19 Haziran 2018 Salı

YAŞAR ALİ MEŞE . YÜZYILLARIN İHMALİ



YAŞAR ALİ MEŞE . YÜZYILLARIN İHMALİ

Türkiye İkinci cihan harbine girse sonuç çok değişik olurdu zaten Türk olmasa gibi dünya tarihi olmaz gibilerinden saçma hamasi bir edebiyatla büyütülen bir kuşağız biz. Türk'e Türk propogandası ile o kadar beynimiz o kadar yıkanmıştır ki gerçekler tokat gibi yüzümüze çarpsa blle hala saçma bir inatla bu fikirlere sarılırız. Çünkü okumayız araştırma ve sorgulama yapacak cesarete sahip değiliz.

Türkiye ateşten günler geçirip hem düşmanla kahramanca mücadele etmiş hem de içerde ki yobaz gerici taifesi ve şeriat hayranı padişahçı bir zümrenin iğrenç maşalarını sindirmeyi başarmıştır. Bu inanılmaz mucizenin mimarı düşmanlarının da bahsettiği gibi bir dahi olan M. Kemal Atatürk ve onun şerefli askerleri ve necip Türk halkıdır.

İkinci dünya savaş arefesi genç Türkiye yüzyılların ihmalinin sıkıntısını çok çeker. İtalya güney illerimize Rusya boğazlara eksilmeyen kem gözlerle bakışı hafızalarda derin izler bırakır.

Deniz ticaret filomuz yarım ada bir ülke olduğumuz halde dünyada nerdeyse sonuncudur yaşlı gemiler açısından bir rekorumuz da vardır.

Eski Yavuz Berki Satvet Peyki Şevket gibi çağdışı zırhlılarımızdan başka donanmada gemi yoktu. hatta Yavuz İzmit'te bir gemi leşine bindirip hizmet dışı kalınca Etrüks yolcu gemisi donanma sancak gemisi olarak (türünün tek örneği )hizmet verdi. Alman İngiliz Fransa İtalya Abd yapımı eski destek gemilerimiz için yedek parça sorunu tam bir rezaletti.

Gemilerin boyası bile bir Musevi firması tarafından zorlukla sağlanıyordu. Geminin komutanı askeri bizdik ama topta mermide hatta yağı bile başkasınındı. 2. dünya savaşını tarafsız Türkiye'yi birazda bu aralıktan objektif görmeliyiz. Genç

Türkiye bu savaş ta yirmi yılın değil en az iki yüzyılın ihmalinin mücadelesini veriyordu.

Yol yok malzeme yok ulaşım zavallı bir halde üç çimento fabrikası yetersiz kömürüyle Karabük'ten başka neyimiz vardı? Türk silahlı kuvvetleri deniz hava ve zırhlı birlikleri yapısı bakımından küçük çaplı eski demodeydi. Savaş başında 22 piyade tümeni 3 süvari tümeni 8 bağımsız tugay sadece bir zırhlı tugaydan ibaretti. Ancak devlet ve millet ordusunu fedakarca besledi halk sıkıntı çekti ama ordusunun karnı tok sırtı pekti.

Askeri ve sivil ekonomisi sanayisi olmayan her şeyi dışarıya bağlı bir ülkenin savaşta ne denli başarılı olacağını sizin mantık ve insafınıza bırakıyorum. Hayvanların nal çivilerini İsveç'ten ithal eden Ermeni sahipli firma savaş yüzünden ithalat yapamayınca "Neden biz yapamıyoruz" sorusu zihinlerde çok acı sorgulanmıştır.

Seferberlik altına alınıp hatta bazen beş kura dönemi insanlar askere alındı. Dış yardım görmeyen Türk halkı kendini ve ordusunu besledi. Bu safhada en şaşmayan unsur milletin ve askerin ulusuna olan inançlarıydı.

Türkiye savaşın tüm acısını derinden yaşamış İnönü sayesin dünyayı yakan o ateşten günlerde ülkesini savaş sokmamayı başardı. "Evet oğlum seni şekersiz bıraktım ama babasız bırakmadım" sözüyle her aklı başında bir Türk insanına dirayetini ispatlamış oldu. #ww2ym

Not;Arkadaşlar #ww2ym yazısını sitenizin arama butonuna yazarsanız daha önce yazdığım 50 yakın ilginç paylaşımlarıda okumuş olursunuz.saygılarımla.




a45UyF587661-180619224801 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2018/06/19  18:49 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Seng-i Derya

Daldi gozlerim
Denizin o tirse ve hareli gozlerine
Derken Poseydon'la beraber
Kaldirip baslarimizi gunesin
Gulkokusu bacaklarina baktik

Derken martilar gecti
Siyirarak sulari yanimizdan
Karsi sahilde aksamla yanan
Bes pare cama gommek icin bizi...

Can Yucel

Fussilet-34 Iyilik ve fenalik bir olamaz. Sen fenaligi en guzel sekilde karsila. O zaman aranizda dusmanlik bulunan kimse ile bile yakin dost oldugunu gorursun. Bu ayet e karsilik ise;

Sura-40 Bir kotulugun karsiligi ona denk bir kotuluktur. Fakat kim affeder ve barisirsa onun mukafati Allah a aittir. Suphe yok ki o zalimleri sevmez.

Bakara-179 Ey akli erenler! kisasta sizin icin hayat vardir... veya

Maide-45 O kitapta cana can, goze goz, buruna burun, kulaga kulak, dise dis ve yaralara karsi yaralari odesme yazdik. Fakat kim sadaka olarak bagislarsa, bu ona kefaret olur... yazilmaktadir.

Avukat
. . . . . .
Suclularin camasir yikayicisi

LEHCET UL HAKAYIK (GERCEKLERIN DILI)

Derin olan kuyu degil, kisa olan iptir.

Konfucyus - M.O 551 ? 479


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder