ki, hicbir seye muhtac degiliz, yalniz bir tek seye ihtiyacimiz var: Caliskan olmak! Servet ve onun dogal sonucu olan rahat yasamak ve mutluluk, yalniz ve ancak calisanlarin hakkidir.
Yasamak demek calismak demektir.
Turk, ogun, calis, guven.

K.Ataturk


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder