25 Mayıs 2012 Cuma

Re: [VATAN ve EMEK Cephesi] 1919'un 19' Sonrası.

Sayin Ali Nejat Olcen'e
Size mail atan ama kimligini saklayan kisye bir diyecegimiz var. Kimligini saklayan kisi kimliksiz bir kisiden farsizdir. Kimliksiz kisi adi ustunde= sahsiyetsiz kisi. Sahsiyeti belirsiz kisye de cevap yazilmaz ustadim.
En derin saygilarimla
Turk milletini bir ferdi.
 

From: alinejat@olcen.net
To: zkentel@hotmail.com; yucel@gama.com.tr; uscumhur@gmail.com; bassoy@googlemail.com; turkiyeninnabzi@haberturk.com; turgut.sarkaya@gmail.com; tuncayerciyes@gmail.com; tuncaydkalemoglu@gmail.com; tinaztitiz@gmail.com; tkaymaz@gmail.com; sahinmengu48@gmail.com; suleymanpolat2009@gmail.com; suaykaraman@gmail.com; serdarbolat@superonline.com; demir.serdal@gmail.com; goldenbridge@mynet.com; saygi@sozcum.com; rifkialtan@gmail.com; punesherkorsan@gmail.com; antakyalya@hotmail.com; ozkanbostanci@gmail.com; ozenelson@hotmail.com; noreply@bulten.orsam.org.tr; saygideger9@hotmail.com; cimcime@neomailbox.net; nsahinadd@hotmail.com; nuralganesen@yahoo.com; nevalkavcar@yahoo.com; saygilib@superonline.com; ne_mutlu_turkum_dyene@googlegroups.com; nailboz@gmail.com; info@tr-google.com; m.armagan@zaman.com.tr; kayisbudak@gmail.com; m.hamdikucukkirca@yahoo.com.tr; mharik@gmail.com; ankhukuk1@gmail.com; adalkemal1@gmail.com; liberal-izmirliler@googlegroups.com; lakcan199@gmail.com; kultur@cumhuriyet.com.tr; kuzeyege@yahoo.com; kemalizm1919@googlegroups.com; kemalsimsek1963@gmail.com; kaanturhana@gmail.com; kaan_gumus@yahoo.com; ismet.soner@gmail.com; irtemrefhan@gmail.com; ilmay.teker@gmail.com; ibosaridemir@hotmail.com; hulan_turk@hotmail.com; hikmetyavas@gmail.com; hikmetgenc1@yahoo.com; hsolmazturk@yahoo.com; vvural53@isbank.net.tr; kadircan.keskinbora@gmail.com; gunduzakgul@hotmail.com; gunaytuzcu@gmail.com; gulseveyuboglu@gmail.com; fozberk@ttmail.com; f.coskun06@gmail.com; fehim.guler@gmail.com; yusuf.tuner@gmail.com; fahrettinkucuk@mynet.com; ertanabali@gmail.com; erdemak@gmail.com; enginkultur@gmail.com; elemika@yahoo.com; dincakal@hotmail.com; dilavererden@hotmail.com; aykirihaber@windowsline.com; chp.gonulluleriiii@gmail.com; c.doganer@gmail.com; cengizs@msn.com; denk.cemil@gmail.com; bulent0612@hotmail.com; beyazitk@gmail.com; brky_unlu@hotmail.com; draertugrul@hotmail.com; ahmetdogan.simsek@gmail.com; gtiescer@aol.com
CC: yedestan@hotmail.com; inanc_unal@hotmail.com; sihcay@yahoo.com; serefbak@superonline.com; naciozerkan@tr-google.com; mem1950@gmail.com; ademmahmut@gmail.com; mahiye@gmail.com; kenanmumtaz@hotmail.com; ismailinel@yahoo.com; herrdemirankara@hotmail.com; hamikarsli@gmail.com; erbakkalbasi@gmail.com; ceyhun1961@yahoo.com; bulentesinoglu@gmail.com; bamszdemokrasi@googlegroups.com; aysenejla@hotmail.com; bilgi@beyaznokta.org.tr; aydinlik-gelecek-hareketi@googlegroups.com; asahaber@gmail.com; arzutezer@gmail.com; arzuozok@gmail.com; serdarbolat@superonline.com; alinejat@olcen.net; alaaddinpak@gmail.com; a.turangunes@gmail.com; profsaltik@gmail.com
Subject: [VATAN ve EMEK Cephesi] 1919'un 19' Sonrasý.
Date: Fri, 25 May 2012 12:56:49 +0300

1919'UN 19'U SONRASI!

 

Bir Eleþtiriye yanýt:

 

Ali Nejat Ölçen

 

 "giticer@aol.com" e-mail adresiyle bana soru yönelten kiþinin yakýn tarihimize iliþkin kulaktan dolma, ikinci elden iþitme bilgilerle  hataya düþtüðünü belirtmeye gereksinim duymaktayým. Bir cümle içinde iki önemli yanlýþlýk yapmaktadýr. Mustafa Kemal ile birlikte 1919'un 19'ýnda:

 

Atatürk'ün yanýnda 18 Kurmay subay vardý. Samsun'a geldiðinde 87 milletvekili de Ankara'ya gelmiþti. Ýçlerinden ülkeyi kurtaracak birinin çýkmayacaðýný iddia edebilir misiniz? diyor.

 

Ne denli yanlýþ:

 

1.Bandýrma vapurunda mevcut kurmay subay sayýsý 18 deðil 22 idi ve bunlarýn sadece 4'ü kurmay albaydý. Refet Bele,Kazým Di­rik,Ýbrahim Tali Öngören ve Mehmet Arif Ayrýcý.  2 binbaþý, 6 yüz­ba-þý, 4 üsteðmen , Mustafa Kemal'in buyruðundaki birliði oluþturuyordu. Ayrýca 25 er ve erbaþ mevcuttu.

(Kaynak: Genel Kurmay, Atese ve Dent. Bþk)

 

2.1919'un 19'unda Samsuna varýldýðýnda 87 milletvekilinin An­kara'ya gelmesi söz konusu deðildir. Ankara'da 1919'lu yýllarda Bü­yük Millet Meclisi toplanmamýþtý ve Ýstanbul'da Meclisi Mebusan da henüz padiþah Vahidüddin tarafýndan kapatýlmamýþtý. Osmanlý Meclisi 1919'un Mayýs'ýndan  9 ay  sonra kapatýlacak ve 23 Nisan 1920'ye kadar bir üç ay daha zaman geçecektir; kimi mebusun An­kara'ya gelmesi için. Gelenlerin yol giderlerini de Büyük Millet Mec­lisi ödemiþtir. (Bakýnýz:18.9.1336 -1920-günlü gizli celse tutanaðý)

 

3.1919'un 19'u, daha sonraki görkemli eylemlerin baþlangýç nokta­sýdýr. Ve " Ýçlerinde ülkeyi kurtaracak birinin çýkmayacaðýný iddia edebilir misiniz" diye soruyor. Mantýk dýþý bir soru: Çünkü Mustafa Kemal'den baþka ülkenin kurtuluþuna önderlik edecek bir ikinci kiþi görünürde yoktu.Neden yoktu?  O kiþilerin hiçbirini toplum tanýmýyordu. Hiç biri "hattý müdafaa yoktur, sathý müdafaa vardýr" diyememiþti. Hiçbiri "Alay" dýþýnda tümen ve kolordu yönetmemiþti. Onlarýn hiçbiri­sini Büyük Millet Meclisi "Baþ Komutan" olarak seçmezdi. Onlarýn hiç birine hocalarý "senin adýn Kemal" olacak de-memiþti. Onlarýn hiç birisini sivil giysiler içinde olsaydý Halk tanýmazdý ve Kazým Karabe­kir onlarýn hiç birisine "emrinizdeyim" demezdi.

 

Kazým Karabekir'i  eleþtiriyor fakat kötülemiyorum. Ona ayrýca saygý duyuyorum. Dürüst, yurtsever oluþu kendisine saygý duymamýn kay-naðýdýr.

 

4.Ne var ki uygarlýk tarihinde bütün devrimler ya da baþkaldýrýlar,kendi iç çeliþki ve çatýþmalarýyla birlikte doðmuþtur. Spartaküs'den bu yana.  Fransýz Büyük Devrimi giyotinle birlikte, Çarlýk Rusya'sýndaki  süngülerle birlikte gerçekleþebildi. Mustafa Kemal'in devrimleri ne kendinden öncekilere benzer ve ne de sonrakiler ona benzeyecektir. O nedenle devrim içinde "dostluk, arkadaþlýk" türün­deki bað ve duygular da geçerli olmaz. Devrime ayak uydurama­yanlar tasfiye edilir. Tarihin diyalektiði böyle iþler ve bu kurala uy­mayanlar lider olamazlar. Önemli olan, amaca uygun insanla bir arada olabilmektir.

 

5.Bir ülkeyi düþman iþgalinden kurtarmak ve emperyalizmi dize geti­recek gücü kullanmak baþka, ülkenin kurtuluþuna yardýmcý olmak baþka. O kiþilerin tümü yurtseverdiler, deðerli hizmetlerde bulundu­lar ve Anadolu'muzu iþgalden kurtaracak olan Mustafa Kemal'e yardýmcý oldular.  Ülkeyi kurtarmak ile kurtuluþa yardýmcý olmak ara­sýndaki fark yadsýnamaz ve bu farkýn nereden nasýl kaynak-landýðýný da kimse önceden bilemez. Liderlik niteliðini olaylar ortaya çýkarýr.

 

Mustafa Kemal, daha 31 Mart olayýnda, liderlik niteliðini göstermiþ Mahmut Þevket Paþayý kimi yanýlgýlarýndan kurtarmýþtý.

 

6.Adýný gizleyen gtiecer@aol.com e-mail adresini kullanan kiþi,  beni tanýmýyor  üstelik küçümseyerek:

 

90 yaþýnda olmanýz, büyük propaganda seline çok daha uzun müddet kendinizi kaptýrmýþ olduðunuzu gösterir,diyor.

 

Karþý çýktýðý adamý tanýmadan böyle bir kanýya var­mak, "ön yargýlý" olmanýn kanýtýdýr. Kendisine soruyorum:

 

Mustafa Kemal gibi büyük bir devlet ve siyaset adamýnýn Ali Nejat'ýn propagandasýna gereksinimi olabilir mi? Ve siz Kazým Karabekir'in propagandasýný yapma hakkýný kendinize tanýyacaksýnýz ve fakat Ali Nejat gibi milyonlarýn kalbindeki bu büyük insana beðenisini, propaganda olarak niteleyeceksiniz! Sizler gibi zihni dogmalarla kuþatýlmýþ, eleþ­tirel akla kapalý  kalanlarýn yazgýsýdýr bu:Yanýlmak.

 

Kendimden söz edilmesinden hoþlanmam. Beni tanýmasý için o kiþi www.olcen.net sitesine girmesi gerekecek. O sitede 20 yýldan bu yana yayýmýný ve ücretsiz daðýtýmýný  üstlendiðim "Türkiye Sorunlarý" kitap dizisinin tüm sayýlarýný bulacaktýr. Orada Mustafa Kemal'ler var, Türkiye var ve ben varým.

 

Adresim ve telefon numaram aþaðýdadýr. Henüz kendimi korkuya kaptýrmadým. Kapým Azrail dahil herkese açýktýr. Saygýlarýmla.

 

Ali Nejat Ölçen

ORAN

Çarþýmerkezi

C-2 blok No.303

0640 Çankaya-Ankara

Telefon:0312.490 66 81 Fax.490 09 50


--
Bu e-postayý Google Gruplarý'ndaki "VATAN ve EMEK" adlý gruba abone olduðunuz için aldýnýz.
Bu gruba kayýt göndermek için aydinlik-gelecek-hareketi@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliðinizi iptal etmek için aydinlik-gelecek-hareketi+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diðer seçenekler için http://groups.google.com/group/aydinlik-gelecek-hareketi?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.
--
Bu e-postayý Google Gruplarý'ndaki "VATAN ve EMEK" adlý gruba abone olduðunuz için aldýnýz.
Bu gruba kayýt göndermek için aydinlik-gelecek-hareketi@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliðinizi iptal etmek için aydinlik-gelecek-hareketi+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diðer seçenekler için http://groups.google.com/group/aydinlik-gelecek-hareketi?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder