2 Mayıs 2012 Çarşamba

Fwd: Kuleli'de okumayan "ÖZEL PAŞA"okusun bu yazıyı!..


 

Kuleli'de okumayan "ÖZEL PAŞA"okusun bu yazıyı!

    İstediği devlet malına el koyuyor, istediği yeri istediğine veriyor. Bu ne be? Devleti koruyacak yasalar yürürlükten mi kalktı? Devlet malı gerçekten deniz mi?

    Çarşamba günkü Aydınlık Gazetesi'nde okuduğum haber tüylerimi diken diken etti:

    "Erdoğan ve Özel anlaştılar: Askeri liselerin binaları ve arsaları satılıyor!"

    Satılanlara baktım.. Aman Tanrım! Korkunçtu! Mezun olduğum Kuleli Askeri Lisesi ile birlikte Bursa Işıklar ve İzmir Maltepe Askeri Liseleri ile Tuzla Piyade ve Narlıdere İstihkâm Okulları satılıyor. Aklımı oynatacaktım. Kimin malını kime satıyorsunuz, kim yetki verdi size? Kuleli, Işıklar, Maltepe Askeri Liseleri özel mülk mü? Boğaz'ın incisi, İstanbul'un simgesi olan tarihi anıt nasıl satılır? 

    Bu ne vurdumduymazlık böyle? Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, hangi vicdani yetkisini kullanıyor da bu tarihi eserleri peynir ekmek gibi satabiliyor?

    Gözlerime inanamadım. Okuduğum habere zerre kadar anlam veremedim.

    "Olamaz" dedim. "Olmamalı, yeter artık, bu kadarı da fazla" dedim. Ama oluyor.

    Haykırmak istiyorum, Necdet Paşa, sesimi duyabiliyor musun? O okulda benim de devremin de benden öncekilerin ve sonrakilerin de hakları yok mu? Bu hakları nasıl satarsın?

    Dönem itibariyle bizden yaşça da küçüksün Necdet Paşa! Komuta kademesi topluca istifa ederken, bir sıçrayışla Genelkurmay Başkanlığı makamına oturdunuz. Şaşırmıştık. Ne yalan söyleyeyim, bu davranış ne askerlik dayanışmasına, ne dirsek çürüttüğümüz o güzel lisenin ve Harbiye'nin asil ruhuna uygun düştü! Benim gibi, sizin ağabeyleriniz olan diğer eski Harbiyeli arkadaşlarımdan da buna benzer tepkiler aldım. Biz böyle şeylere alışık değiliz.

    Şimdi okulumuzu satıyorsun? Buna yürek dayanır mı? Buna vicdan dayanır mı Paşa?     Allah aşkına bir kere daha okul yıllarını dön ve vicdanına danış!

    İnsan okuyup yetiştiği bilim yuvasını haraç mezat satar mı?

    Başbakanı eleştirmiyorum. Çünkü O, "parasını bulursam her şeyi satarım" demişti. Onun için, para olduğunda başka hiçbir şeyin değeri olmuyor besbelli. Gördünüz, Irak'taki Kürt aşireti Reisi Barzani ile buluşmasında Kerkük Pazarlığı yapılmış, gazetelerde okuduk. Oysa Kerkük ve Musul Türkiye için Hatay gibi Misak-ı Milli hudutları içindedir.. Atatürk'ün ömrü vefa etseydi inanıyorum ki, bu iki Türk vilayeti de vatan topraklarına katılacaktı. Üstelik bu Misak-ı Milli kararı hâlâ yürürlükten kalkmadı, diye biliyorum.(Tarihçilere sormak lazım.)

    Şimdi askeri liseler kime satılacak dersiniz? Arap şeyhlerine mi? Para babalarına mı? Ağrımıza gidiyor Necdet Paşa. AKP'liler Türk Ordusu'nun en büyük komutanı için "Tam bir halk adamı, bizim gibi" derken, bu askeri liselerin satışındaki kolaylıktan mı mutlu oldular?

    Biz Kuleli Askeri Lisesi'nde okurken, dönemin Genelkurmay Başkanı'nın Başbakan'ın paltosunu tuttuğunu duymuştuk. Siz o sırada belki de henüz ortaokulda okuyordunuz. O nasıl ağrımıza gittiyse, 70 yaşıma girdiğimde de lisemizin satılacağını öğrenmek hepimizi kahretti.

    Çek tabancanı Necdet Paşa, bas tetiğe. Beni kalbimden vur, kanım akarsa namerdim!



dkapkiner

 

 

 

 


HARBIYE74 WEB SAYFASINI ZIYARET ETMEK ICIN;
http://www.harbiye74.com
ADRESINI TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder