24 Mayıs 2012 Perşembe

BEKLENEN KİTAP - "POLİS DARBESİ" ÇIKTI

BEKLENEN KİTAP 

"POLİS DARBESİ" ÇIKTI

Son altı yılda yaşanılanların askeri darbelerden kaçarken Polis Darbesine maruz kalındığını çarpıcı tespit ve delillerle ortaya koyan POLİS DARBESİ kitabı çıktı.

Bekir Öztürk'ün yazdığı kitap Togan Yayınevinden çıktı.

POLİS DARBESİ 27 Mayıs 2012 Pazartesi günü seçkin kitapevlerinde.

 

TANITIM YAZISI

Hiç eğmeden, bükmeden söyleyelim, Türkiye'nin son beş yıldır yaşadığı süreç bir POLİS DARBESİ'dir. Elbette darbeyi yapanlar "darbe yaptık" demezler. Biri bunu söylediğinde de, "Ne darbesi" pişkinliği ile cevap verirler.

Ne Kenan Evren, ne 27 Mayısçılar, ne de diğer darbeciler yaptıklarının adına "darbe" dememişlerdi. Bugün de "yönetime el konmuştur." Dün Kenan Evren'e yönetime el koyma yetkisi veren geçici 35. madde ne ise, bu gün Tayyip Erdoğan'a yönetime el koyma yetkisi veren "darbe ürünü" Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu da odur.

Yönetimi ele geçirenler Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olmak yerine ABD desteği ile kurulan Yeni Osmanlı Devletinin Padişahı olmayı tercih ettiler. Hitler'e de sorsaydınız kendisi için diktatör, yönetim biçimi için diktatörlük demezdi şüphesiz. Türkiye'nin durumu da budur.

Ülkede ilkokul çağındaki çocuklara varıncaya kadar dinlenme kaygısı yaşanıyor. Kuvvet Komutanlarından, Genelkurmay Başkanlarına, parti genel başkanından milletvekiline binlerce insanın mesnetsiz yere cezaevinde tutulması "bir gün herkesin cezaevine girebileceği" kaygısına neden oluyor. 

Ceza İnfaz Kurumları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden alınan Yıllara Göre Cezaevlerin bulunan Toplam Tutuklu-Hükümlü sayıları POLİS DARBESİ' nin delili niteliğinde. İşte darbe süreçlerinin en güzel ifadesi olan resmi rakamlar.


YILLARA GÖRE 

TOPLAM TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ SAYILARI


1980 ASKERİ DARBESİ               2006 POLİS DARBESİ

1978 yılında

54.642

2005 yılında

55.870

1979 yılında

52.653

2006 yılında

70.277

1980 yılında

70.172

2008 yılında

103.235

1981 yılında

79.786

2011 yılında

127.042



Bekir Öztürk
0.505.4513129
bhaber.net
bekirozturk.net
bilgi@bekirozturk.net
bilgi@bhaber.net

_
--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    O tempora, o mores Oh zaman, oh adetler! (Marcus Tullius Cicero) (daha cok farkli zaman, farkli adetler anlamina gelir)  Latin Atasozu - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz. http://orajpoyraz.blogspot.com/ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Dinler atesbocekleri gi  bidir:  Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar.  Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bir derecede cehalettir.  Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Ey mutsuzlar!  Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Ben, Manevi Miras olarak hicbir Ayet, hicbir Dogma, hicbir Donmus ve kaliplasm1s Kural birakmiyorum. Benim Manevi Miras1m Bilim ve Akildir...  K.Ataturk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Putlarin, Kabenin istedii: Kolelik; Canlar1n, ezan1n diledigi: Kolelik; Mihrapti, k  iliseydi, tespihti, salipti Nedir hepsinin ozledigi? Kolelik.  Omer Hayyam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder