25 Mayıs 2012 Cuma

Naci BEŞTEPE - %10'LUK ADAM, MR. BİRAND

NACİ BEŞTEPE

%10'LUK ADAM,  MR. BİRAND
 
    Gazeteci ve televizyoncu M.Ali Birand, 22 Mayıs 2012 Salı günü, Hürriyet'te, "Şeytanlar imparatorluğunda yaşamışız"  başlıklı bir makale yazdı.
    Gözden kaçıranlar için, bu kıymetli! makalenin bazı bölümlerini (renkli kısımlar)  düşüncelerimi de ekleyerek iletiyorum.
 
    ... Ne kadar abartılı olursa olsun ERGENEKON davası sizi dehşete düşürmüyor mu?
    Beni dava değil abartılar dehşete düşürüyor.
    Gerçeklere dayanmayan hiç bir dava hukuki olamaz.
    Prensibi olmayan insandan da bir ... olmaz.
 
    .... Ne kadar şikayet edilse, yargının uygulamaları eleştirilse dahi, ERGENEKON davası bu ülkenin çirkin yüzünü ortaya çıkardı.
    Doğru da, kimlerin çirkin yüzünü;
    Polisin aleti olan savcıların mı?
    Savcıların aleti olan yargıçların mı?
    Muhbirlik yapan, arkadaşlarını-meslektaşlarını hedef gösteren, insanların özel hayatını hiçe sayan basın mensuplarının mı?
 
 
    ....Devlet istediği zaman faili meçhulleri ortaya çıkartır. Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Rahip Santaro, Danıştay'a baskın, Hran Dink ve Zirve olayı, Sabancı suikastı, Gazi Mah., Madımak olaylarında sessiz kaldı.
    Devlet faili bulmuşsa zaten o faili meçhul olmaz. Mantık hatası var.
    Sonra şu sıralananlara bakın. Öldürülenler kim? Sol görüşlü, ATATÜRKÇÜ VE LAİK aydınlar, din istismarına karşı olanlar, Aleviler ve diğer dinleri yayma girişiminde bulunduğu iddia edilen yabancı din adamları.
    Kim öldürür bunları? Yurtsever aydınlar mı, yobazlar mı?
    Danıştay baskınının faili ve Cumhuriyet'i bombalayanlar yakalandı. Hüküm giydi. Şimdi yeniden çuvala kondu. 2002'de iktidara gelenler tarafından itirafçılığa terfi ettirildiler.
     Onlar da suçtan kurtulmak için serbestçe atıyorlar.
    Gazi, Madımak ve K.Maraş olaylarını kimlerin çıkardığı belli. Madımak katillerinin nasıl korunduğu da. Katilleri kimin savunduğu da.
    Dink cinayeti de faili meçhul değildir. Azmettirenlerle ilgili şüpheler vardır. Polisi işin içinden sıyırmak için çabalar sürüyor.
    Sessiz kalan kimdir?
 
    ...ERGENEKON ve BALYOZ iddianamesini okudukça faili meçhullerin dış güçlerin değil iç güçlerin işi olduğu besbelli.
    Mösyö bu net bilgi ve bulgularınızı yargıçlara iletseniz de adamlar biraz yol alsa.
    Yargıçlar sizden geri zekalı ki hiç bir sonuca ulaşamadı.
    Daha bir tek olayda suç ve suçluyu kanıtlayamadılar. Danıştay ve Cumhuriyet olayını da çözümden çözümsüzlüğe taşıdılar.
 
    ...Bu iddianamede, soruşturmada, dava tutanakları, telefon kayıtları ve sorgulamada ortaya çıkan ilişkilerin %10'nun doğru olması dahi yeter.
    Önce kesin bulgu-belge ne çıktı da haberimiz yok?
    Mr&Mösyö Birand açıklasanız da kamuoyu ile biz de öğrensek.
    Haham Tuncay Güney'in zırvaları, OSMANIM'ın değişken itirafları, gizli tanıkların uydurmaları mı sizi derinden sarstı böyle.
    İkincisi %10 doğru hukuki olarak yetersiz kalır. Her bir çelişki, yalan,yanlış iddianameyi sakatlar. Hukukçulara bir soruverseniz.
    %10 doğru ile sanıkların neden %100'ü tutuklu oluyor. Tutukluların hepsi %10'luk iddiaya mı dahil?
 
    .... Resim şimdi tamamlanıyor ve dehşet daha da artıyor.
    Oysa iki dava da hukuken çökmüş durumda.
    Balyoz'da delillerin değerlendirilmesi yapılamadı. İstenen tanıklar dinlenemedi. Bilirkişi raporları yok sayıldı. Avukatlar boykotta.
    Tarafsız bilirkişiye gidilemiyor. Gidilse mahkeme heyeti de yerin dibine gidecek çünkü.
    ERGENEKON'da 10 dava bir çuvalda. Düğün çorbası gibi. Org BAŞBUĞ yasa dışı uygulamayı reddediyor.
 
    ... Soner'in SAMİZDAT kitabında anlatılanlar olayın resmi versiyonunu bir çok yönden yalanlıyor, ancak Yalçın'ın doğruları dahi genel komplo havasını farklı bir açıdan doğruluyor.
    Ben herhalde SAMİZDAT'ın Rusya baskısını okudum. Farklı açı nerede göremedim. Ya da Mr/Mösyö Birand Türkçeden hatalı çevirdi.
 
    ...Birbiriyle müthiş çelişen bu yumağı hangi yargıç çözebilecek? Nasıl adalet dağıtılabilecek? sorularını sormadan edemedim.
    Makalede fikrime uyan tek cümle olduğu için aldım.
    Bu bölümde de Nedim Şener ile ODA TV 'yi ayırmış. Aklamış.
    Yalnız onlar cici, ÖZKAN ve BALBAY ve diğerleri kaka.
 
    ...Diyarbakır cezaevi nasıl PKK'nın temelini oluşturduysa, yarın Silivri'nin de bir başka direniş cephesini oluşturacağından kuşkuluyum.
    PKK 'nın temeli cezaevinde oluşmadı. Tabanı genişledi.
    Silivri'de, birkaç mafya bozuntusu dışındakiler Türk aydınları, yazarları, subayları. Onlardan ülkeye düşmanca hareket oluşmaz. Kimi kiminle kıyaslıyorsunuz?
    Kişiyi kendiniz gibi bilirsiniz, doğaldır. 1993'te dağılma-çözülme aşamasına gelmiş örgütün ( liderlerinin mesajlarını televizyonunuzdan aktararak) toparlanmasına büyük katkı vermiştiniz. Emeğiniz unutulmaz.
 
    ... Nasıl oluyor da, 1990'ları kana bulayan eski suikastlar, faili meçhul cinayetler, büyük bombalama olayları veya eylemler,2007'den itibaren kesildi?
    ... Haziran 2007 ERGENEKON soruşturmaları ve operasyonların başlama tarihidir.
    ... Nasıl oldu da PKK dışındaki faaliyetler, ne olduğu anlaşılamayan cinayetler bitti?
    ERGENEKON soruşturması başladı, ERGENEKONCULAR içeri alındı cinayetler de bitti, diyorsunuz özetle.
    Kazın ayağı öyle değil Mr. Birand.
    Bu sorularınıza yanıtı BARIŞ YAZILARI'mda 12 Şubat 2008'de vermiştim.
    Şöyle;
    - 1908 'de İttihatçılar muhalif gazeteleri kapatmış, yürekli gazeteciler; Hasan Fehmi, Ahmet Samim, İştirakçi Hilmi, Silahçı Tahsin'i öldürtmüştü.
    Yüz yıl sonra "YENİLİKÇİ" diye yönetime gelenler ne yapıyor?
    Çok şükür son beş yıldır yazarlarımız öldürülmüyor. İpekçi, Mumcu, Kışlalı, Hablemitoğlu, Turan Dursun AKP iktidara gelmeden önce halledildiler. Şimdi öldürme yok. Yenilikçi! yöntemler var. Muhalif yazarlara yüklü tazminat davaları açılır. Gerekçesi belli olmayan soruşturmalarla içerde tutulur.
 
    Nihat GENÇ de medyada benzer ve güzel bir yanıt verdi.
    Yaa, Mr. Birand. Yöntem değişti. Öldürüleceklerin büyük bölümü içerde.
    Geriye kalanlar da zaten insanca yaşayamıyor. Yarı ölü, yarı tutuklular.
 
    Merak ediyorum. Durup dururken bu ERGENEKON-BALYOZ aşkı nereden geldi?
    Patron Doğan'ın ihaleye giriş durumları mı var yakında?
    Biraz can suyu mu rica edildi?
    Çünkü sizin yayıncılık, habercilik anlayışınız patronun iktidarla mesafesine göre SULUKULELİLER gibi ince kıvırtmalar yapmaktır.
    Bu anlayış da meslek etiği ölçüleri ile % 10 bile etmez.
    Aynı ölçüt adamlık için de geçerlidir elbette. Geri kalan %90'ın yeri kişilik çöplüğüdür.
    Balbay, Özkan,Yalçın,Poyraz, Özdil, Çölaşan, Öztürk, Türker, Mutlu, Ataklı, Bursalı,  Coşkun, Arcayürek, Zileli gibi yürekli, dürüst, vatansever gazeteciler yanında da yeriniz,  gazete sayfası boyutundan ölçü alırsak dip not büyüklüğüne bile zor ulaşır.
    Milyonlara hitap eden gazete ve TV'de yer alıyorsunuz ama o milyonlardan sizi izleyen ve inananlar da yola çıktığınız günün %10'una doğru düşmektedir. Emin olabilirsiniz, Mr Bİrand.
    İyi yayınlar. İyi kıvırtmalar.
 
   Naci BEŞTEPE
--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Milliyetcilik, somuruculerin degil; Mustafa KEMAL devrimcilerinin bayragidir.  Ugur MUMCU - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz. http://orajpoyraz.blogspot.com/ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Dinler atesbocekleri gibidir:  Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar.  Tum dinlerin   kosulu yaygin olan belirli bir derecede cehalettir.  Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Ey mutsuzlar!  Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Ben, Manevi Miras olarak hicbir Ayet, hicbir Dogma, hicbir Donmus ve kaliplasm1s Kural birakmiyorum. Benim Manevi Miras1m Bilim ve Akildir...  K.Ataturk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Putlarin, Kabenin istedii: Kolelik; Canlar1n, ezan1n diledigi: Kolelik; Mihrapti, kiliseydi, tespihti, salipti Nedir hepsinin ozledigi? Kolelik.  Omer Hayy  am

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder