22 Mayıs 2012 Salı

POLITIK - MİT çi C.Öndeş''BDP nin Özerkliği Türkiye İçin Çok Uygun'

İşte böyle kamu görevlileri de var.
Anayasaya sadık olması gerekirken, anayasanın değiştirilmesi tekli dahi edilemeyecek maddelerini müzakere ediyor.
Böyle başa böyle tarak.
Bu memurun başbakanı nasıl ki bu farklı olsun.

Başbakan Erdoğan'ın görevlendirmesiyle PKK'yla Oslo'da masaya oturan MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve Yardımcısı Afet Güneş'in Özel Yetkili Savcılık tarafından KCK şüphelisi olarak ifadeye çağrılmasıyla başlayan süreç çıkan yasayla donduruldu.
Başbakanın görevlendirdiği kimseler hakkında açılacak soruşturmalar Başbakan'ın iznine tabi oldu.

MİT krizinin izleri hala tazeyken tartışma yaratacak bir adım eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş'ten geldi.
BDP'nin öncülüğünde toplanan Demokratik Toplum Kongresi'nin "Demokratik Özerklik Çalıştayı"na katılan Öneş tüm Türkiye'yi içine alacak bir özerklik projesi önerdi.
Öneş'in açıklaması Dicle Haber Ajansı'nda şöyle yer aldı:

"Daha önce düzenlenen Demokratik Özerklik çalıştayına katılmıştım.
Bu çalıştayda özellikle BDP'nin daha önceden açıkladığı Demokratik Özerklik ile DTK'nın hazırladığı Demokratik Özerklik yapısı arasında farklılıklar ortaya çıkmıştı.
Tereddütler çıkmıştı.
O eleştirilere katılanlardan biri de bendim.
O tarihten bu yana araya giren zaman ile Aysel Tuğluk'un açıkladığı Demokratik Özerklik ile ilgili kriterlerde daha somut bir yapı gördüm.
Çünkü burada Kürt sorununu Türkiye'nin demokrasi sorunu olarak tespit eden anlayış vardı.
Bir bölünme değil, bir etnik temele dayanan değil, tüm Türkiye halklarına farklılıklarına hitap eden, tüm Türkiye'ye hitap eden bir özerklik talebi olduğunu ifade ettiler. Ben uygun buluyorum."

Öneş'in açıklamaları tartışmayı yeniden alevlendirecek gibi.

Merak edilen soru ise olası bir soruşturmada Başbakan Erdoğan Öneş için de "ben görevlendirdim" diyecek mi?

Odatv.com

--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Yeryuzunde gunes isigina layik olmayan nice insan var. Ama gunes her gun dogar.  Seneca   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla  ....... Dinler atesbocekleri gibidir:  Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar.  Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bir derecede cehalett  ir.  Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer  . . . . . . . . . . . . . . . .  Ey mutsuzlar!  Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Ben, Manevi Miras olarak hicbir Ayet, hicbir Dogma, hicbir Donmus ve kal1plasm1s Kural birakmiyorum. Benim Manevi Miras1m Bilim ve Akildir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder